Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

Problems with adding image/graphic in sidebar


  #1  
Old Feb 24, 2009, 09:33 AM
Nefeli
 
18 posts · Feb 2009
I'm working on a new blog/cms site and chose the Atahualpa theme which I think is great and very versatile. I'm still playing around with the theme, layout etc.

However I don't know much about CSS styling or PHP - and am not sure if I want to! Or at least can't spend too much time learning all at the moment therefore I'm reluctant to go into code and change anything.

I have been able to add an image/photo to post but when trying to add an image into sidebar having big problem.

I have added a text widget and inserted the following:
<img src=http://mysite.com/www/wp-content/uploads/2009/Winning_Ways_Short_Guide.jpg> but nothing happens. I have a feeling that the path is wrong.

Where is the best place/file/directory to have my images/graphics located for ease of use?

Need urgent help as I have lost a day on this - and I'm sure it's probably something quite easy.
Tks

Last edited by Nefeli; Feb 24, 2009 at 09:39 AM.
  #2  
Old Feb 24, 2009, 09:50 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Your version should work as well but correct XHTML markup would be

HTML Code:
<img src="http://mysite.com/www/wp-content/uploads/2009/Winning_Ways_Short_Guide.jpg" alt="" />
See if the image
HTML Code:
http://mysite.com/www/wp-content/uploads/2009/Winning_Ways_Short_Guide.jpg
actually exists at that location, put that URL into your browser's address bar and hit return.

There is no single best location for your images, put them anywhere you want, i.e. at /mysite.com/images/
  #3  
Old Feb 24, 2009, 11:18 AM
Nefeli
 
18 posts · Feb 2009
Flynn, I wish I could say this worked but unfortunately NO GO - I'm really starting to pull my hair out here.

I checked url, destinations etc to no avail. Can you please check this out with url as at my cpanel and see why things are not working?

This is the url you see on cpanel:
http://mytwopenniesworth.com:2082/fr...%2Fpublic_html

which is supposedly where my image is. It is there.


I put the following in the text widget
<img src="http://home/mytwope/public_html/images/winningwaysshortguide.jpg" alt="" />

my graphic name is: Winning Ways short guide.jpg

I have tried using under score in place of space, and and also without spaces

I originally uploaded the graphic via Cute FTP have since removed and uploaded via cpanel.

Desperate, what more can I say. Is there a chance something is corrupt? I really don't understand what is going on, especially as I can locate the file, and as you say it doesn't really matter where they are kept as long as you give correct route.

I'm feeling really frustrated and I'm not exactly a newbie. I need to be able to add graphics/banners etc anywhere I want and easy and fast.

What is wrong?

needing a solution please...

Nefeli
  #4  
Old Feb 24, 2009, 12:31 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
You image is currently at

http://mytwopenniesworth.com/images/...rt%20guide.jpg

so it would be

HTML Code:
<img src="http://mytwopenniesworth.com/images/Winning%20Ways%20short%20guide.jpg" alt="" />
You could as well use

HTML Code:
<img src="/images/Winning%20Ways%20short%20guide.jpg" alt="" />
Your image still has spaces. I included %20 where the spaces are. It would be better to remove the spaces, then remove the %20 as well from the code above.
  #5  
Old Feb 25, 2009, 03:39 AM
Nefeli
 
18 posts · Feb 2009
Flynn,

Thanks for that I knew it was going to be something simple.

Instead of deleting spaces I underscored them and added image name within alt tags so that my graphic becomes SEO friendly.

Glad to see the threads subjects separated into sub-threads now far easier to find what you want.

You had a busy day yesterday!

I still want to donate put payments link takes me through to a page in German and I don't understand a thing! (I made a post under the Donation System now working- but it hasn't been answered yet).

Nefeli
  #6  
Old Feb 25, 2009, 07:16 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
You're right. I didn't notice the German issue because I had a cookie and it was showing me English. Thanks for letting me know, looking into it

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Adding image to footer does not work. help? crashley1784 Post-Kicker, -Byline & -Footer 6 Dec 1, 2010 06:39 PM
Adding header image ZHowl Header configuration & styling 27 Jul 31, 2009 06:30 PM
Adding sidebar links outside of the blogroll (with formatting matching the sidebar) Flur Sidebars & Widgets 8 Jul 21, 2009 10:50 AM
problems with b/g image nickcee Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Jun 11, 2009 10:55 AM
Using background images in Center and Sidebar...Problems Velma Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Feb 16, 2009 10:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.