Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Atahualpa 3.7.12 Theme Options


  #1  
Old Nov 2, 2013, 06:32 AM
Freedombuilders's Avatar
Freedombuilders
 
5 posts · Jan 2011
I'm not sure what happened, but when I updated from 3.7.10 to 3.7.12 theme Theme options page is totally borked and most confusing to read, nevermind actually do anything.

I've uploaded an image to illustrate an example.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	459
Size:	172.0 KB
ID:	2436  
  #2  
Old Nov 2, 2013, 08:21 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Try resetting your permalinks
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Mar 25, 2014, 09:43 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Got the same problem as shown on screenschot supplied by initial poster. Tried all the solutions you suggested (permalink and plug-ins off) No success. Tried installing Atahualpa 3.7.13, header totally lost! Tried installing Atahualpa 3.7.12, same messed up ATO page.

I'm now on Atahualpa 3.7.9. Should I update first to 10, then 11 then 12? If yes, where do I download these earlier Atahualpa files?

Is this a bug? If so, please point me to the fix!

Thanks in advance!
  #4  
Old Mar 25, 2014, 11:43 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
At this point you can just go to to 3.7.13. Then click the save on the header and footer areas which should fix the header and footer not showing issue. Then see how things are.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Mar 25, 2014, 12:15 PM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
I also get the same ATO page (as in the screen shot provided above) when I upgraded to 3.7.13 so I rolled it back to 3.7.9. I'm nervous that if I click save on anything, I would not be able to roll back to the old one if things don't work out right. Is this fear grounded? Can I roll back to the old version anytime?

Why is this update bugging? Previous updates didn't cause so much headache.

Thanks for the response, Miles.
  #6  
Old Mar 25, 2014, 12:57 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I never roll back to earlier versions. I don't think clicking the save button will do anything to prevent you from reverting to an earlier version but since I have never done it I can't say with absolute certainty.

The best insurance to let you move back is a complete backup with a tool like BackupBuddy.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #7  
Old Mar 25, 2014, 01:24 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
After you do your backup, update to 3.7.13 and go to the header configuration and hit save. Do the same for footer and center area. This has been answered a couple times before.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Mar 25, 2014, 04:05 PM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
I did look in the forum first before coming here, JD. Should I hit save even if the ATO page is all wonky? (Pls see screen grab made by original poster).
  #9  
Old Mar 25, 2014, 05:18 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I'd look to see if it is a server memory issue. Check your server's error log.
What happens if you disable ALL your plugins?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Mar 26, 2014, 03:38 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Tried it twice with both versions (3.7.12 and 3.7.13) with all plug-ins deactivated, once BEFORE and another time AFTER activating the new versions. No change. ATO page still unusable. Tried also by deactivating the latest plug-in I installed. No change.

I've checked my server error log and there's zero error.

What happens when I activate new versions:

If I activate version 3.7.13, I lose the header and menu bars entirely and the ATO page is wonky. Can't change anything.

If I activate version 3.7.12, I have the banner and menu bars but the ATO page is again as wonky (as per screen shot provided by first poster above). Also, the banner area/image has shrunk despite the fact that I uploaded the same image as used in version 3.7.9

I'm on the latest WP version.
  #11  
Old Mar 26, 2014, 04:39 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
See post #7 - did you do that?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old Mar 29, 2014, 11:19 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
JD,

sorry to report that I tried to save both in the wonky ATO page and nothing has changed. i've tried all the solutions available in the forum - your solution, disabling plug-ins, - all to no avail. Not changed the wonky ATO page, not brought back the lost header and menu bars.

it's rather discouraging because I really want to update to the latest version.
  #13  
Old Mar 29, 2014, 01:12 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
if you send me a PM with an admin ID/pw I'll poke around a bit
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #14  
Old Mar 30, 2014, 10:26 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Done! Sent you what you requested!
  #15  
Old Mar 30, 2014, 05:06 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
It looks like you eithor didn't install all teh theme files or there is a permission error on some of the files.

Use the NET option in Firebug on the Atahualpa Themes Options page and you will see a number of 404's reported for files that should be available. For example, this is reporting as a 404 'Not Found'
HTML Code:
http://easyhiker.co.uk/wp-content/themes/atahualpa3.7.13/options/ata-admin.css?ver=2011-04-28
You should also get rid of some of the extra copies of Atahualpa you have in the theme folder.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #16  
Old Mar 31, 2014, 02:50 PM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Thanks JD. I only uploaded the Atahualpa folder that I downloaded from Wordpress. I did not remove anything. Is there anywhere else I can download the new version?
  #17  
Old Mar 31, 2014, 03:24 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you downoad it and manually install it?
or did you downloadit directly from Wordpress to your site?

if you did the second then it should all be there but I'd use an FTP program to verify all teh files are there and check their permission.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #18  
Old Apr 1, 2014, 03:26 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
I downloaded it, unzipped and followed your instructions in uploading it via FTP. Didn't touch any of the folders nor did any changes. I uploaded the header image AFTER I've uploaded the files.
  #19  
Old Apr 1, 2014, 06:02 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Did you check the file permissions?

Did you check the servers error log?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #20  
Old Apr 6, 2014, 03:30 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Hi JD,

There is no server error nor file permission errors (403?) on my side. Removed all old Atahualpa versions. Problems persist - no header, wonky ATO page where I can't edit anything. When I upgraded to 3.7.9, I also uploaded it manually via FTP and had no problems at all. I only did the manual upload for 3.7.13 the same way I did for 3.7.9. I've changed NOTHING in the original 3.7.13 folders (downloaded from WordPress), uploaded the header image only after the file transfer was done.

Perhaps I'll try 3.7.15?
  #21  
Old Apr 6, 2014, 05:10 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Not sure what is happening but I'd need FTP access and WordPress admin access to figure this one out. With your permission, I'd make a complete backup of the site and install it on my server to see if it runs there and I'd also check to see if 'magic-quotes-gpc' is turned ON (it been known to cause problems when it is on)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #22  
Old Apr 6, 2014, 06:02 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Will PM you all that's necessary for FTP (using Filezilla) and the admin id, etc.
  #23  
Old Apr 6, 2014, 06:49 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
It will be a couple hrs before I can look at it, I'm off to church for a couple hrs now.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #24  
Old Apr 6, 2014, 01:36 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
The problem was that you named the atahualpa folder 'atahualpa 3.7.13' the space was causing the problem. Changing it to 'atahualpa3.7.13' and everything works.

At this point I recommend that you just use 'atahualpa'. The reason for manually installing was because you would lose the images you put in the theme folder, but now that you can put them in a different folder you don't run that risk anymore, so the only reasons for doing a manual update is
1) you have modified the theme code
2) you have a plugin that requires something be put in the theme folder
3) you want to have absolute control when the update is done.

just make sure you don't put spaces in the folder or any file names.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by lmilesw; Apr 6, 2014 at 02:21 PM.
  #25  
Old Apr 7, 2014, 03:46 AM
EasyHiker
 
55 posts · Jul 2010
Seems OK now. A big THANKS, JD. Donation to follow!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atahualpa & qTranslates: Atahualpa resets qT specifiations in it's theme options Michael T. Plugins & Atahualpa 4 Nov 18, 2011 04:54 AM
Atahualpa Theme Options not working. Art.ist Atahualpa 3 Wordpress theme 19 Mar 28, 2011 02:43 PM
[SOLVED] Atahualpa theme options acommonreader Center area post/pages 2 Mar 7, 2010 03:31 PM
Atahualpa Theme Options itsyssolutions Header configuration & styling 4 Jul 19, 2009 08:27 AM
Cannot save any changes in Atahualpa theme options ssoszka Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Apr 28, 2009 04:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.