Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Very Slow sites! Theme Related


  #1  
Old Oct 25, 2012, 12:07 PM
kayel_justice
 
27 posts · Oct 2011
Can someone tell me why my sites are so slow? It seems that atahualpa is slow for some reason, when I change themes it's faster. Any explanation?

Thanks in advance

http://spazbunny.com/
http://spazbunny.com/tanyacolucci

Last edited by kayel_justice; Oct 25, 2012 at 12:45 PM.
  #2  
Old Oct 25, 2012, 01:42 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
well for one thing, there are six images that are not found.
examine the site with the firebug extension and the net option.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Oct 25, 2012, 03:48 PM
kayel_justice
 
27 posts · Oct 2011
THX JD. I didn't know that missing items could cause it to move slow. I tested it out on the 2nd sit and it worked so I will try it on the other one.

Thx a many!
  #4  
Old Oct 25, 2012, 04:55 PM
kayel_justice
 
27 posts · Oct 2011
Quote:
Originally Posted by juggledad
well for one thing, there are six images that are not found.
examine the site with the firebug extension and the net option.
Hey JD,

I fixed the things on the site but it still hangs a bit. Maybe it's the host? Any other advice on this? I will continue to look into this and will report any findings as well. But I think it may be the host because it's not always slow, about 50/50.
http://spazbunny.com/tanyacolucci/

Last edited by kayel_justice; Oct 25, 2012 at 05:12 PM.
  #5  
Old Oct 25, 2012, 06:37 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
here is my first suggestion. Disable AL plugins and look at the load time (there is an option in the footer section to display some timing) then add the plugins back in and see the difference

also a breif look with the net function of Firebug shoed a number of aborts for resources.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Oct 25, 2012, 10:35 PM
kayel_justice
 
27 posts · Oct 2011
Hey JD, in the future just so that you know it is definitely a hosting problem. It is working now but it was on godaddy's end. Also your suggestion from before did increase the speed.

The next time you come across this issue via godaddy hosting you'll know to tell them to ask if they are on a "grid hosting" platform. It has to do with the db, now that I am on the "grid" it is a lot faster.

Cheers.

Last edited by kayel_justice; Oct 25, 2012 at 10:40 PM.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Only run (non-theme related) javascript on pages it is needed kdawes01 Atahualpa 3 Wordpress theme 9 Jul 13, 2012 10:40 AM
Atahualpa 3.5.3 - VERY Slow load times (like 34.4 bps-modem slow) jorel Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Mar 7, 2011 04:55 PM
Theme Settings not carrying over for child sites in a WP3 multisite setup slupo New Versions, & Updating 1 Dec 3, 2010 04:36 AM
[SOLVED] Can I find my LOST post? And Slow/unreliable saving of posts/theme changes outofdebtagain Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Jan 1, 2010 12:28 PM
Atahualpa 3.4.3 slow because of call to old theme folder files? extremecarver New Versions, & Updating 5 Aug 20, 2009 05:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:37 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.