Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

[SOLVED] New widget area not showing up


  #1  
Old Mar 12, 2012, 01:16 PM
ellenfinkl
 
54 posts · Aug 2009
I've created a new widget area by adding <?php bfa_widget_area('name=Above Header'); ?> before my existing Configure Header Area code. But it doesn't appear in Dashboard, Widgets. I've refreshed my browser; still nothing. The blog's home page is http://www.ellenfinkelstein.com/acadblog/. I want this area for an ad at the very top of my site.

I did succeed in doing this once, because I have a Footer Ad widget area (in fact, 3 of them). But the header one isn't appearing. In the page source, I can see some reference to it (maybe to 3?)

What am I missing?
__________________
http://www.ellenfinkelstein.com
  #2  
Old Mar 12, 2012, 01:22 PM
ellenfinkl
 
54 posts · Aug 2009
To further explain, sometimes (in Appearance, Widgets) I'm seeing the Above Header widget area, sometimes the Footer Ad area, but never both at the same time. It's really weird. And I just noticed that the ad appears properly on individual blog posts, but not on the blog's home page, where it appears at the bottom. Actually, even that isn't consistent. What is going on?
__________________
http://www.ellenfinkelstein.com

Last edited by ellenfinkl; Mar 12, 2012 at 01:35 PM.
  #3  
Old Mar 12, 2012, 02:20 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,626 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try disabling your other plugins - I'm guessing that there is a plugin conflict
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #4  
Old Mar 12, 2012, 07:56 PM
ellenfinkl
 
54 posts · Aug 2009
Disabling the widgets put the ads at the bottom both on the home page and on the individual posts. (Plus, I now see the value of Aksimet--during that time someone posted about 20 spam comments that I had to moderate.) I now see the Above Header widget area in the Widgets page, though.

I'm wondering if it has something to do with the fact that I have 3 Above Header areas. I don't know how that happened, but how do I get rid of the 2nd and 3rd?
__________________
http://www.ellenfinkelstein.com
  #5  
Old Mar 12, 2012, 08:00 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,626 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
go to ato->export/import settings - export your settings and attach them to a rely so I can see what you have.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Mar 12, 2012, 08:42 PM
ellenfinkl
 
54 posts · Aug 2009
That forced me to upgrade Atahualpa (I didn't have the Export settings) and now I have the right Above Header widget area (I still have Above Header 1, 2 & 3, but they don't seem to be doing any harm). I moved my Text widgets to the new one and everything is working! So thanks!
__________________
http://www.ellenfinkelstein.com
  #7  
Old Mar 13, 2012, 07:50 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,626 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
You might want to look at ato->New Widget area and see if you can delete the extra widget areas - I assume you must have had 'cells=3' in the code at one time.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Tags
widget area

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Widget Area Not Showing theadventurebite Sidebars & Widgets 3 Jan 13, 2012 09:25 PM
[SOLVED] Added center column widget showing in Widget area, but not displaying on pos tsheridan Sidebars & Widgets 2 Dec 22, 2011 09:50 AM
New Widget area not showing up sleenie Sidebars & Widgets 18 Oct 7, 2010 10:06 AM
Positioning widget onto logo area creates extra spacing in the overall header area cab262 Header configuration & styling 1 May 20, 2010 01:14 PM
[SOLVED] New WIDGET AREA is not showing up in Dashboard - Appearance - Widgets merle Sidebars & Widgets 5 Feb 20, 2010 12:35 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.