Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

[SOLVED] New WIDGET AREA is not showing up in Dashboard - Appearance - Widgets


  #1  
Old Feb 20, 2010, 11:52 AM
merle
 
2 posts · Feb 2010
Arlington, MA
Added the following in footer content:
<div id="my_new_widget_area" class="bfa_widget_area"> Widgets will go here </div>

I see "Widgets will go here" in the UI

However, this new widget area is not showing up in Dashboard >> Appearance >> Widgets

I've open and closed and reloaded the admin pages many times and rebooted the system.

What am I missing?

I'm running:
* Atahualpa 3.4.6
* WordPress 2.9.2
* PHP 5.2.11
  #2  
Old Feb 20, 2010, 12:35 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The code you need to enter is
HTML Code:
<?php bfa_widget_area('name=My new widget area'); ?>
The code you have is an example of what the source will look like after a widget area is created. Easy mistake to make. I think I did that when first using Atahualpa.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Feb 20, 2010, 12:59 PM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
And I would suggest giving the new area another name in place of the default.

Also, make sure you don't just hit the browser's back button after creating the new widget area, because if you do, you won't see anything new in the widgets area. Reload the widgets page.
  #4  
Old Feb 20, 2010, 01:11 PM
merle
 
2 posts · Feb 2010
Arlington, MA
Thank you Larry and Paulae... I should smack my forehead.

Problem is Fixed!

The cause of the problem: Me

Excuse: Not enough sleep or coffee or both
  #5  
Old Feb 20, 2010, 01:23 PM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
**High-five with Larry**

Feels good helping somebody here, after I've received so much help myself, and will continue to need it!
  #6  
Old Feb 20, 2010, 01:35 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
It seems like the more you learn the more you know how much you don't know
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Tags
widget area

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Added Widgets to Header area and now Widgets won't go away from Widgets page kippiper Header configuration & styling 5 Nov 12, 2009 05:33 PM
Widgets Don't Show Up in Dashboard imissamerica Sidebars & Widgets 1 Nov 7, 2009 08:25 AM
Changing the Links Widget appearance cactus02 Sidebars & Widgets 3 Oct 5, 2009 02:51 PM
[SOLVED] Help ! Links broken in widget in new widget area mikecnwa Sidebars & Widgets 4 Sep 16, 2009 02:56 PM
[SOLVED] Widgets showing compressed in IE and normal in Firefox wmoura Sidebars & Widgets 2 Jun 4, 2009 08:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.