Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Sub menu not displaying correctly


  #1  
Old Apr 1, 2011, 09:00 AM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Hello,

The sub menus are not displaying correctly on my website. Here's a link to my website:

https://prototype.quillik.com/

And here is the extra CSS code I have so far:

div#menu1 {
float: left;
width: 100%;
height: 100%;
background: url('http://prototype.quillik.com/wp-content/themes/atahualpa/images/nav-bg.png') repeat-x;
overflow: hidden;
position: relative;

}
div#menu1 ul.rMenu {
clear: left;
float: left;
list-style: none;
margin: 10px 0;
padding: 0;
position: relative;
left: 50%;
text-align: center;
}
div#menu1 ul.rMenu li {
display: block;
float: left;
list-style: none;
vertical-align: center;
margin: 0;
padding: 0;
background: transparent !important;
color: #fff;
position: relative;
right: 50%;
}
div#menu1 ul.rMenu li a {
display: block;
margin: 0 0 0 1px;
padding: 3px 10px;
background-color: transparent !important;
color: #fff;
text-decoration: none;
line-height: 100%;
}
div#menu1 ul.rMenu li a:link {
background-color: transparent !important;
}
div#menu1 ul.rMenu li a:visited {
background-color: transparent !important;
}
div#menu1 ul.rMenu li a:active {
background-color: transparent !important;
}
div#menu1 ul.rMenu li a:hover {
background-color: transparent !important;
font-weight: bold;
}


My problem at this point is the full sub menu does not display, and it seems like (from the sub menu that does display) is that the li alignment is off. Thanks.
  #2  
Old Apr 1, 2011, 11:03 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I get a security warning when I try to access that site.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Apr 1, 2011, 11:11 AM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Sorry about that. It's http://prototype.quillik.com/
  #4  
Old Apr 1, 2011, 11:50 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,682 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
why are you setting the 'div#menu1 ul.rMenu li' to 'position: relative;' and 'right: 50%;'?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Apr 1, 2011, 11:54 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Could you attach a setting file to a reply?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Apr 1, 2011, 12:03 PM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Hi Juggledad,

The "'div#menu1 ul.rMenu li' to 'position: relative;' and 'right: 50%;" setting is (partly) how I accomplished centering the top menu items.

lmilesw,

Not exactly sure what you mean by settings file, but i'm attached a copy of my added CSS.
Attached Files
File Type: txt css_settings.txt (1.5 KB, 559 views)
  #7  
Old Apr 1, 2011, 12:21 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,682 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try removing the right: 50%;

go to ato->export/import settings and export your settings and attach them to a reply
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Apr 1, 2011, 12:38 PM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Okay.

I removed the "right: 50%" which moved the top menu items to the right (but also seemed to correct the sub menu's li/background alignment). The settings file is attached. Thanks.
Attached Files
File Type: txt ata-prototypequillikcom-20110401.txt (17.6 KB, 551 views)
  #9  
Old Apr 1, 2011, 12:51 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
As a start remove all but the background in the first part of the CSS so it looks like the following. This should at least point you in the right direction.
HTML Code:
div#menu1 {
background: url('http://prototype.quillik.com/wp-content/themes/atahualpa/images/nav-bg.png') repeat-x;
}
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #10  
Old Apr 1, 2011, 01:18 PM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Larry,

Thank you very much. It was the "overflow: hidden" that was causing the problem with the sub menu not appearing fully. I guess I'll have to give up on trying to center the menu because that seems to be causing the sub menu li items to be pushed to the left.

Leo

Last edited by quillik; Apr 1, 2011 at 01:23 PM.
  #11  
Old Apr 1, 2011, 01:28 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The ways I have centered a menu are as follows

Use %page-center
Wrap %pages in a div with a width and auto right and left margins.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Apr 1, 2011, 01:38 PM
quillik
 
6 posts · Apr 2011
Larry,

Thanks so much. You and Juggledad have been very helpful. I will definitely keep your centering tip in mind for the future. I actually got the menu centered and everything aligned correctly with the addition of the following to the CSS:

div#menu1 ul.rMenu ul li {
right: 0%;
}

Works great!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Site Not Displaying Correctly in Opera c12281 New Versions, & Updating 7 Nov 4, 2010 09:54 AM
Trouble displaying posts/pages correctly tigger32382 Atahualpa 3 Wordpress theme 0 Nov 20, 2009 12:50 PM
[SOLVED] blog not displaying correctly in safari pltrace Header configuration & styling 3 Sep 28, 2009 03:41 PM
[SOLVED] Site not displaying correctly in IE martdris Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Aug 4, 2009 08:36 AM
[SOLVED] Safari not displaying page menu bar and post footer correctly chinnerz Atahualpa 3 Wordpress theme 4 May 31, 2009 10:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.