Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

[SOLVED] cant seem to get this too work help please! link in header image


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Apr 17, 2009, 10:25 PM
sine
 
6 posts · Apr 2009
Hi all

Absolutely love this theme just have one query, I would like to put a link on the right and left images of my header but have no idea HOW to insert a links in the code?

Here is my page

http://aussiepubcalls.com.au
  #2  
Old Apr 19, 2009, 05:36 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
That's one single image and a background image, too. Having different link areas on the same image is possible with image maps but this cannot be done on background images AFAIK. The single link that can be put on the header image is already done with a "trick", by laying an invisible layer over the image and making that clickable. For what you're trying to do I suggest that you remove the header image from the header through the theme options -> Header and then edit header.php by replacing
PHP Code:
    <tr>

        <!-- Header -->
        <td id="header" colspan="<?php echo $cols?>">
        
        <?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>

        </td>
        <!-- / Header -->

    </tr>
with

PHP Code:
    <tr>

        <!-- Header -->
        <td id="header" colspan="<?php echo $cols?>">
        
        <?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>

        </td>

    </tr>

    <tr>

        <td><a href="link1"><img src="/image-left.gif" alt="" /></a></td>
        <td><a href="/"><img src="/header-image.gif" alt="Aussie Pub Calls" /></a></td>
        <td><a href="link2"><img src="/image-right.gif" alt="" /></a></td>

      <!-- / Header -->

    </tr>
The code above is made for a site with 3 columns and it would have to be 3 columns on all pages.

I'd also change the layout width to a fixed width of 1000px at Theme Options -> Layout -> Layout WIDTH and type (FLUID or FIXED)
  #3  
Old Apr 19, 2009, 06:29 PM
sine
 
6 posts · Apr 2009
It worked thankyou so much!

Last edited by sine; Apr 19, 2009 at 06:31 PM.
  #4  
Old Jun 22, 2009, 08:54 AM
tim5046
 
19 posts · Jun 2009
Hello,

I did exactly as you said and it is not working for me. My screen basically goes blank whenever I upload the new header.php file. Not sure what I'm doing wrong, but it seems like every single time I edit a PHP file and upload it, no matter what I do to the file, the site no longer works. Here is my code:

<tr>

<!-- Header -->
<td id="header" colspan="<?php echo $cols; ?>">

<?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>

</td>

</tr>

<tr>

<td><a href="http://www.google.com"><img src="http://ep.yimg.com/ip/I/englishteastore_2056_75137" alt="test1" /></a></td>
<td><a href="/"><img src="http://lib.store.yahoo.net/lib/englishteastore/free-shipping.gif" alt="test" /></a></td>
<td><a href="http://www.englishteastore.com"><img src="http://ep.yimg.com/ip/I/englishteastore_2057_4448387" alt="test2" /></a></td>

<!-- / Header -->

</tr>


I just threw in a few sample images to test it out to get it to work. Not sure where I went wrong but please help?

Thanks!
  #5  
Old Jun 22, 2009, 09:01 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
You might be uploading the files in a wrong mode in your FTP software, should be "ASCII". Usually FTP clients are set to auto and will upload files ending on .php in ASCII but this may be not the case in your software or software settings

You also need to use a plain text editor such as Notepad or Notepad++ when editing files, not something like Word or Wordpad.
  #6  
Old Jun 22, 2009, 09:05 AM
tim5046
 
19 posts · Jun 2009
Wow. I uploaded the same exact file using notepad and it worked perfectly. I feel like an idiot-- that was probably the simplest fix ever. Thanks for your help I greatly appreciate it!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rotating images in header, different link for each image? PhunkzV2 Header configuration & styling 5 May 26, 2010 07:22 PM
[SOLVED] My header image disappeared??? CreativePartyLady Header configuration & styling 2 Jul 12, 2009 09:53 AM
Amazon Astore link does not work pbravin New Versions, & Updating 4 Apr 28, 2009 02:11 AM
Image header - external link c32v Header configuration & styling 2 Mar 12, 2009 12:35 PM
Header image and search field and feed link Haser Header configuration & styling 1 Feb 7, 2009 07:07 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:50 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.