Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Center area post/pages »

[SOLVED] Too many characters = Server Error???


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Jan 11, 2011, 04:03 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
If I add any more words to the text on this page (http://changesformen.com/wordpress/) I get this error...

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@changesformen.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2.2.17 (Unix) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at changesformen.com Port 80

Last edited by leshall; Jan 14, 2011 at 02:26 PM.
  #2  
Old Jan 11, 2011, 04:38 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Might be a memory issue. Try deactivating all plugins and see if it works. You might want to post this at word press.org

How large is the post?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jan 11, 2011, 05:45 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
I did try it without the plug-ins but no difference. It's odd because the page with Posts has much more content.

Could it be a permissions thang?
  #4  
Old Jan 11, 2011, 07:16 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Do you get the error in the backend when editing the post, or the front end when viewing the po?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jan 11, 2011, 08:11 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
The backend. Thanks for investigating with me.

Les
  #6  
Old Jan 11, 2011, 08:23 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
swap to the twenty ten theme and see if it still happens.
If it does, then it may have something to do with that post
How big is it just words?
Did it get pasted from a word doc?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jan 12, 2011, 02:12 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
I had already tried 20/10 Theme and same error.

The post is at 70 words. Around 74 words it breaks. There are also two images in the post. I pasted the content in from a simple text processor...

I am using a tweaked Atahualpa theme. I have some CSS additions - could they be doing it? They are listed below

Thanks for helping me juggledad


td#header {
width: auto;
padding: 0;
background-color: white;
}


h1 {
font-size: 34px;
line-height: 49px;
margin: 0.3em 0 10px;
text-align: left;
color: #666666;
}


div#menu1 ul.rMenu li:hover,
div#menu1 ul.rMenu li.sfhover {


/* background color for parent menu items of
the current sub-menu. includes the sfhover
class which is used in the suckerfish hack
detailed later in this stylesheet. */
background: transparent;
}


div#menu1 ul.rMenu li {
background-color: transparent;
}



div#menu1 ul.rMenu {
background: transparent;
border: solid 1px #cccccc;
}


div#menu1 ul.rMenu li a {
border: 1px none #cccccc;
}


div#menu1 {
border-style: none;
}




td#middle {
vertical-align: top;
width: 100%;
background: #ffffff;
padding: 10px 75px;
}










#menu1 {
position: relative;
top: -30px;
z-index: 4;
width: 400px;
float: right;
right: 124px;
}

h1 { font-size: 34px; line-height: 1.2; margin: 0.3em 0 10px; }
h2 { font-size: 28px; line-height: 1.3; margin: 1em 0 .2em; }
h3 { font-size: 24px; line-height: 1.3; margin: 1em 0 .2em; }
h4 { font-size: 19px; margin: 1.33em 0 .2em; }
h5 { font-size: 1.3em; margin: 1.67em 0; font-weight: bold; }
h6 { font-size: 1.15em; margin: 1.67em 0; font-weight: bold; }
  #8  
Old Jan 12, 2011, 02:19 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
If you have the same error using the twenty-ten theme, then it is not a theme issue.
It maybe a wordpress issue or a server issue.

take out the two images and see what happens
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jan 12, 2011, 02:39 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
Took them out - same error.

I have the hosting company looking at their logs.

Thanks, Les
  #10  
Old Jan 12, 2011, 04:06 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
It's something to do with pasting in text. If I type in an entry there is no problem. If I copy and paste that typed in entry, paste it many times, there is no problem. But as soon as I paste in from another app I get the error...

Any suggestions?

Thanks, Les
  #11  
Old Jan 12, 2011, 04:57 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
Okay this is really weird! It is the word "from" that is causing all the problems! How the hell?????

If I change it to frwm or fro or frm the error disappears!

Suggestions? Other than using a different word - which I will probably have to do.
  #12  
Old Jan 12, 2011, 09:57 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
This just gets odder and odder - is that a word? Latest from hosting company tech support....

"That may be because 'from' is a MySQL reserved word. It should not be affecting this, though, so obviously something is wrong. I am forwarding this to our senior techs, and they should be getting back to you soon."
  #13  
Old Jan 13, 2011, 04:06 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
the only way the word 'from' would cause a problem is if you had some how, with the prior characters, escaped out of the text and the code now thought this was part of the mysql statement.

remember posts are just rows in a mysql table, so there is a possibility that this could happen, especially if you were pasting from another application that could include hidden characters that were causing this.

So it not the word by itself, it is the word with the surrounding data.

What application are you pasting from? if the app os MS/WORD that is the culprit. MSWORD includes all kind of hidden formatting that is a problem for Wordpress. There is even a button on the post page - paste from word - that strips the 'junk' out when putting it into a post.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #14  
Old Jan 13, 2011, 01:51 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
I'm on a Mac, I used various apps to zap gremlins, viewed content in many different text editors with view invisibles. What is odd is that if I just typed in FROM it would crash.

I don;t know the right term but I would think you are right where the DB content is somehow leaking into the DB structure.

For now we are avoiding using the word from!
  #15  
Old Jan 13, 2011, 03:18 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
It could very well be the aps you are using - I also run on a MAc and have no problems. I thing it could be hard to avoid the word FROM in the long run or, the apps you use to 'zap the gremlins;' are actually creating monsters (grin)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #16  
Old Jan 14, 2011, 02:24 PM
leshall
 
33 posts · Jan 2010
Solved! IT WAS THE PHP VERSION. Never thought to check that. I didn't do the initial WP install, so wasn't on top of things.

Changed it to PHP 5 and now it's fine.

Thanks juggledad for all the suggestions. Pint of IPA on the way.

Les

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Server error_log flooded with PHP Parse Error Garwen Atahualpa 3 Wordpress theme 11 Nov 4, 2010 08:22 AM
[SOLVED] ERROR MESSAGE: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /hsphere/lo Candy Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Oct 31, 2010 04:00 PM
Special characters KentUser Forum How-To 0 Oct 1, 2010 04:11 PM
I have uploaded atahualpa to my server but am getting "fatal error". Dianne Atahualpa 3 Wordpress theme 5 Apr 11, 2009 04:06 PM
Error 500 - Internal server error gpeery Installing & running WordPress 5 Mar 1, 2009 07:05 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:22 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.