Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Server error_log flooded with PHP Parse Error


  #1  
Old Nov 4, 2010, 03:57 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Hello

Just noticed that the error_log of my webserver is flooded with the following error message:
Code:
[Thu Nov 04 10:19:18 2010] [error] [client x.x.x.x] PHP Parse error:  syntax error, unexpected '<' in [www-root]/wp-content/themes/atahualpa353/functions.php(532) : eval()'d code on line 7, referer: http://somepage.com
Everytime anyone access the page, a line per page is added to the error log.

Anyone an idea where this could come from ?

Thanks

Last edited by Garwen; Nov 4, 2010 at 07:31 AM.
  #2  
Old Nov 4, 2010, 04:23 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,646 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you add anything to ato->Style & edit CENTER COLUMN->The LOOP?

have you added any New Widget areas?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Nov 4, 2010, 04:48 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Didn't change anything on the loop. At least, not that i can remember. It looks like this:
Code:
<?php /* For SINGLE post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation: */
bfa_next_previous_post_links('Top'); ?>

<?php /* Post Container starts here */
if ( function_exists('post_class') ) { ?>
<div <?php if ( is_page() ) { post_class('post'); } else { post_class("$odd_or_even"); } ?> id="post-<?php the_ID(); ?>">
<?php } else { ?>
<div class="<?php echo ( is_page() ? 'page ' : '' ) . $odd_or_even . ' post" id="post-'; the_ID(); ?>">
<?php } ?>

<?php bfa_post_kicker('<div class="post-kicker">','</div>'); ?>

<?php bfa_post_headline('<div class="post-headline">','</div>'); ?>

<?php bfa_post_byline('<div class="post-byline">','</div>'); ?>

<?php bfa_post_bodycopy('<div class="post-bodycopy clearfix">','</div>'); ?>

<?php bfa_post_pagination('<p class="post-pagination"><strong>'.__('Pages:','atahualpa').'</strong>','</p>'); ?>

<?php bfa_post_footer('<div class="post-footer">','</div>'); ?>

</div><!-- / Post -->
Didn't add any widget area. I use only the default "Right Sidebar"

But I removed some code from the footer.php, because it's a company internal server.
Code:
<!-- Footer -->
<td id="footer" colspan="<?php echo $cols; ?>">

    <p>
{removed some code here}
    <?php wp_footer(); ?>

</td>
<!-- / Footer -->

</tr>
</table><!-- / layout -->
</div><!-- / container -->
</div><!-- / wrapper -->
<?php bfa_html_inserts($bfa_ata['html_inserts_body_bottom']); ?>
</body>
</html>
Might this cause the problem ?
  #4  
Old Nov 4, 2010, 05:36 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,646 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I suspect that what ever you removed, you did it incorrectly and now have an extra < in the code that is confusing the php processor
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Nov 4, 2010, 05:41 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Easy to find out. Gonna replace the file with the original one.
  #6  
Old Nov 4, 2010, 05:49 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
No, this was not it.
Also replaced "The Loop" with the default, but didn't change anything.
  #7  
Old Nov 4, 2010, 05:56 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,646 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
disable all your plugins to see if one of them is causing it and remove all widgets
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Nov 4, 2010, 06:18 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Deactivated all Plugins and removed all Widgets.
Still getting that message in the error_log.
  #9  
Old Nov 4, 2010, 06:22 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,646 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
do an export of the settings and attach it to a reply
What version are you using?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Nov 4, 2010, 06:32 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Thanks a lot for your effort and time, juggledad.

Im Using Atahualpa 3.5.3 with Wordpress 3.0.1

Installed Plugins: (all latest versions)
Active Directory Integration
Admin Language
Akismet
Anouncement and vertical scroll news
Auto Delete Posts
Collapsing Categories
Current Date & Time Widget
FeedWordPress
FeedWordPress Duplicate Post Filter (deactivated)
Iframe Embedder
KB Countdown Widget
Simple LDAP Login (deactivated)
VSF Simple Stats

Last edited by Garwen; Nov 4, 2010 at 07:23 AM.
  #11  
Old Nov 4, 2010, 06:53 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,646 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
you made an editing error at ato->Style & edit CENTER COLUMN->Content BELOW the LOOP

It looks like you wanted to remove the comments, so you changed
HTML Code:
<?php /* Load Comments template (on single post pages, and static pages, if set on options page): */ 
bfa_get_comments(); ?>
to this
HTML Code:
<?php /* Load Comments template (on single post pages, and static pages, if set on options page):
bfa_get_comments(); ?> */
by doing that you commented out the closing '?>' so the code is still in php mode. When the parser sees the next line and sees a '<?php' it reports the error

you should remove the line altogether or change it to this
HTML Code:
<?php /* Load Comments template (on single post pages, and static pages, if set on options page): */ 
bfa_get_comments(); */  ?>
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old Nov 4, 2010, 07:22 AM
Garwen
 
16 posts · Nov 2010
Indeed, I wanted to remove the comments. People are not meant to leave comments on this blog, so we removed it entirely.
And this little mistake on my side did the trick.

juggledad, you are my hero for today

Thanks a lot.

Last edited by Garwen; Nov 4, 2010 at 07:24 AM.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parse error: syntax error, unexpected '<' in the functions.php file pingitt Atahualpa 3 Wordpress theme 6 Mar 12, 2013 03:52 AM
[SOLVED] ERROR MESSAGE: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /hsphere/lo Candy Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Oct 31, 2010 03:00 PM
PHP Parse error: syntax error, unexpected T_STRING Big Geek Daddy Atahualpa 3 Wordpress theme 5 Aug 6, 2010 05:25 AM
[SOLVED] Parse error in functions.php after changing GMT offset in admin. AVIDJockey Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Jul 27, 2009 12:32 AM
Can not activate my theme due to parse erorr Parse error tanimwp Forum How-To 2 Jun 17, 2009 03:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.