Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

Problem with Next Gen Gallery?


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Nov 24, 2010, 02:15 PM
moomum
 
145 posts · Aug 2010
I had NextGen Gallery installed before I changed to the Atahulalpha theme when I de-activated Next Gen, then deleted it.

I found a plug in that allows users to upload images (NextGEN Public Uploader) so I installed that and then tried to re-install Next Gen gallery but it won't let me.

I tried through the wordpress interface (plugin install) then I tried just putting the files in the right place with Filezilla - the NextGen gallery shows up as in the plugin folder on Filezilla but not in the list of plugins on wordpress.

And...all the images that I had stored in the next gen gallery folders don't show up - the folders and images exist still but they dont show up

the error message I get when I try to install Next Gen is:

Destination folder already exists. /public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/

Plugin install failed.

If I delete everything manually and then try to use the plugin install I get a different error.

I don't understand why it is there on Filezilla but I can't see it on the wordpress backend.

Any ideas much appreciated!
Lisa
  #2  
Old Nov 24, 2010, 03:20 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Have you tried deleting all the folders for NextGen and the upload plugin you installed?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Nov 24, 2010, 03:46 PM
moomum
 
145 posts · Aug 2010
All of them apart from the one that holds the pictures yes and it made no difference - I checked the properties of the folders too and they are writeable when they need to be. I'm reluctant to delete the one that holds the pictures cos I'll have to manually put all the pictures back in.
  #4  
Old Nov 24, 2010, 04:37 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
In your first post you said you deactivated NexGen and then deleted it. Can you explain exactly what you did?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Nov 25, 2010, 04:00 AM
moomum
 
145 posts · Aug 2010
Thank you
After I installed Atahualpha I had some problems with conflicting plugins so I de-activiated the Next Gen gallery plugin in the plugins page on wordpress.
Then I thought I didn't need it any more so I went into filezilla and deleted it. I deleted the next gen folder in the plugins folder but not the folder that next gen had created to put pictures in - I didn't realise that it would not link to those pictures any more after I deleted next gen

so, in an attempt to put it right I tried to reinstall next gen and it just wont do it.

I'm copying all the old pictures over so at least I have them then I'll delete those folders and try to install it again.
  #6  
Old Nov 25, 2010, 08:35 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
That is probably your best bet. Let us know how it turns out.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Atahualpa 3.5 and Dynamic Content gallery 3.3 plaw193 Plugins & Atahualpa 17 Nov 1, 2010 11:44 AM
removing border around next gen slideshow widget gwyneth76 Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Aug 31, 2010 01:05 PM
Archive Problem - errors with gallery preview gwpad Center area post/pages 3 Mar 2, 2010 04:22 AM
[SOLVED] Gallery breaking problem with NextGEN and Atahualpa acabtp Plugins & Atahualpa 3 Jul 9, 2009 07:06 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.