Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

[SOLVED] NextGEN Slideshow: Images don't show up in sequence


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Nov 10, 2010, 06:26 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
I have been troubleshooting this for about a week, at least, and tried many possible solutions and I still just can't figure out what it is. It's very important that the images show up in sequence but for some reason the first four, most often the first two, are out of order. And sometimes it's perfect, so it's very inconsistent. These are the things I've tried so far:

• resetting

• uninstalling and reinstalling.

• ordering by ID#, so I thought at first, but now I'm not sure because I noticed later that when I sort the images it in the Sort Gallery by Alt/Title Text or any other of those options it doesn't stick after I update Sort Order.

• naming image files numerically (i.e. 01image, 02image, etc.) and alphabetically.

• sorting manually in the Sort Gallery.

• Tried the following trick that I found in the Wordpress forum:
a.)Open wp-content/plugins/nextgen-gallery/xml/json.php
b.)Go to line 85, under where it says case 'gallery' :
c.)Change the second parameter on the nggdb::get_gallery function from 'pid' to 'sortorder'

• unchecking Shuffle Mode in the Slideshow options.

• switching themes to see if it has anything to do with the theme.


I think that covers it. Switching themes didn't make a difference and I don't see anything about this particular issue in the forum here but I'm wondering if you can think of anything that might tie it to the theme. Here is the url: http://bobsweldart.com/bio/process/ Thanks for reading my long post! I even joined the Wordpress group on LinkedIn to ask for help and got a lot of feedback to no avail.

Last edited by jillin; Nov 10, 2010 at 06:36 PM.
  #2  
Old Nov 11, 2010, 08:25 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,087 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Do you have the JW Image Rotator installed and have you checked "Enable flash slideshow" in the slideshow settings?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Last edited by juggledad; Nov 11, 2010 at 12:56 PM. Reason: Spelling
  #3  
Old Nov 11, 2010, 08:02 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
I don't have the JW Image Rotator.
  #4  
Old Nov 11, 2010, 08:25 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
The only thing I changed under the JW Rotator Settings heading was to uncheck Shuffle mode, one of the suggestions I got on other forums. The only other things I changed in the entire options panel was the size and duration time.
  #5  
Old Nov 11, 2010, 11:00 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,087 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I just tried it with shuffle mode off and JW Rotator installed and the images went in order as opposed to no JW Rotator. The instructions on the setting page say you have to be using the JW Rotator for the settings in that section to work. You can download the non-commercial use image rotator here to text and see if that fixes you issue.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Nov 12, 2010, 10:41 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
I tried the rotator before and the one thing I really didn't like about it is the fact that the jwpayer logo pops up every time the image rotates. I've installed it again to see if I can figure out how to get rid of it and just credit the author somewhere below the slideshow. Is there anything I can do about that? It's very disruptive.

The images do show up in order now.
  #7  
Old Nov 12, 2010, 10:57 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,087 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I bought the license. It's kind of expensive but if you contact them they may offer you a discount for just the rotator. They offered me a 50% off the rotator as a stand alone.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #8  
Old Nov 12, 2010, 11:10 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
...I would have to ask my client about that, since I have no need for something that has to be in sequence. I'm working for trade on this as it is. Any other ideas? Thanks for your advice so far. I may have to just try something else, but I really like how the NextGEN slideshow looks by itself, clean and simple.
  #9  
Old Nov 13, 2010, 04:02 PM
jillin's Avatar
jillin
 
16 posts · Oct 2010
San Francisco, CA
Send a message via Skype™ to jillin
I decided to try the ShowTime Slideshow instead and it's exactly what I was looking for, no hassles so far. Problem solved.

Bookmarks

Tags
image problem, image rotation, nextgen gallery plugin, nextgen gallery slideshow, sort order

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Header images don't show? Read this ... Flynn Header 88 Dec 28, 2010 12:54 AM
3.5.1: Header images always rotate in the same sequence... not great! cfibanez Header configuration & styling 4 Jul 26, 2010 07:34 AM
Nextgen slideshow displays only whitebox horsemansarts Plugins & Atahualpa 6 Mar 13, 2010 07:49 AM
Header images sometimes show and sometimes don't sipayne2009 Header configuration & styling 1 Dec 22, 2009 03:28 AM
Don't want Alt Text to show as caption below images? Smilesbypayet Customization, Design, Programming... 5 Nov 26, 2009 11:16 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.