Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

[SOLVED] New widget areas can't be deleted


  #1  
Old Oct 8, 2009, 06:22 PM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
ATA 3.4.4, Firefox and Safari, WP 2.8.4

I've removed the bfa_widget code I had added. I click the tick boxes for ad1, ad2, ad3, and I get the green text confirming deletion. But they are still there in the widgets admin area and also still there in the Add new widget area admin.

http://www.aghca.org
  #2  
Old Oct 9, 2009, 06:14 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you do it in that order ie: Delete the code, then click the tick boxes for ad1, ad2, ad3 and press the 'Delete Checked Widget Areas'?

I just ran thru this scenario and the areas are deleted for me.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Oct 9, 2009, 06:29 AM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
Yes, exactly that sequence.
  #4  
Old Oct 9, 2009, 07:05 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
is there anything on the page showing the issue or is this just in the backend?
Did you have any new widgets before upgrading to 344?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Oct 9, 2009, 09:41 AM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
This was a clean, fresh installation of WP and the theme, on Hostgator, using Fantastico.

I decided to put the whole thing in the root after all, so I uninstalled everything and reinstalled, and now the add/delete new widget area function is......functioning! I don't know what the problem was before. At the moment, no plugins at all. I'll report if there are problems once I do load some plugins.

profilet.com
  #6  
Old Oct 11, 2009, 07:39 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I did a little digging on the wordpress support forums and users of thesis are having this porblem also. A solution given is
Quote:
go to WP Dashboard-Widgets, click on "Screen Options" in the upper right-hand corner, and select "Accessibility Mode" from the box that drops down.
This allows you to edit the plugin and decide where it should be, not as easy as drag and drop, but there may be an hidden bug with the drag and drop.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Oct 11, 2009, 07:53 PM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
Thanks. I tried that. Didn't work.

And it's odd that the widget issue disappears when using the default theme.
  #8  
Old Oct 11, 2009, 08:21 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
It seems that if you have a multi sidebar theme and switch to a theme with less sidebars, the widgets in the 'no longer used' sidebars are being marked inactive. I've posted a WP thread asking about this, ie design feature or bug. see http://wordpress.org/support/topic/3...1#post-1243282 if you want to follow it
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Oct 15, 2009, 12:28 PM
Suzie
 
24 posts · Apr 2009
I am also having this issue. It's the "new widget areas" that were created that cannot be deleted, not the plugins within the widget.

I am not sure that it is just an Atahualpa problem because I have one that was created with another plugin that I cannot get rid of.

I'm using wordpress 2.84 and Atahualpa 3.44.
  #10  
Old Oct 15, 2009, 02:55 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you create a new widget area prior to upgradng to 3.4.4?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Oct 16, 2009, 02:00 PM
Suzie
 
24 posts · Apr 2009
Yes I did. I couldn't delete it then, and was hoping that with the upgrade I would be able to.
  #12  
Old Oct 17, 2009, 09:03 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,737 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
see http://forum.bytesforall.com/showthr...6907#post16907
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Styling new widget areas Wimbledon Sidebars & Widgets 6 Dec 13, 2009 08:39 AM
Some encouragement for Flynn re: new widget areas paulae Sidebars & Widgets 12 Sep 24, 2009 08:43 AM
New widget areas working at all? paulae Sidebars & Widgets 3 Sep 21, 2009 04:49 PM
Widget areas 1 to 4 Ddabrai Sidebars & Widgets 2 Aug 15, 2009 03:48 AM
adding new widget areas? dbweim Sidebars & Widgets 1 Aug 8, 2009 05:28 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:41 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.