Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating » Old Version fixes and change logs »

BUGFIX 353-01: Fix styling when using the new WordPress menus


  #1  
Old Aug 7, 2010, 07:43 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,686 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
If you use this fix, think about donating to support this theme and the people that work on it and support it.

DESCRIPTION: Using the new menus with WordPress 3.0+ may result in the Atahualpa styling not to appear.

CAUSE: This issue occurs because WordPress 3.0 has added new code for menus. This new code uses different identifiers for the menu items. The identifiers are differend than the ones Atahualpa uses.

FIX: This fix adds the new identifiers to the CSS and fixes a case where an 'id=' was being changed to a 'class='.

1) rename css.php to oldcss.php
2) rename bfa_new_wp3_menus.php (in the functions folder) to oldbfa_new_wp3_menus.php
3) Unzip the attached folder and move css.php to the ataualpa folder. Move bfa_new_wp3_menus.php to the atahualpa/functions folder.

BUGFIX_353_01.zip
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #2  
Old Aug 7, 2010, 11:03 AM
interfasys
 
46 posts · Aug 2010
Switzerland
This worked for me
  #3  
Old Aug 22, 2010, 05:28 PM
dazmeister's Avatar
dazmeister
 
7 posts · Aug 2010
UK
Thanks!

This worked for me too.
  #4  
Old Aug 23, 2010, 10:57 AM
ardee
 
11 posts · Jun 2009
Whee! That fixed TWO problems. Thank you!

(The problems were w3.org validation failure and parent menu non-highlighting.)

Two to-do list items checked off in one fell swoop. Really, truly, THANK YOU!
  #5  
Old Sep 1, 2010, 08:58 AM
kathryn
 
14 posts · Jun 2009
This did not work for me (using WP 3.0 and ATA3.5.3).
I've got my page menu in the inner left sidebar with the custom menu widget (http://www.steelmancycles.com/wordpress/) I'm trying to achieve the following style (http://www.steelmancycles.com)
It seems I can do nothing to change the style....
  #6  
Old Sep 1, 2010, 11:18 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Look in ATO>Add HTML/CSS Inserts>CSS Inserts for the code that is styling that menu. It probably starts with
HTML Code:
div.widget_pages ul li a
To get rid of the title you could use
HTML Code:
div.widget_pages h3 {display:none;}
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #7  
Old Sep 9, 2010, 03:06 PM
RealityCramp's Avatar
RealityCramp
 
10 posts · Jun 2010
St. Louis, Missouri
Send a message via AIM to RealityCramp Send a message via MSN to RealityCramp Send a message via Yahoo to RealityCramp Send a message via Skype™ to RealityCramp
Donated again. Thanks for posting this.

MM/RC
  #8  
Old Sep 9, 2010, 09:00 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
This thread was started to address a bug that will be fixed in a subsequent release. The bug fixes are so users don't have to wait for the next release. The styling issues mentioned in some of the posts here are not fixes but styling changes that people want.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Last edited by lmilesw; Sep 18, 2010 at 06:56 AM.
  #9  
Old Oct 2, 2010, 01:32 PM
rohaver's Avatar
rohaver
 
13 posts · Oct 2009
Western MA USA
Send a message via AIM to rohaver Send a message via Skype™ to rohaver
Thanks for this, but I didn't have success. I replaced the two files and the menu looks the same. The page or top menu is out of whack and the second or category menu is correct.
What is different?
http://morrisonshomeimprovement.com
Thanks
this is the css/html insert code

div#menu2 {
background: transparent url(/wp-content/themes/atahualpa353/images/navbar.jpg) !important;
}
ul#rmenu2 {
background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images353/navbar.jpg) !important;
padding:2px 5px;
}

ul.rmenu2 li
{
background: transparent url(/wp-content/themes/atahualpa353/images/navbar.jpg);
}

div#menu1 li.current_page_item a:link,
div#menu1 li.current_page_item a:active,
div#menu1 li.current_page_item a:visited {
background: transparent url(/wp-content/themes/atahualpa353/images/navbar.jpg) !important;
padding:5px 25px;
}

div#menu1 li.current_page_item a:hover {
background: transparent url(/wp-content/themes/atahualpa353/images/navbar.jpg) !important;
}

ul.rMenu li
{
background: transparent url(/wp-content/themes/atahualpa353/images/navbar.jpg);
}
  #10  
Old Oct 2, 2010, 04:26 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,686 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you also apply 'BUGFIX 351-04: Fix sub-menu padding with WordPress 3.0 (needed in 352/353 also)'?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Oct 6, 2010, 08:46 AM
rohaver's Avatar
rohaver
 
13 posts · Oct 2009
Western MA USA
Send a message via AIM to rohaver Send a message via Skype™ to rohaver
I didn't I will look those up and add them
  #12  
Old Oct 6, 2010, 08:54 AM
rohaver's Avatar
rohaver
 
13 posts · Oct 2009
Western MA USA
Send a message via AIM to rohaver Send a message via Skype™ to rohaver
I have changed all the pages you suggested and all is working as it should.

Thanks
Bob
  #13  
Old Nov 6, 2010, 06:14 PM
KatyDigg's Avatar
KatyDigg
 
319 posts · Jul 2009
Thank you, Juggledad

This has worked perfectly, I'm using the new 3.0+ menus, very much appreciated.

I've donated, with thanks.

Last edited by KatyDigg; Nov 6, 2010 at 06:40 PM.
  #14  
Old Nov 8, 2010, 03:20 AM
kjetil
 
45 posts · Jul 2009
Oslo - Norway
Send a message via Skype™ to kjetil
Just like to add in that both fixes (351-04 and 353-01) were needed to make the dropdown menus look well even if I AM using the WP3 menus.
(Sorry if this is mentioned already; maaany posts)
Thanks a lot for the fixes!
__________________
Kjetil
- Dolcevita.no

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BUGFIX 351-04: Fix sub-menu padding with WordPress 3.0 (needed in 352/353 also) juggledad Old Version fixes and change logs 75 May 16, 2011 07:14 AM
WordPress 3 compatibility for 'custom menus' peterluit New Versions, & Updating 8 Oct 16, 2010 04:34 PM
Need to fix sub-menus in IE6 ASAP charlton Page & Category Menu Bars 2 Sep 15, 2009 07:21 PM
Styling for my header menus is way out in IE ? pjeaje Header configuration & styling 0 Jun 3, 2009 09:07 PM
Stack Overflow at line: 353 and can't edit sidebar widgets kellya29 Sidebars & Widgets 1 Jan 6, 2009 09:10 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:29 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.