Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

[SOLVED] Problem with double jquery library calls / "Shopp" plugin


  #1  
Old Nov 10, 2009, 09:55 AM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
First, I have to say that I only partially understand what's happening with "jquery library calls".

1) Apparently Atahualpa, in its header.php file "calls" ("loads"?) a jquery library -- something to do with being able to execute javascript.

2) I was having some un-related trouble and the admin/inhouse support folks at the Gravity Forms plugin discovered that the Shopp plugin, that I also have activated on the site, was, in its header.php, ALSO calling a jquery library (a different "version" of the library than ATA was calling).

3) I did some searching around here in the ATA Forum and found a few instances where people were having "jquery library" issues.

4) Would it be possible to have the option to have ATA NOT make the jquery call? Can anyone (Flynn??) explain what's happening with the pros and cons of different solutions ...if solutions ARE necessary.

my test site is: http://www.shepherdjim.com/

I remain happilly ignorant, Jim
  #2  
Old Nov 10, 2009, 07:22 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
There should be no hardcoded jQuery call anymore in the header.php of 3.4.4. Instead there is a dynamic call which should avoid double jQuery loading:

<?php wp_enqueue_script( 'jquery' ); ?>


If you have an older version you can simply delete the line in header.php that statically calls jQuery, if one of your plugins loads (a newer version of) jQuery anyway:

<script type='text/javascript' src='<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.2.6'></script>
  #3  
Old Nov 11, 2009, 08:02 AM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
Thanks Flynn!

I should have trusted you to have solved a problem even before I discovered the problem.

I've updated from 3.4.2 to Atahualpa 3.4.4 and all is well!

Jim

Bookmarks

Tags
jquery, library

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Comments are closed" problem opening them scott1137 Comments, trackbacks & pings 15 Dec 28, 2009 09:13 AM
How to use Landing Page & Blog Together and Problem with "Landing Sites Plugin" SCLove Plugins & Atahualpa 1 Aug 21, 2009 04:37 AM
Problem with "Quote" in Postings Doc GermaniCus Excerpts, Read more, Pagination 1 Jun 11, 2009 04:56 AM
Problem implementing "How to show single post special category on static home page??" mkny13 Post-Kicker, -Byline & -Footer 6 May 5, 2009 05:21 AM
Having trouble with the "now reading" plugin displaying pictures... widget CSS jmesax Sidebars & Widgets 3 Mar 28, 2009 11:44 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.