Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Installation/Upgrade Issues »

chmod() error in /wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 1016


  #1  
Old Apr 6, 2017, 12:34 PM
markzip
 
57 posts · Jan 2010
WP: 4.7.3
Atahualpa Version: 3.7.2.4
www.mayapplepress.com
Getting the following string at the top of all pages:
Quote:
Warning: chmod(): No such file or directory in /<snip>/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 1016
(where <snip> is the path to my server)

Earlier in the day it threw a couple more error lines at me and I was not even able to get to the back end. I went in via FTP and renamed an apparently misbehaving plugin (Custom Contact Forms) and also the ATA theme directory. That killed the site, of course, but allowed me in to the back end.

Once I was in the back end I went back to the FTP and renamed the plugin and the theme back to the correct names. I did not reactivate CCF. I tried, but it threw another error. So I just deactivated it. Perhaps I'll re-do forms using some other plugin.

Now I get this error only.

BUT, I do not see the "Edit" option in the "Appearance" tab of the Dashboard. I thought I would be able to use this to look at line 1016 of the functions.php of Atahualpa.
So I downloaded the theme locally and looked at that file. When I open it in Dreamweaver I see only 950 lines.

Permission error?

Last edited by markzip; Apr 6, 2017 at 12:44 PM. Reason: Adding info re. plugin
  #2  
Old Apr 7, 2017, 05:09 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,536 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
There are only 950 lines in functions.php.

What happens if you switch to twenty-sixteen? Did you try disabling ALL your plugins to see if the error goes away. It could be a plugin conflict.

did you do any other upgrades just before this happened?

you might alsoo want to install the wordfence plugin and do a scan of your site.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Apr 7, 2017 at 05:14 AM.
  #3  
Old Apr 7, 2017, 06:25 PM
markzip
 
57 posts · Jan 2010
Site works without error message if I change to TwentySixteen
No major updates.
Wordfence has been operational for a while. No recent issues.
Have had a couple of weird crawl results recently, but that code does not show in pages.
  #4  
Old Apr 7, 2017, 06:36 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,536 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you try disabling ALL plugins?

can you export your Atahualpa settings and attach them to a reply?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Apr 9, 2017, 05:57 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,536 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I see you solved the issue. What was it?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Apr 9, 2017, 02:27 PM
markzip
 
57 posts · Jan 2010
Thanks for the follow-up juggledad.
Changed name of functions.php on site root and then FTP'd it again. Only change I had made to it (years ago) was altering the footer function to add link to my own page. So that's gone now.

BUT am getting write permission errors all over, so there's obviously something deeper wrong.

For instance, I don't get a dropdown menu when hovering over the Plugins tab in Dashboard.

I'm pretty sure something has crawled in there and isn't wanting to let go.

Regards
  #7  
Old Apr 10, 2017, 06:08 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,536 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Quote:
Changed name of functions.php on site root and then FTP'd it again.
I assume you mean the function.php in the Atahualpa theme folder and yes, if you were using an old version of function.php, that could definately cause an issue. Each time you update the theme you would need to make the changes aftesh to functions.php so you get the new changes in it.

Once you use teh current version of functions.php, it shouldn't cause any permission issues though...
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Tags
chmod, functions.php

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parse error: syntax error, unexpected '<' in the functions.php file pingitt Atahualpa 3 Wordpress theme 6 Mar 12, 2013 03:52 AM
PHP Catchable fatal error: themes/atahualpa/functions/bfa_meta_tags.php on line 169 Shamisen Plugins & Atahualpa 0 Apr 6, 2010 10:43 PM
/wp-content/themes/atahualpa/images directory is not writeable. erink Header configuration & styling 1 Mar 8, 2010 05:47 AM
[SOLVED] where is wp-content/themes/atahualpa/images/header folder? rhondimullins Header configuration & styling 2 Feb 11, 2010 07:59 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.