Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Montezuma Theme »

[SOLVED] Incorrect URLs Being Generated for Navigation Tabs on Index Pages


  #1  
Old Jan 2, 2015, 10:30 AM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
Scenario:
  • WP 4.1, Montezuma 1.2.4
  • Set permalinks to Default.
  • Do either a search or view a Category index page where the number of posts/results span across more than one index page.

Results:
Clicking on a navigation tab (Next, Prev, or any of the numbered tabs) on the navigation bar does not move you to another page. The URL changes, but the screen does not.

This behavior is not seen on a normal index (i.e., blog) page. It is also not seen on the TwentyFourteen theme.

Reason:
It appears that an incorrect URL is being generated for the tabs:
Code:
http://sandbox.geefamily.net/?cat=1#038;paged=2
Instead of the #038;, an ampersand should be output so the URL looks like this:
Code:
http://sandbox.geefamily.net/?cat=1&paged=2
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #2  
Old Jan 2, 2015, 11:16 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Interesting, I see it happening on your site, however it works fine on mine. Did you try disabling all plugins?

if it is not a plugin conflict, could you do an Montezuma export and attach it to a reply.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jan 2, 2015 at 11:20 AM.
  #3  
Old Jan 2, 2015, 12:50 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
Disabled all plugins, plus cleared out the Insert Code fields under MTO, and still have the problem.

I tried attaching my export file, but I guess I've run out of storage space for attachments, so it won't upload. I can't figure out how to delete my existing attachments. I tried going through User CP > Miscellaneous > Attachments, but there doesn't seem to be a way of deleting either of my two attachments. And I'm not able to go into the posts which included those attachments and delete them.

Anyway, you should be able to get my export in this Pastebin. If you scroll all the way down to the bottom of the page, it will be easier to copy the export from the RAW Paste Data field by clicking in the field and pressing Ctl-A to select the entire field.

Another user claimed that it worked OK under WP 4.0.1, before the upgrade to WP 4.1. I'm going to try & create another WP installation to see if I can verify that.
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!

Last edited by CrouchingBruin; Jan 2, 2015 at 12:53 PM.
  #4  
Old Jan 2, 2015, 06:54 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Your settings work fine for me. I was running WP 4.0.1 and I upgraded to 4.1 and it still works fine.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jan 2, 2015, 07:16 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Could I get in and poke a bit? If so send me a PM with an admin ID/PW.

The code looks like it should work, but obviously something isn't correct and it could be anything even someting like 'magic quotes' being on
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Jan 2, 2015, 07:49 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
Sent. On your test, you set the Permalinks to the Default style? Because that's where it fails, when permalinks is set to the Default style, not the other styles.
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #7  
Old Jan 3, 2015, 12:52 AM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
So it looks like it's a problem that was introduced due to some change in Wordpress 4.1.

What I did was to create a fresh install of Wordpress 4.0. I used the plugin Demo Data Creator to create 25 test posts. This was the only plugin that was installed.

Then I installed, in sequential order, Montezuma version 1.2.2, 1.2.3, then 1.2.4, and tested each version using a search on the phrase lorem.

Then I upgraded Wordpress to 4.0.1 and repeated the above sequence of Montezuma versions.

Finally, I upgraded to Wordpress 4.1 and repeated the same sequence of Montezuma versions.

For Wordpress 4.0 & 4.0.1, all three versions of Montezuma created a correct URL for the navigation tab, although the link looked slightly different for release 1.2.2 versus 1.2.3/1.2.4.

Once Wordpress was upgraded to 4.1, all three versions failed. Looking at navigation tab 2, there seems to be a duplicate submit parameter being output with the escape sequence #038; preceding it instead of an ampersand:
Code:
Montezuma 1.2.2:
http://wp40.geefamily.net/?s=lorem&submit#038;submit&paged=2

Montezuma 1.2.3/1.2.4:
http://wp40.geefamily.net/?s=lorem&submit=search#038;submit=search&paged=2
For Category pages, the tab link doesn't put out a duplicate parameter, but the #038 escape character is being output instead of an ampersand:
Code:
http://wp40.geefamily.net/?cat=6#038;paged=2
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #8  
Old Jan 3, 2015, 05:03 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1) id/pw combo didn't work...but that's ok, I reproduced it
2) please try out this fix and see if you can break it - it was definately a change in some of the WP code that caused this. i was able to see how twentyfourteen did it and have implimented the code.

Replace the current ...themes/montezuma/includes/content_nav.php with the attached file (after unzipping it)
Attached Files
File Type: zip content_nav.php.zip (866 Bytes, 171 views)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jan 3, 2015, 10:56 AM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
Looks like it works, thanks very much. I'll pass along the info to the other user.
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Navigation Tabs Disappeared Daisy Forum How-To 1 Oct 14, 2014 02:30 PM
How to get external URLs to list with Pages in the header dailyshoe Page & Category Menu Bars 3 Aug 1, 2014 07:27 PM
[SOLVED] How Do I Move the Navigation Tabs Sangye Header configuration & styling 7 Sep 23, 2011 08:50 AM
[SOLVED] Changing URLs using Atahualpa and Wordpress - only the index works verymarie Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Apr 7, 2011 11:52 AM
Double home tabs and sidebar navigation question tlxreed Header configuration & styling 1 Aug 14, 2009 03:53 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.