Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Confused New User: more details please on fixing H&F areas in 3.7.13?


  #1  
Old Dec 14, 2013, 12:13 PM
EllieH's Avatar
EllieH
 
3 posts · Dec 2013
Surrey/Vancouver BC Canada
I lost everything except main content & sidebar in the "upgrade" to 3.7.13. I searched thru this forum for solutions but don't understand where to go to implement the following fix:

...go to ato->Style & edit HEADER AREA and press 'Save Changes' and
...go to ato->Style & edit FOOTER and press 'Save Changes'
...there are two new options that need to be initialized


I looked all over the Admin area but I can't figure out where to find ato->Style. Can you please help me understand what to do step by step? Thanks in advance... Sleepless in Surrey BC.
  #2  
Old Dec 14, 2013, 12:26 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
ATO = Atahualpa Theme Options
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Dec 14, 2013, 01:59 PM
EllieH's Avatar
EllieH
 
3 posts · Dec 2013
Surrey/Vancouver BC Canada
Thanks kindly! I still had to search all over to find it. Your fix worked and my Header & Subscribe areas came back, except my logo is messed up and some text is misplaced & looking off-kilter.

For any other NEW USERS out there: Go to Admin, scroll down left sidebar to Appearance, then click on Atahualpa Theme Options (ATO), then edit Header area, press Save Changes. Same process for Footer area. Cheers!
  #4  
Old Dec 15, 2013, 06:14 AM
Grum
 
40 posts · Feb 2010
Scotland
Quote:
Originally Posted by EllieH
my logo is messed up
Ellie, I also found that I had to check my image locations folder under the ATO settings as that had reverted to default and not ata-images that I had it set on.
__________________
Grum
ATA 3.7.24/ WP 4.6.1
  #5  
Old Dec 15, 2013, 12:38 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,560 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
@Grum - look at the ato->Image Location option. As of 3.7.12 you can put your images outside the theme folder so they will remain between updates.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Dec 16, 2013, 09:06 AM
Grum
 
40 posts · Feb 2010
Scotland
JD, that's what I did, but after the update the location had defaulted to 'atahualpa' and I had to re-selct it to ata-images... I was trying to drop a gentle hint to Ellie that her problem might be the same thing....
__________________
Grum
ATA 3.7.24/ WP 4.6.1
  #7  
Old Dec 16, 2013, 10:12 AM
EllieH's Avatar
EllieH
 
3 posts · Dec 2013
Surrey/Vancouver BC Canada
I figured out what the problem was... it wasn't that my logo was messed up after all. Turns out there were 2 lines of text overwritten on top of my logo. So I searched high & low to discover that it's referred to as my blog title and tagline that were showing overtop of my logo, which weren't visible in the old version.

To solve this problem, I ended up in the Style & Edit Header Area - scrolled down to Show Blog Title (clicked "NO") - then scrolled down to Show Blog Tagline (clicked "NO"), saved, published, and Voila it disappeared. Then my logo showed up just fine and my website looked like it was back to normal. This "little thing" took me many hours to figure out.

Bookmarks

Tags
3.7.13, lost everything except, lost header and footer, lost subscribe, upgrade

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fixing background color in ul/li Guybrush Center area post/pages 3 Dec 2, 2010 01:25 PM
[SOLVED] how to remove post details? navid Post-Kicker, -Byline & -Footer 3 Jun 14, 2010 04:39 AM
[SOLVED] 3.4.9 problems: Send me your FTP/WP account details through PM Flynn New Versions, & Updating 8 May 26, 2010 03:29 PM
Fixing page width? Wimbledon Sidebars & Widgets 6 May 26, 2009 11:23 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.