Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

[SOLVED] Creating a new page template


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Feb 3, 2013, 09:10 AM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Hi. I've been having problems with the comment box appearing on pages created with a certain plugin. These pages do not have the typical "allow comments" checkbox in the dashboard. I asked the plugin author how to remove this box and at first he told me to make a copy of my theme's "sinlge.php" file (or "page.php") and rename the new copy this specific name that will then serve as a template for the plugin pages. However, in Atahualpa, there are no files with such names. At least I cannot find them.

So then the plugin author responded with this: "Then you have to ask the theme developer how to create a page template without the comment form."

I've never created a page template before. Can someone help me?

Thanks!
Emanuel
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #2  
Old Feb 3, 2013, 11:28 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,162 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
what is the plugin?
__________________
Give a person a solution, you fix one issue, teach a person how to solve their problem you enable them forever.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Feb 3, 2013, 11:59 AM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
The plugin is called Download Manager. Here is the link:

http://wordpress.org/extend/plugins/download-manager/

When you create, edit or display a download package, it works just like a regular wordpress "page" except the page is called a "package." Kind of like All-in-one-events-calendar, the way you create an "event" and in the dashboard you have a list of events that work just like pages except they are events instead.

Anyway, in the dashboard, when you are on the create/edit download package page, the usual check-boxes that say, "allow comments" and "allow pingbacks" are not there. So I cannot uncheck them. Hence the comments box appears on each download page I create.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #4  
Old Feb 3, 2013, 12:12 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,162 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
I just instaled it, created a package, added teh short codet to a post. In the post I shut off comments (unchecked the 'allow comments in the 'Dicuession' section)

how are you putting the package into a post/page?
__________________
Give a person a solution, you fix one issue, teach a person how to solve their problem you enable them forever.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Feb 3, 2013, 12:16 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,082 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Do you have discussion enabled in screen options? I installed the plugin and the allow comments checkbox shows.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Feb 3, 2013, 12:25 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Oh right I forgot to mention... I have the Pro version. In the standard version you put short-code into a post. In the Pro version you *can* do it this way, but you lose a lot of the features. The Pro version creates pages (called "packages" but they display as their own page).

Here is one of them. (Keep in mind this site has not been launched yet, so it is on my personal server at the moment. When I launch it for my client it will move to its own domain.)

http://www.sferios.com/intuitivecall...e-pattern-mp3/
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #7  
Old Feb 3, 2013, 12:36 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,082 posts · Jul 2009
Central New York State USA
You could just use CSS to not display the comment forms.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #8  
Old Feb 3, 2013, 12:57 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Really? CSS? Not some PHP file that calls up the comments box? (I could not find the php file to edit.)

Which files should I edit? Is it in the plugin folder or somewhere else? Also, I *do* want the comment form to be displayed on my client's posts.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #9  
Old Feb 3, 2013, 02:58 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,162 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
use CSS to target that page and set the element to 'display: none;' and it won't show.
HTML Code:
div.wpdmpro div#respond {display:none;}
__________________
Give a person a solution, you fix one issue, teach a person how to solve their problem you enable them forever.
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Feb 3, 2013 at 03:00 PM.
  #10  
Old Feb 3, 2013, 03:16 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Ooooo. That looks like a good idea. The comment box, currently, looks like it is utilizing the styles set from within Atahualpa. So would I put this line of code somewhere in one of the Atahualpa css files?

Thanks.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #11  
Old Feb 3, 2013, 03:34 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,082 posts · Jul 2009
Central New York State USA
That CSS would go in the CSS Inserts box in the theme options.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Feb 3, 2013, 03:57 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
I just did it and it didn't work.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #13  
Old Feb 3, 2013, 04:08 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Can you break down what these elements mean of the code you gave me? That might help me understand. I get the display:none; part but not sure what the first two elements mean...

div.wpdmpro div#respond

Thanks,
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #14  
Old Feb 3, 2013, 04:25 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,082 posts · Jul 2009
Central New York State USA
As it turns out that CSS won't work in this situation but the following should
HTML Code:
#post-3780 + #respond {
    display: none;
}
The first part or selector is indicating to look for the item with an ID of respond that follows the post with an ID of post-3780.

If you want to hide the comment form on other pages you just need to determine the ID of that particular page. I use the Firebug extension for Firefox to do that.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #15  
Old Feb 3, 2013, 04:48 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Oh wow! That worked. Thanks!!!!

So I will need to use a Firefox extension to determine the WP post ID? Is there another way?
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #16  
Old Feb 3, 2013, 05:53 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,162 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
if you change the CSS selector to
HTML Code:
body.single-wpdmpro #response {display: none;}
it should work for all single pages.
__________________
Give a person a solution, you fix one issue, teach a person how to solve their problem you enable them forever.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #17  
Old Feb 3, 2013, 06:40 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
That didn't work, but this did:

body.single-wpdmpro + #respond {display: none;}

Thanks so much!! Are you with Bytesforall? I'd like to donate some money to both byteforall.com and you specifically.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #18  
Old Feb 3, 2013, 07:36 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,162 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
both Larry (lmilesw) and I are just moderators but Flynn (the developer) has donate buttons setup for us. If you press the 'Click here to DONATE' you will see our buttons.

go back and recheck and remove the
HTML Code:
#post-3780 + #respond{ display:none}
you put in and you will see if fail until you remove the '+'

Using
HTML Code:
body.single-wpdmpro #response {display: none;}
or
HTML Code:
body.single-wpdmpro div#response {display: none;}
should work all the time unless something is more specific
__________________
Give a person a solution, you fix one issue, teach a person how to solve their problem you enable them forever.
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Feb 3, 2013 at 07:45 PM.
  #19  
Old Feb 3, 2013, 08:15 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
I swear it's working now for all my download pages. Without the + it did not work. Here, see for yourself:

http://www.sferios.com/intuitivecall...backwards-mp3/
http://www.sferios.com/intuitivecall...an-anchor-mp3/
http://www.sferios.com/intuitivecall...e-pattern-mp3/

But please let me know if I am risking something here by doing this. You seem to think it should not be working so that concerns me.
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com
  #20  
Old Feb 3, 2013, 08:41 PM
emanuel1969's Avatar
emanuel1969
 
133 posts · Apr 2010
California
Send a message via Skype™ to emanuel1969
Wow it's been a long night. Ok, after lots of typos and false alarms, it appears like each of these pieces of code works. I have settled on this one:

body.single-wpdmpro #response {display: none;}

Thank you very much, both of you!



Emanuel
__________________
Emanuel
http://www.sferios.com

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating a page template AchtungAffen Center area post/pages 3 Jan 12, 2012 06:44 AM
[SOLVED] Creating Empty Line in a Page Template treeplant Center area post/pages 3 Apr 29, 2010 01:23 PM
[SOLVED] Step by step for creating a page/post template in Atahualpa lmilesw Center area post/pages 6 Feb 28, 2010 06:53 AM
Creating custom post template paulae Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Mar 18, 2009 10:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.