Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Montezuma Theme »

[SOLVED] Dumb Mistake: Layout wrong, menu not in banner row


  #1  
Old Jan 27, 2013, 11:00 PM
coolpillows
 
35 posts · Nov 2010
I was putzing around with CSS and header.php and did something I couldn't trace back and now I've got my menu floating somewhere down the right-hand side of the page. It appears as if it's not in the banner div, even though it's nested under that in the generated code.
<div id="banner" class="row">
<div id="logo-area" class="col8">...</div>
<nav id="menu1-wrapper" class="menu-wrapper col4">...</nav>
Obviously, I'm giving 8 cols to the logo and 4 to the menu; I've tried 7 and 5 and so on, but still not getting anywhere. But it always adds up to 12 I know that.

In header.php, I thought I had restored everything back to the way it was meant to be. If I try to wrap the nav array in div tags then it disappears entirely...just not sure what I did that rendered this f'd up.

BTW, after this boneheaded mistake, I am installing MAMP and setting up a proper dev environment. Somebody could get hurt doing this stuff!

Thanks in advance...
  #2  
Old Jan 27, 2013, 11:28 PM
jerryc
 
367 posts · Oct 2012
Florida
Quote:
Originally Posted by coolpillows
I was putzing around with CSS and header.php and did something I couldn't trace back and now I've got my menu floating somewhere down the right-hand side of the page. It appears as if it's not in the banner div, even though it's nested under that in the generated code.

HTML Code:
<div id="banner" class="row">
 <div id="logo-area" class="col8">...</div>
 <nav id="menu1-wrapper" class="menu-wrapper col4">...</nav>
The menu has to go inside a col div, something like:

HTML Code:
<div id="banner" class="row">
 <div id="logo-area" class="col8">...</div>
 <div class="col4">
    [menu code]
 </div>
</div>
Quote:
Originally Posted by coolpillows
BTW, after this boneheaded mistake, I am installing MAMP and setting up a proper dev environment. Somebody could get hurt doing this stuff!
Quote:
Originally Posted by jerryc
Experiment with a test template and a test page. Make a new template called something like test.

Last edited by jerryc; Jan 28, 2013 at 07:49 AM. Reason: corrected
  #3  
Old Jan 28, 2013, 04:05 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,597 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Why aren't you using the wp_nav_menu() function as shown in the default header.php?
remember if you totally mess up a default virtual template, you can press the button to reset it.

You could copy your existing code to a text file, do the reset and then examine the differences.

oh and note you CAN make custom headers and footers

to make a copy of the header (or footer) virtual template do th following
1) go to mto->Sub Templates->+ Add sub template
2) in the 'Template name' field add a name like 'header-custom'. and press the 'ADD Sub Template button.
3) go to mto->Sub Templates->header.php (or footer.php) do a select all and copy
4) go to mto->Sub Templates->header-custom and paste teh code and press 'SAVE Changes'

now where ever you are calling the header (or footer) use the new templage name like
HTML Code:
<?php get_header('header-custom'); ?>
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jan 28, 2013 at 04:21 AM.
  #4  
Old Jan 28, 2013, 10:17 AM
coolpillows
 
35 posts · Nov 2010
Thanks JerryC and JDad. I first tried putting the column div around the menu code, but that didn't fix it. Next I just reset header.php and even restored the main template I had assigned it to back to index.php and alas...still at the bottom there.

Jdad I will explain later about the wp_nav_menu function and my rationale. I follow what youi're saying...

thanks all!
  #5  
Old Jan 28, 2013, 11:03 PM
coolpillows
 
35 posts · Nov 2010
I studied all the changes in my local MAMP I-haven't-messed-with-it WP/Montezuma install vs. The Cat Squad and realized I had this banner-bg background image which I had commented out. When I put it back in, all went back to normal. I think I must've commented out one of the brackets or something stupid. So, I think I solved this one myself...again. But thanks all!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Something wrong with the menu style. Per Lund Page & Category Menu Bars 6 Feb 13, 2012 03:01 PM
wrong pages menu showing ellenfinkl Page & Category Menu Bars 7 Feb 19, 2011 02:30 PM
What's wrong with my menu and how do I fix it? ISFNpub Page & Category Menu Bars 1 Jul 2, 2010 06:42 AM
Lost reader comment when deleting a post by mistake. Can it be restored ? CDT Post-Kicker, -Byline & -Footer 2 May 20, 2009 08:23 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.