Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » Forum Usage » Forum How-To »

Atahualpa, Multisite, restore settings right into bfa_ata4


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Jan 5, 2013, 01:46 PM
romanmm
 
5 posts · Jan 2013
Hi,

Twice I had the same problem on my multisite WP: after activation of new plug-in, Atahualpa settings disappear. Not from all sites but from many of them.
Is it possible to restore only bfa_ata4 string from wp_options table?
I mean that I have daily backup and can restore only wp_options table to local MySQL, then I can copy a content of bra_ata4 and paste to my production MySQL in the same string of the same site. I tried to do this but Atahualpa each time restores the values to their default values.
Or there is a tool that can convert bfa_ata4 string value to Atahualpa settings that lately can be imported by standard way?

Regards,
Roman
  #2  
Old Jan 5, 2013, 06:33 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,704 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
do you know what plugin did this?
How many sites in the multi site?
What version of Atahualpa and WP?

For each site there should be a 'bfa_ata4' row in it's wp_options table. You should check to see if it is there and if it matches the previous version.

Can you recreate this? a Plugin shouldn't be touching the BFA_ata4 row in the database so something else strange must be going on in retaliation to multi sites.
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jan 5, 2013, 09:19 PM
romanmm
 
5 posts · Jan 2013
Hi,

I know that it's something strange but it happened sporadically and I simply want to know if I can restore bfa_ata4 simply by pasting string into MySQL database? Or convert it to Atahualpa settings file?
'bfa_ata4' row exists in database even after resetting of settings.
I can't recreate it. Sorry.

Regards,
Roman

Last edited by juggledad; Jan 6, 2013 at 03:55 AM.
  #4  
Old Jan 6, 2013, 04:24 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,704 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
What was the first version of Atahualpa you had installed on this site?

I would make it a practice (for now) of doing an atahualpa export from each site
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Feb 9, 2013 at 09:25 PM.
  #5  
Old Jan 6, 2013, 09:22 AM
romanmm
 
5 posts · Jan 2013
I still use 3.6.7 from the beginning and we didn't any upgrade to the theme.
  #6  
Old Jan 6, 2013, 11:55 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,704 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
it's going to take some digging to determine what is going on and I'll be busy with paying customers for then next week. If I have some time I'll try to look at it but don't expect much.
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jan 6, 2013, 12:04 PM
romanmm
 
5 posts · Jan 2013
In any case, thanks.
  #8  
Old Mar 19, 2013, 09:02 AM
jeffvand
 
4 posts · Sep 2012
Hey, We are having the same issues. I am wondering if it has something to do with the version of PHP. We are testing an update and all the bfa_ata4 field data is reverting to default. We'd like to update to 3.5.1 but don't want to loose all that data.

If we export the data first and import it into the update first it works. We'd rather not have to export all 111 sites that are using this theme and import it again...
  #9  
Old Mar 19, 2013, 12:23 PM
romanmm
 
5 posts · Jan 2013
I did upgrade to WP 3.5.1 without a problem (I was 3.2.4). My next step is Atahualpa update to last version.
And now I export theme's settings every time I do serious changes in sites' designs to avoid problem with bfa4 reset.
  #10  
Old Mar 20, 2013, 05:17 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,704 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
jeffvand: are you saing that updating WP to release 3.5.1 is causing the Atahualpa settings to reset?
which version of Atahualpa are you on?
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Mar 20, 2013 at 05:19 AM.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Database Restore - Atahualpa Settings gone (total panic...) Fux Atahualpa 3 Wordpress theme 15 Nov 2, 2012 08:28 AM
How Do I Restore Just the Settings From Database crogers32 Header configuration & styling 11 Aug 4, 2011 09:22 AM
Server crashed, need to restore settings... willwork Atahualpa 3 Wordpress theme 3 Mar 24, 2011 01:34 PM
[SOLVED] Restore atahualpa settings files guvenp New Versions, & Updating 2 Dec 12, 2010 01:43 AM
[SOLVED] WP backups - will a restore also restore Atahualpa settings? runbei New Versions, & Updating 2 Feb 26, 2010 03:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:50 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.