Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

Getting Flash Gallery to display in body


  #1  
Old May 29, 2009, 03:03 PM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
I have been at this for 2 days and still have only limited and intermittent success. I am trying to embed a flash photo galley in my site: http://www.euroboley.com/blog/

Here is the code I am using :
<code><div id="contentflash"><object width="660" height="560" data="http://euroboley.com/flash/Basel/JetPhotoView.swf" type="application/x-shockwave-flash"><param name="quality" value="high" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="src" value="http://euroboley.com/flash/Basel/JetPhotoView.swf" /></object></div></code>

What is strange is that sometimes it works and sometimes it doesn't. I have tried the Kimili plugin with no help there.

If you check out http://www.jetphotosoft.com/blog/ you will see a perfect example of what I am trying to do. Unfortunately their explanation is non-existent as to how to make this work.

I will add that I get the following an error messages in the activity window when I try to preview:
http://www.euroboley.com/blog/imagelist.xml (not found)
http://www.euroboley.com/blog/undefined/imagelist.xml (not found)


Of course these files are not found in these locations because that is not where they are, but for some reason it keeps expecting them to be there.

Everything is the same between the ones that work and the ones that don't, except the path to the sfw file. And I know the path is correct because it opens fine in a new window if I type the path in the address bar.

Please help!!!!

Thanks,

Steve
  #2  
Old May 30, 2009, 09:43 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
What browser are you using? (and what version of WP and Atahualpa)

I just took a look using Safari on a mac and it seems to be working fine
  #3  
Old May 31, 2009, 09:43 AM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
As I mentioned in my post, sometimes it works, sometimes it doesn't. I have about 10 galleries I want to post but so far only 2 have worked.

I am using Latest version Safari on Mac 10.5.7

Current Theme is Atahualpa 3.3.2

Word Press 2.7.1

I am wondering if I could add some script to help point to the imagelist.xml file that flash player is looking for. THe problem seems to be that it is not being found. It resides in the same folder as the .swf file so this SHOULDN'T be happening, but it is.

Steve
  #4  
Old May 31, 2009, 10:54 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1) have you tried it with the default theme
2) have you made sure the other galleries work - i.e. open a window and enter http://euroboley.com/flash/xxxxx/JetPhotoView.swf where xxxxx is the gallery

boy JetPhotoView does have spotty documentation and I would think that after an announcement of a new feature, they would tell you how to use it. They don't even seem to respond to the comments on their blog.
  #5  
Old Jun 1, 2009, 02:03 PM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
The gallery DOES work when you enter just the URL (path).

Yes, virtually non-existent documentation.

Still can't get this to work.

I may have to abandon this theme

Steve
  #6  
Old Jun 1, 2009, 03:56 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Have you tried NextGen gallery?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jun 2, 2009, 03:51 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
This is what the site you listed uses to display the gallery:

HTML Code:
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" id="JetPhotoView" align="middle" height="560" width="660"></p>
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param>
<param name="movie" value="http://www.jetphotosoft.com/web/flash/demo_w.flash/JetPhotoView.swf"></param>
<param name="quality" value="high"></param>
<param name="bgcolor" value="#dddddd"></param> <embed src="http://www.jetphotosoft.com/web/flash/demo_w.flash/JetPhotoView.swf" quality="high" bgcolor="#dddddd" name="JetPhotoView" allowscriptaccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" align="middle" height="560" width="660"></embed><br />
</object>
  #8  
Old Jun 2, 2009, 05:15 AM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
That is correct, but, interestingly, when i plug that code into my page it works, albiet for their gallery. However, if I change the absolute path to the swf file to reflect where mine is, it fails.

So I played around with some other code that I listed above, but that only works for some of the swf galleries.

I am a photographer, not a coder, so perhaps i am (probably) missing something obvious, but really I am at my wits end trying to figure out what it is.

Here is the current code I am trying, based on their code you cited above:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="820" height="680" id="JetPhotoView" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param>
<param name="movie" value="http://www.euroboley.com/flash/rigi/JetPhotoView.swf"></param>
<param name="quality" value="high"></param>
<param name="bgcolor" value="#dddddd"></param> <embed src="http://http://www.euroboley.com/flash/rigi/JetPhotoView.swf" quality="high" bgcolor="#dddddd" name="JetPhotoView" allowscriptaccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" align="middle" height="680" width="820"></embed><br />
</object>

Can you give any further guidance please?

Steve
  #9  
Old Jun 2, 2009, 06:49 AM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
Well, I tried the WP default theme and it doesn't work properly from there either. Now I am even further behind as I have to redo the whole Theme all over again.

This is pretty sad for something that should have been pretty simple.

Maybe its back to Iweb.

Steve
  #10  
Old Jun 2, 2009, 07:36 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Steve, you can swap back to the Atahualpa theme and all your settings will be there. They are stored in the WP database. If it's not working with the default theme and there isn't much documentation, you might want to try some other gallery plugins.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jun 2, 2009 at 07:49 AM.
  #11  
Old Jun 2, 2009, 02:12 PM
Prior Image
 
7 posts · May 2009
My files are there but the logo, header, etc are all wrong. I am sure I can get it figured out.

Thanks,

Steve
  #12  
Old Jun 2, 2009, 02:29 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
How did you swap themes? You can add as many themes to the theme folder as you want, then you just go to Dashboard->Appearance->Themes and click the theme you want to look at and select 'Activate'. Swapping back should be just as easy.

If you deleted the Atahualpa folder from teh 'wp-content/themes/' folder then you would have deleted any header images or customized logo that you had put there, or any edits to the code you might have made...boy I hope that's not what you did.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #13  
Old Jun 2, 2009, 03:15 PM
skyline's Avatar
skyline
 
16 posts · May 2009
Beaverton, OR
Steve ...

Do you have your gallery set up in a single Flash file, or are you trying to rotate Flash movies? I read these posts fairly quickly, however, I am thinking you are using a single Flash movie. Here is an example of a Flash Photo Gallery on a page using the Atahualpa 3.3.3 theme:

http://www.tomsskylinedesign.com/des...oto-slideshow/

If you are trying to do something like that, the simplest way I found is to use a template. You will end up using three files, the template file, the RunActiveContent.js file and the file with your flash object embed source. So, I don't forget to add this part at the end ... when you create the template file, simply upload it to your theme directory and when you create a page, put nothing in the page body. All you do is select the name of the template from the template drop down option on the right side of your page. Then save the file and you should have your Flash gallery.

I will start with the Flash object file. Your version, classid, size and name of your movie will be different. Look at your current Flash source and use that to change, as necessary. When you create the file, save it as a php file [NOT a SWF] and put it in your images folder. For this example, we will call it flash-images.php Here is the code:

Code:
<script src="http://www.tomsskylinedesign.com/Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

        <script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','640','height','480','src','<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/celilo','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/celilo' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="640" height="480">
          <param name="movie" value="<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/celilo.swf" />
          <param name="quality" value="high" />
          <embed src="<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/celilo.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480"></embed>
        </object></noscript>
Now for the template file. A basic template file will have the following:

Code:
<?php
/*
Template Name: My Template Name
*/
?>
<?php include (TEMPLATEPATH . "/header.php"); ?>
<!-- start adding to my template here .... leave the line above in place -->

<!-- add your coding in here -->    

<!-- some templates would also include the sidebar, using the same syntax as for the footer or header ... but not this one --> 
<?php include (TEMPLATEPATH . "/footer.php"); ?>
Now, for this example, change your template name to whatever you want it to be called and use the code below as a guideline to put in the area where I placed the comment for adding your code. Save the file as a PHP file when you are complete and upload it as your template file.

Here is an example of the code: (remember, the name of the other file is flash-images.php)

Code:
<h2>Title or heading</h2>
<p>Whatever you want to say here.</p>
<div align="center"><?php include (TEMPLATEPATH . '/flash-images.php'); ?></div>
<p>More of whatever you want to say here ... or put in your AdSense Code or whatever.</p>
I hope that helps.

Tom

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Embed Flash masterchief Atahualpa 3 Wordpress theme 0 May 18, 2009 08:42 AM
Almost done - flash vs. images in header mcphoto Header configuration & styling 13 May 12, 2009 03:20 PM
Body background image wont display anne Atahualpa 3 Wordpress theme 9 Mar 13, 2009 03:05 PM
Flash advert in sidebar? Kev_wp Sidebars & Widgets 4 Mar 1, 2009 11:55 AM
SWF - Flash Logo Longtail Header configuration & styling 5 Feb 28, 2009 12:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.