Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

Almost done - flash vs. images in header


  #1  
Old May 2, 2009, 11:53 AM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
Hi all - Theme is working great for me; one thing I need to figure out.

However, is there a way to have the flash header on the home page, and have all other pages use the default header image folder? (Or just a static header image?). Is there a way to choose flash header vs. image on a page-by-page basis (that would be really cool - my header will have video content, I'd like to go static on pages with posted video for smoother playing).

If it's easier, I could be very happy with simply choosing which SWF is in the header on a page-by-page basis - I could use a single-frame SWF and that would take care of bandwidth problems.

I looked into the dynamic headers plugin but from searching here, it seems it's not compatible?

Thanks in advance!

test url is:

http://cloudyproject.com

(Yes, that's me on the video page...)
  #2  
Old May 5, 2009, 01:48 PM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
Anyone got any ideas???

Thanks - mc
  #3  
Old May 5, 2009, 07:52 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
That will be a messy edit of bfa_header_config.php and it'll be obsolete soon as I am going to re-code the whole header area and add widget areas there. I'll start with that the next days and have it in the over-next release towards the end of May
  #4  
Old May 6, 2009, 09:31 PM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
Thanks Flynn - is there any hack that could get me through for now though, even if just the index had one file and everything else had another?

I guess I'm thinking along the lines of "if it's the index, this file - otherwise, that file"

Man, I wish PHP was that easy...
  #5  
Old May 7, 2009, 01:31 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I'd disable the default header images at Theme Options -> Header -> Configure header Area, then put this into index.php below or above
<?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>

PHP Code:
<?php if ( is_front_page() ) { ?>
Flash / Video code for homepage
<?php } else { ?>
<div class="header-image-container"></div>
<?php ?>
Then add a CSS Insert
HTML Code:
div.header-image-container {
height: 150px;
background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/defaultimage.gif);
}
body#body-page-13 div.header-image-container {
background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/page13.gif);
}
body#body-page-27 div.header-image-container {
background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/page27gif);
 }
body#body-page-109 div.header-image-container {
background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/page109.gif);
 }
...
  #6  
Old May 7, 2009, 10:43 AM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
No go, I get this on all pages (and I assume you meant header.php

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/content/c/l/o/cloudycom/html/wp-content/themes/atahualpa332/header.php on line 841

Header image is disabled in the theme controls (I've already had a global flash header working fine)

Here's how the code looks as pasted; I notice in dreamweaver that the second div is highlighted as an error (div class="header-image-container):

Code:
<?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>

		<!-- Header -->
		<td id="header" colspan="<?php echo $cols; ?>">
<?php*if*(*is_front_page()*)*{*?>
<div style="height: 200px;"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="940" height="200"><param name="movie" value="http://cloudyproject.com/wp-content/themes/atahualpa332/images/hdr-1.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="menu" value="false" /><param name="wmode" value="transparent" /><embed src="http://cloudyproject.com/wp-content/themes/atahualpa332/images/hdr-1.swf" wmode="transparent" quality="high" menu="false" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="940" height="200"></embed></object></div>
<?php*}*else*{*?>
<div*class="header-image-container style="height: 200px;"></div>
<?php*}*?>
		</td>
}
(I've since closed the quotes after "header-image-container" )

CSS insert - keeping it simple for now, and the image URL is good, comes up in my browser when entered:

Code:
/* header no-flash image */
div.header-image-container {
height: 200px;
background: url(http://www.cloudyproject.com/wp-content/themes/atahualpa332/images/defaultimage.png);
}
URL is cloudyproject.com, but I've returned to the working header with global flash.

Flynn, thanks a bunch for helping!
  #7  
Old May 9, 2009, 11:29 AM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
**bump*** - And of you PHP experts have a guess? Thanks - about the last issue for my personal site...
  #8  
Old May 11, 2009, 01:49 PM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
I've tried it now on a site with 333 running - still getting this:

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/content/h/a/v/havenwoodtexas/html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/header.php on line 861
  #9  
Old May 11, 2009, 02:04 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
At the bottom of post #6 it seemed you were all set. What is the "last issue for my personal site" that you mention in post #7?
  #10  
Old May 11, 2009, 05:26 PM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
On post six I pasted the errors I got when I tried the code from post #5 - since it broke the site, I returned to the global flash header (instead of flash homepage/static everywhere else) -

to be clear, the issue that started the thread is still a problem - I'm back to flash globally, when I tried the suggested code in 332 and 333 I get the parse error and no pages sitewide.

thanks for checking - MC
  #11  
Old May 11, 2009, 07:18 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
These asterisks in your code, are they there to highlight the code here on the forum, or do you actually have them in header.php, too?

<?php*if*(*is_front_page()*)*{*?>
<div style="height: 200px;"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="940" height="200"><param name="movie" value="http://cloudyproject.com/wp-content/themes/atahualpa332/images/hdr-1.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="menu" value="false" /><param name="wmode" value="transparent" /><embed src="http://cloudyproject.com/wp-content/themes/atahualpa332/images/hdr-1.swf" wmode="transparent" quality="high" menu="false" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="940" height="200"></embed></object></div>
<?php*}*else*{*?>
<div*class="header-image-container style="height: 200px;"></div>
<?php*}*?>
  #12  
Old May 12, 2009, 08:43 AM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
No, I pasted directly from my browser to the file; and then back into the reply box (and wrapped with the code tag) - not sure why those are showing up.
  #13  
Old May 12, 2009, 09:11 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Remove the asterisks from the atahualpa theme files, Dreamweaver may have added them. You should use a text editor for working with code
  #14  
Old May 12, 2009, 03:20 PM
mcphoto
 
120 posts · Apr 2009
That wasn't it (I did get it figured out though) - those asterisks showed up somewhere between pasting the code in the forum post and wrapping it with the code tags - must be a safari thing.

I had pasted the code into the whole header area and killed this line:
<td id="header" colspan="<?php echo $cols; ?>">

Got it working now... THANKS Flynn!

Now if I can just figure out my category page troubles (hint: thread is 1564...)

this is an awesome ability to have, flash header on the home page only - I'm testing it on three different sites now. Thanks again!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flash content in header image iain Header configuration & styling 5 May 18, 2011 07:27 AM
Inserting Flash into Header - Will not Load gotogirl1113 Header configuration & styling 3 Jun 23, 2009 07:51 PM
[SOLVED] quick one - flash in the header mcphoto Header configuration & styling 2 Apr 30, 2009 07:57 AM
2 Questions Flash header not working and custom Menu adventurer11 Header configuration & styling 1 Apr 5, 2009 05:09 PM
Flash in place of rotating images in header frankrizzo5150 Header configuration & styling 7 Feb 21, 2009 12:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.