Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

Multiple copies of images in media library


  #1  
Old Jun 13, 2012, 05:06 PM
Mosh's Avatar
Mosh
 
5 posts · Jun 2009
I'm not sure when this started - other than some time ago - but now when I add a new image to a blog post, an extra copy (sometimes 3 copies) is placed in my media library. Commonly, they will have the suffix "_m".

Worse, if I re-use one of these images, another copy is created and that *copy* is used in the blog post. I currently have 50+ versions of a logo I use. If I delete a copy, I have to edit the document manually to point it towards the original.

I mentioned this on the WordPress support forum, and someone suggested switching to Twenty Eleven and see what happened. Problem solved. Although my blog looks a bit poo as a result! Back to Atahualpa and the problem returns.

I'm on WP3.4 and Atahualpa 3.7.7, although the problem's been round for a couple of months now so has stretched back to Atahualpa 3.6.4 and WP 3.2, I reckon.
  #2  
Old Jun 13, 2012, 05:25 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,682 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Themes have nothing to do with the media portion of wordpress, it is part of the base code.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jun 13, 2012, 05:29 PM
Mosh's Avatar
Mosh
 
5 posts · Jun 2009
You know, I'd have thought the exact same thing... until I switched to a default theme, went through the exact same steps with the exact same images as I do with Atahualpa, and didn't get the problem.

Switched back to Atahualpa, tried again... and the problem re-occurred.

Honestly, I'm baffled.
  #4  
Old Jun 13, 2012, 06:26 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,682 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Have you tried shutting all plugins off?
Also how large are the images you upload? 100k? Or 1meg or so? Wordpress makes resized copies of large images.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jun 13, 2012 at 06:35 PM.
  #5  
Old Jun 14, 2012, 12:40 AM
Mosh's Avatar
Mosh
 
5 posts · Jun 2009
Thanks for getting back to me. No, I've not tried the plug-in thing as it was getting rather later last night. I'll try that later this evening.

The images are pretty dinky, and the one in particular I have umpteen copies of is nowhere near 1Mb. It's definitely not the WP auto-thumbnail thing as that's making single copies of other images and adding a "_m" extension. These ones are being given numbers at the end.

Just strange how changing theme stops it happening, unless it's a plug-in that simply doesn't function with the twenty eleven theme.
  #6  
Old Jun 14, 2012, 03:53 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,682 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I've just played with my site and when I upload a image, i do get multiple copies, but they are the standard resized ones WordPress does.

I'd be happy to take a look, but if it turned out not to be a theme issue, I'd have to charge you for my time. If you are interested send me a PM with an admin ID/PW
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Aug 2, 2012, 02:56 PM
SharonJ's Avatar
SharonJ
 
639 posts · Sep 2010
Duncan BC Canada
For someone who blogs frequently with lots of images, all of which have multiple copies created by WP, there is a nifty plugin called Add from Server.

You create a folder in your root folder or wherever, and tell the plugin where it is. Optimized photos can be FTP'ed to that folder. When you go to insert a photo, one of the options is now Add from Server.

Click the picture you want, it gets added ALONE to the media Library, where you can then select and insert it.

Bookmarks

Tags
image, library, media, multiple

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] How to change Author name in Media Library? corelle Forum How-To 2 Aug 24, 2010 10:06 AM
FTP images showing in uploads directory but not in media gallery mmqc2 Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Jan 22, 2010 06:18 PM
Organizing the Media Library ?? Shepherd Jim Plugins & Atahualpa 2 Nov 3, 2009 06:27 PM
[SOLVED] Unable to upload images into media library. edvandyke Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Sep 29, 2009 11:33 AM
Making Copies of Atahualpa Configs Steve_T New Versions, & Updating 0 Feb 22, 2009 10:35 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.