Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

[SOLVED] Right Sidebars are empty


  #1  
Old Dec 15, 2011, 05:17 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
Hi.
My problem is that I've set up the sidebars in the options panel, and when I put the widgets I want to see there, they just don't show in the right sidebars. The left ones are shown correctly, though. It just leaves the blank space for the sidebars, but no content on them (I mean, I've checked that they are set to be shown in the options panel, and the do show, but empty!)

Any help will be much appreciated.
  #2  
Old Dec 15, 2011, 05:34 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
(for the millionth time)
What version of Atahualpa and WP?
What is the URL?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Dec 15, 2011, 05:49 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
I'm sorry (for the first time, I wrote pretty fast)
Version 3.7.3
URL http://danielmoyano.net/blog

Now its only showing the left sidebar since the right one doesn't work. If you need it to be changed, just tell me (once is enough, not a million times, I'll check this forum regularly)

(is a smiley necessary?)

Thanx in advance
  #4  
Old Dec 15, 2011, 05:50 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
oh! And WP 3.1.3
  #5  
Old Dec 15, 2011, 06:17 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
at ato->Style & configure SIDEBARS->RIGHT sidebar: Display on: - what do you have checked off?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Dec 15, 2011, 06:19 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
Right now everything is unchecked. If I check everything ON, nothing shows up, just the blanck space for the sidebar.
I have everything checked on for the left one and it's ok.
  #7  
Old Dec 15, 2011, 07:14 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
They have to be CHECKED in order for the sidebar to display. - Then make sure you add a widget to the right sidebar.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Dec 15, 2011, 09:06 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
Ok. Read my first post again, please.
If I add widgets to the left sidebars, its ok, they show up correctly, but if I add them to the right ones (both rightmost and inner right), it just shows an empty space (the space in pixels I set the sidebars to be).
I've tried checking all in Display On, checking only some of the options, but nothing changes.
  #9  
Old Dec 15, 2011, 09:28 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I'm just trying to walk thru what could be causing the issue.
what happens if you disable all your plugins?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Dec 15, 2011, 09:58 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
Nothing...
I already tried, but double checked anyway.

I have the set sidebars to show a thin grey line on the left, and it doesn't even show this line. The weird thing is that it's keeping the width as if there was a sidebar...
  #11  
Old Dec 15, 2011, 10:04 AM
dmCCAD
 
7 posts · Dec 2011
hey, many thanks for your time, anyhow!
  #12  
Old Dec 15, 2011, 10:28 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
It looks like there is some code that may be causing this. Look in the various places you adding content or code for missing CSS or HTML etc.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #13  
Old Jan 5, 2012, 11:05 AM
charlton
 
25 posts · Jul 2009
I am also experiencing this exact problem on one of my sites. http://www.thenma.ca/

I just updated the site theme from from Atahualpa 3.6.4 to Atahualpa 3.7.3 and now my right sidebar will no longer display widgets, however the left sidebar works fine. As a result, I have moved everything over to the left sidebar, but I would really like the right sidebar to work properly. And yes, I did double check to make sure that ATO > Style & Configure Sidebars was set correctly and tried with various widgets to make anything appear.

I'm using WordPress Version 3.3.1. I have disabled my plugins to check if they are creating a conflict but that did not help. I also removed all of my html inserts with no further effect on the sidebar problem.

dmCCAD: Did you ever find a solution? Looks like you have given up on Atahualpa and moved onto another theme.

Has anyone else experienced this problem or figured out a solution?
  #14  
Old Jan 5, 2012, 11:26 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
It is probably a plugin or post problem. Notice the footer is squished into the left sidebar area, that leads me to suspect a plugin. try disabling them all and see if the footer goes full width.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #15  
Old Jan 5, 2012, 11:41 AM
charlton
 
25 posts · Jul 2009
Thanks Juggledad;

I hadn't noticed the footer being off like that before.

Unfortunately, disabling all of my plugins had no effect.
  #16  
Old Jan 5, 2012, 11:50 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I'd need to see the site with them all off - If you want to send me a PM with an admin ID/PW I'll shut them off, look at the site and turn them back on.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #17  
Old Jan 5, 2012, 12:10 PM
charlton
 
25 posts · Jul 2009
PM has been sent. Thanks.
  #18  
Old Jan 5, 2012, 12:40 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
you can kill the ID. I exported your settings and have recreated it. Now to dig in and see what the heck is happening.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #19  
Old Jan 5, 2012, 12:50 PM
charlton
 
25 posts · Jul 2009
Thank you very much. I appreciate you looking into it for me.
  #20  
Old Jan 5, 2012, 04:13 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Try this, export your settings, then import the attached setting file and see how it works.
ata-wwwthenmaca-fixed.txt
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #21  
Old Jan 6, 2012, 08:57 AM
charlton
 
25 posts · Jul 2009
Good morning Juggledad. Thanks for the ATO Style File.

At first, it fixed the footer, but not the problem. After loading the file, the footer displayed normally, but the right sidebar still refused to display widgets. Then after playing with it for a while, I noticed that the footer had reverted to the base of the left sidebar.

I uploaded your style file again and was able to get the footer back to normal. I then deactivated all of my plugins and activated them one by one checking to see if the footer would change with each of the 5 plugins installed. No such luck.

Next I turned the left sidebar off so that neither sidebar was displayed. The footer stayed full width as expected.

At this point, I activated the right sidebar display and Voila! The widgets are back to normal and the footer is behaving itself. I'm not sure why the hiccup in the fix but it seems to be working fine now. I hope that fixes it for good. Thank you so much.

Do you know what the problem may have been?

Last edited by lmilesw; Jan 6, 2012 at 09:03 AM.
  #22  
Old Jan 9, 2012, 08:49 AM
ideadetective
 
1 posts · Jun 2011
Maybe this will be helpful to others:
The following plug-in "RSS-FOOTER" caused a similar problem: my sidebar wouldn't accept new widgets. Deactivating the plug-in resolved the problem.
WP 3.3.1
Atahualpa 3.7.3
www.csid.ch
  #23  
Old Jan 9, 2012, 09:28 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,602 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
charlton - I think it was something left over in the theme settings stored in the databae. I created a fresh copy without the 'junk' that was there from an earlier release.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Tags
empty space, right sidebar

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Too much content -> page empty iogroup Page & Category Menu Bars 5 Nov 27, 2012 01:57 PM
[SOLVED] Are empty sidebars OK? biberkopf Sidebars & Widgets 2 Mar 7, 2011 07:48 PM
Empty Categories hdwolle Page & Category Menu Bars 2 Jun 10, 2010 11:01 AM
my htaccess is empty cosmiclove New Versions, & Updating 0 Jul 25, 2009 04:33 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.