Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

HELP! Parse syntax error upon visiting site, can't log into site


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Aug 3, 2011, 06:35 AM
jjguitar
 
9 posts · Jan 2010
I was informed early this morning from a friend that my website was down:

www.gravityny.com

When visiting the site, you are greeted with the following message:

Parse error: syntax error, unexpected '"' in /home6/gravitz5/public_html/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_footer.php on line 8

My login page, http://www.gravityny.com/wp-login.php, will not work either, so I cannot go into the dashboard to see what's going on.

Can anyone help???

Justin
  #2  
Old Aug 3, 2011, 06:39 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Download a new copy of the theme to your computer
Unzip it
FTP to your host and check the date/time of the file, then rename footer.php to footer.old
Upload a fresh copy of footer.php

That should fix this issue, but you should investigate why it happened
I would download footer.old and compare it to a fresh copy to make sure you haven't been hacked

Did you make any changes to the site recently?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Aug 3, 2011, 10:54 AM
jjguitar
 
9 posts · Jan 2010
Thanks for the quick reply. I'll give that a try now and report back.

The odd thing is that I have not changed anything recently. It just decided to stop working. I added custom widget areas to the footer about a month ago or more, but that was the last thing I did to it.
  #4  
Old Aug 3, 2011, 11:10 AM
jjguitar
 
9 posts · Jan 2010
Ok that seemed to work, the site is active again.

I've attached the two bfa_footer files (old vs new). The differences I can see are as follows:
1) The "old" one is using quotation marks instead of apostrophes (why would the syntax be different?)
2) There is some code I don't understand at the bottom

Maybe you or someone else could take a peek and explain this discrepancy?

Thanks again,
Justin
Attached Files
File Type: zip bfa_footer_files.zip (18.2 KB, 239 views)
  #5  
Old Aug 3, 2011, 11:43 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Your site has been hacked - Tell your host

change your host password and your FTP password - check to see if there are any other FTP users defined

install a fresh copy of every theme you have in the theme folders and every plugin you have and install a fresh copy of WordPress

Check your database for any users you are not aware of, change any admin passwords you have

Do a google search for 'wordpress site hacked'

Sorry to be the bearer of bad news.


see http://markmaunder.com/2011/technica...humb-php-hack/
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Aug 3, 2011, 11:51 AM
jjguitar
 
9 posts · Jan 2010
WOW...ok...I'll work on this, thanks
  #7  
Old Aug 25, 2011, 04:18 PM
rickheck
 
139 posts · Oct 2009
I'd agree with JuggleDad....your site was hacked. Probably related to the TimThumb vuln. ... from a plug in (like the "Related Posts").

More info on my blog, as I have had to fix a couple of sites.

Note that this is not a fault of WOrdPress or Atahualpa theme...

See here, although lots of info on this hack on the Interwebs...

http://digitalchoke.com/digitalchokeblog/?p=415

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! With Breadcrumb NavXT & syntax error that has my site shut down. MtnStreamGroup Page & Category Menu Bars 16 Feb 8, 2011 11:07 AM
[SOLVED] ERROR MESSAGE: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /hsphere/lo Candy Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Oct 31, 2010 03:00 PM
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home6/jonesber/public_html/wp-content/ jonesberries Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Nov 30, 2009 03:33 AM
[SOLVED] Home page won't load! Parse error, syntax error lhanft Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Aug 30, 2009 01:44 PM
[SOLVED] Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ')' in /home/cwicsol/pu norwichkaren Page & Category Menu Bars 1 Jul 12, 2009 10:04 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.