Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

[SOLVED] Site Title appended after the title generated by "WordPress SEO by Yoast"


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old May 25, 2011, 12:50 PM
yeahwow
 
31 posts · May 2011
I am using the "WordPress SEO by Yoast" plugin on top of Atahualpa. It looks like Atahualpa is appending the Site Title to all the titles generated by the plugin, which is confusing and unwanted.

I have set "Use Bytes For All SEO options?" in Atahualpa to NO as indicated on the screen.

Can I tell Atahualpa not to do this, or is there another solution to this problem?
  #2  
Old May 25, 2011, 02:16 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
what version of Atahualpa? if 3.6.7 do you have the BUGFIX's applied (new versions & updates forum)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old May 25, 2011, 03:14 PM
yeahwow
 
31 posts · May 2011
Yes, I am using 3.6.7. but I have not applied any bugfix's, because I was not aware of them. I will look into it. Thanks for the quick reply!
  #4  
Old May 25, 2011, 03:31 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Also in the settings for the Yoast SEO make sure and check the "Force rewrite titles" box.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old May 25, 2011, 03:49 PM
yeahwow
 
31 posts · May 2011
Yes, I have done that (prior to this problem), so it isn't a solution...

I will check the BUGFIX's, or is 3.6.8. coming soon?
  #6  
Old Jun 1, 2011, 04:34 AM
Snaxalig
 
5 posts · Feb 2011
Stockholm, Sweden
I have the same problem, the site name is appended to the title.

I'm using Wordpress SEO 0.4.1 on top of Atahualpa 3.6.7.
I have applied the bugfix 367-02 by juggledad, which take care of double page titles.
  #7  
Old Jun 1, 2011, 05:11 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
a quick install of the plugin causes me no problems, but I probably don't have the same settings, so If you are having the problem, please provide all the plugin settings and any setting for the plugin you did for a post.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Jun 1, 2011, 06:29 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Make sure you have Force rewrite of titles set for the SEO plugin.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #9  
Old Jun 1, 2011, 12:21 PM
Snaxalig
 
5 posts · Feb 2011
Stockholm, Sweden
Thanks. Yes, I have set the Force rewrite on and off and on again, but the oddities remains...
  #10  
Old Jun 1, 2011, 12:34 PM
Snaxalig
 
5 posts · Feb 2011
Stockholm, Sweden
Hmmm, let's see... in the Titles tab of Yoast WordPress SEO I have activated the Force rewrite, the Post title template is set to this: "%%title%% - %%sitename%% | %%sitedesc%%".

The title is: "Rätta färger"
The site name is: "Foto: Sami Grahn"
The site description is: "Sveriges kanske bäste fotograf"

However, with the Atahualpa 3.6.7 theme the resulting post titles looks like this: "Rätta färger - Foto: Sami Grahn | Sveriges kanske bäste fotografFoto: Sami Grahn", where the sitename has been appended again after the site description. See live example here: http://www.samigrahn.se/2011/05/ratta-farger/

P.S. The language is Swedish but I think you grasp the context anyway :-)
  #11  
Old Jun 1, 2011, 07:30 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,099 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Not sure what to tell you. It is working as it is supposed to for me.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Jun 2, 2011, 04:16 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Once again, what are ALL the settings you have for the plugin?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #13  
Old Jun 2, 2011, 05:27 AM
Snaxalig
 
5 posts · Feb 2011
Stockholm, Sweden
Thank you for taking your valuable time to have a look at this. I tried to export the Wordpress SEO settings, but it only resulted in the following error:

"Warning: chdir() [function.chdir]: No such file or directory (errno 2) in /home/web34131/domains/samigrahn.se/public_html/wp/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/wpseo-non-ajax-functions.php on line 93"

However, this is the all settings I'm using within the plugin:

Enabled in the Dashboard tab:
- Use meta keywords
- Disable date in snippet

Enabled in Titles tab:
- Force rewrite
- Post title template: %%title%% - %%sitename%% | %%sitedesc%%

Enabled in the Indexation tab:
- This site's search
- The login and register pages
- All admin pages
- Category archives
- Tag archives
- Nofollow login and registration links
- Nofollow comments links
- Disable the author archive
- Disable the date-based archives
- Hide RSD links
- Hide WLW Manifest Links
- Hide Wordpress Generator
- Hide Index Relation Links
- Hide Start Relation Links

Enabled in the XML Sitemaps tab:
- Check this box to enable XML
- Add images to XML
- Ping Google
- Ping Bing
- Ping Yahoo!
- Ping Ask.com
- Exclude taxonomies (Kategorier and Inläggsetiketter)

Enabled in the Permalinks tab:
- Strip the category base
- Enforce a trailing slash
- Redirect attachment URL's to parent post URL
- Force transport, set to "Leave default"

Nothing enabled in Internal Links tab:

Enabled in RSS tab:
- noindex the comment RSS feeds
- Ping the Search Engines with feed on new post

Last edited by Snaxalig; Jun 2, 2011 at 05:30 AM.
  #14  
Old Jun 2, 2011, 06:09 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
What version of the plugin are you using?
also, do you have any other SEO plugins active?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jun 2, 2011 at 06:23 AM.
  #15  
Old Jun 2, 2011, 12:01 PM
Snaxalig
 
5 posts · Feb 2011
Stockholm, Sweden
- Wordpress, version 3.1.3

- Atahualpa, version 3.6.7
--- SEO configured as follows:
----- Use Post / Page Options = No
----- Use Bytes for All SEO Options = No
----- Meta Title Tag format = Page Title - Blog Title [Default]

- Wordpress SEO by Yoast, version 0.4.1.
--- No other SEO plugins.

When I write a post, the SEO options look like this, see attachment:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wpseo.jpg
Views:	517
Size:	102.8 KB
ID:	1392  
  #16  
Old Jul 1, 2011, 03:20 AM
freelancekonsulenten's Avatar
freelancekonsulenten
 
45 posts · Oct 2009
Denmark
I have changed the file: bfa_meta_tags.php.

Where it says: <title><?php wp_title('&laquo;', true, 'right'); ?><?php bloginfo('name'); ?></title>
I changed it to this: <title><?php wp_title(''); ?></title>

That worked for me.
  #17  
Old Jul 1, 2011, 04:49 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Sorry, for some reason, I thought it was the POST/PAGE title and didn't realize you meant the <title>... statement

please try this - edit bfa_meta_tags.php and change (version 3.6.7) lines 11-15 from
HTML Code:
	// if "All-In-One_SEO" Plugin (http://semperfiwebdesign.com) is installed
	if(class_exists('All_in_One_SEO_Pack') OR

	// if "WpSEO" Plugin (http://www.wpseo.de/) is installed
	class_exists('wpSEO') OR
to
HTML Code:
	// if "All-In-One_SEO" Plugin (http://semperfiwebdesign.com) is installed
	if(class_exists('All_in_One_SEO_Pack'))
	{ ?> <title><?php wp_title(''); ?></title> <?php }
	
	// if "WpSEO" Plugin (http://www.wpseo.de/) is installed
	elseif (class_exists('wpSEO') OR
and see if that works
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #18  
Old Jul 4, 2011, 05:30 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,263 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
This has been fixed with BUGFIX 367-05: Site Title appended after the 'WordPress SEO by Yoast' title
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Title looks weird with Yoast Wordpress SEO knife Plugins & Atahualpa 10 Dec 24, 2010 03:38 PM
How to rename "Home" title in the home page instead setting NOT to display "home"? akg Center area post/pages 6 Sep 30, 2010 07:33 PM
How do I get rid of "Your title here" in the browser title bar? PixelGraphixDesign New Versions, & Updating 7 Jul 1, 2010 07:21 AM
Cannot hide blog title even though "Show Blog Title?" is checked..... leshall Header configuration & styling 0 Jan 26, 2010 12:50 PM
[SOLVED] Blog title still showing even though I selected &quot;No&quot; to Show Blog title PrettyChicky Header configuration & styling 2 Jun 18, 2009 07:43 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.