Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Still having problems with upgrade from Atahualpa 3.5.3 to 3.6.4


  #1  
Old Mar 1, 2011, 08:07 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
The main problems are as follows:

The whole site loads slowly with 3.6.4. -- especially the home page. The site is BlackPawPhoto.com

My sliding header image (javascript) stopped working when I switched over to 3.6.4

When I switch back to Atahualpa 3.5.3 everything loads quickly and my sliding image header functions properly. Seems like 3.5.3 is just much smoother.

In case it helps, this is the code I have placed in the Configure Header Area input window:

Code:
%logo
<div id="imageMenu">
<ul>
<!-- THESE ARE THE LINKS YOU GO TO WHEN YOU CLICK ON A SLIDING DOOR IMAGE-->
<!-- change the href to look like this: <a href="yourlink.com"> -->
<li class="bk1"><a href="http://www.blackpawphoto.com/people/">People</a></li>
<li class="bk2"><a href="http://www.blackpawphoto.com/animals/">Animals</a></li>
<li class="bk3"><a href="http://www.blackpawphoto.com/artsy/">Artsy</a></li>
<li class="bk4"><a href="http://www.blackpawphoto.com/nature/">Nature</a></li>
<li class="bk5"><a href="http://www.blackpawphoto.com/scenery/">Scenery</a></li>
<li class="bk6"><a href="http://www.blackpawphoto.com/bw/">B & W</a></li>
<li class="bk7"><a href="http://www.blackpawphoto.com/category/recent-work/">Recent Work</a></li>
</ul>
</div>

<script type="text/javascript">
window.addEvent('domready', function(){
var myMenu = new ImageMenu($$('#imageMenu a'),{openWidth:275, border:2, onOpen:function(e,i){location=(e);}});
});
</script>

Last edited by threedogmoon; Mar 1, 2011 at 08:10 PM.
  #2  
Old Mar 1, 2011, 08:09 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Oh, the site is BlackPawPhoto.com
  #3  
Old Mar 1, 2011, 09:01 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I'm not sure that this is the problem but have you applied all the 3.6.4 bug fixes?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old Mar 1, 2011, 09:15 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Nope. Will try them, but none look relevant to this issue.
  #5  
Old Mar 1, 2011, 09:16 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Yeah... I know but I have been surprised before.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Mar 2, 2011, 04:50 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
loads in approx 3 seconds for me
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Mar 2, 2011, 07:44 AM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Loads much faster with Atahualpa 3.5.3 -- I could switch it back for you to see the difference.

I will have to anyway if there is no fix for this.

Any theory on why the javascript sliding header stopped working in 3.6.4?
  #8  
Old Mar 2, 2011, 10:47 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
did you install anything in the atahualpa353 folder and not do the same for 364?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Mar 2, 2011, 11:06 AM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
No, its all there...
  #10  
Old Mar 2, 2011, 11:16 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
when I look at the generated source, I see this reference to the 'atahualpa' folder
HTML Code:
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="http://www.blackpawphoto.com/
wp-content/themes/atahualpa/imagemenu/imageMenu.css">
and this reference to 'atahualpa364' folder
HTML Code:
<script type='text/javascript' src='http://www.blackpawphoto.com/wp-content/themes/atahualpa364/js/DD_roundies.js?ver=0.0.2a'></script>
This is why I ask about that. Make them consistent and try again
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Mar 2, 2011, 11:53 AM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Thanks, I had the code in the header referring to the "atahualpa" folder, which was an early install of the them. Now I changed it to reference "atahualpa364" but that seems to have broken the header even more. The JS in the source matches now, but the JS imagemenu doesn't show at all.
  #12  
Old Mar 2, 2011, 12:11 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
I get this message from firefox when I click on errors, but not sure what I should do about it.

Error: this.elements[0] is undefined

Source File: http://www.blackpawphoto.com//wp-con...u/imageMenu.js
Line: 31
  #13  
Old Mar 2, 2011, 12:22 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
why are you adding the 'imagemenu' folder to the atahualpa folder?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #14  
Old Mar 2, 2011, 12:26 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
That's what I have done through 5 versions of Atahualpa.

I followed the following procedure to add the imagemenu, and it worked until now:

Code:
First, you need to obtain the image menu HTML, CSS, and image directory, plus the mootools.js file and load them into your .../themes/atahualpa/ directory in a folder imagemenu/ You can get these from the sites mentioned above, or I have a zipped file that contains a complete imagemenu/ directory similar to what I'm using - you can download at http://highsierradesign.com/library/imagemenu.zip
It's password protected - use: username: monami and password: 4monami
Just unzip and install the folder under altahualpa/ - the imagemenu/images/ directory contains the initial images I used - which you will replace with your own...

Now for Atahualpa itself -

To establish links to the imagemenu specific CSS and mootools, use the Atahualpa administration, go to ATO->Add HTML/CSS Inserts->HTML Inserts: Header and add:

    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="http://www.yourdomain.com/
    wp-content/themes/atahualpa/imagemenu/imageMenu.css">
    <script type="text/javascript" src="http://www.yourdomain.com/
    wp-content/themes/atahualpa/imagemenu//mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="http://www.yourdomain.com//
    wp-content/themes/atahualpa/imagemenu/imageMenu.js"></script>

[be sure to replace 'yourdomain' with, well, your domain!]


Then, to de-activate the default %image and replace it with the imagemenu, go to ATO->Style & edit HEADER AREA->Configure Header Area and replace the current header specification with:

    %logo <div id="imageMenu">
    <ul>
    <!-- THESE ARE THE LINKS YOU GO TO WHEN YOU CLICK ON A SLIDING DOOR IMAGE-->
    <!-- change the href to look like this: <a href="yourlink.com"> -->
    <li class="bk1"><a href="http://www.yourdomain.com/yourpage.html">Methods</a></li>
    <li class="bk2"><a href="<?php bloginfo('url'); ?>/?cat=2">Services</a></li>
    <li class="bk3"><a href="<?php bloginfo('url'); ?>/?cat=1">Workshops</a></li>
    <li class="bk4"><a href="<?php bloginfo('url'); ?>/?cat=2">Testimonials</a></li>
    <li class="bk5"><a href="<?php bloginfo('url'); ?>/?cat=2">Gallery</a></li>
    </ul>
    </div>

    <script type="text/javascript">
    window.addEvent('domready', function(){
    var myMenu = new ImageMenu($$('#imageMenu a'),{openWidth:275, border:2, onOpen:function(e,i){location=(e);}});
    });
    </script>

This will place the %logo at the top of the page followed by the sliding door imagemenu, using the images named in each <li... statement and clicking on that image when it expands will take the user to the link specified. Notice you can hard-code the links, or align them with categories, etc. You can use more or less sliding panels as you wish. The CSS in ...atahualpa/imagemenu/imageMenu.css controls the formatting of the image menu - modify as appropriate.

Finally, to finish cleaning up the header, set:

Show Blog Title? No
-and-
Show Blog Tagline? No
  #15  
Old Mar 2, 2011, 01:01 PM
BradBrown's Avatar
BradBrown
 
54 posts · Mar 2009
I had a similar problem with an animated header script that stopped working with ATA 3.6. In my case, my script relied on jQuery, which is loadad automatically by WP. Starting with 3.6, ATA was changed so jQuery was loaded after the header inserts, causing my script to fail. (Flynn said he plans on changing that back in ATA 3.6.5.)

To fix that, you can edit the ATA files so the header inserts load later. Running the WP-Minify plugin should also fix it, since it will load jQuery earlier.

I'm not sure this is your issue as, at a glance, your script seems to use MooTools which you are loading yourself. I wouldn't expect your script to need both MooTools and jQuery, but it might be a similar issue with the order things are loaded.

-Brad
  #16  
Old Mar 2, 2011, 01:10 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Wow, thanks Brad. With Minify the page load speed goes way up....but the sliding image header still refuses to function.


Not sure what else to try...

Last edited by threedogmoon; Mar 2, 2011 at 06:50 PM.
  #17  
Old Mar 2, 2011, 09:01 PM
BradBrown's Avatar
BradBrown
 
54 posts · Mar 2009
I took another look and have another clue.

None of your minified JS is loading now. It is getting a 400 http status code. The problem is the path to mootools has an extra slash. Change the imagemenu//mootools.js to have just one slash, and it will make the minify plugin happy.

That may not fix your slider problem, since it looks like minify is loading things in the same order as before you installed it. I think the reason it worked for me is my script was just typed directly into the header, but yours is including external files. You might try editing ATA's header.php. Move this line to right before the closing </head>:

Code:
<?php if( $bfa_ata['html_inserts_header'] != '' ) include 'bfa://html_inserts_header'; ?>
That will make it load the script in the same order it did before version 3.6. I don't know if that is causing your issue, but it's something else to try.
  #18  
Old Mar 2, 2011, 09:56 PM
threedogmoon
 
28 posts · May 2010
NYC
Thanks, that all seems to have gotten it all working again. Really appreciate the help. As you can probably tell, my coding knowledge is pretty basic. The sliding header still doesn't seem to be working as smooth as it did in 3.5.3 though,

Hopefully this info will get to Flynn and help make the newest version a bit tighter.

Thanks again man.

Anthony

Bookmarks

Tags
atahualpa, images, loading, sliding header, slow load time

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Having problems with rotating header image and tagline in upgrade from 3.5.3 threedogmoon New Versions, & Updating 11 Feb 17, 2011 07:04 PM
[SOLVED] some problems after hosting upgrade dinoc Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Oct 24, 2010 12:13 PM
After Atahualpa upgrade 3.4.6 to 3.5.1: Atahualpa option page problem Haser New Versions, & Updating 13 Jun 6, 2010 10:37 AM
Upgrade Atahualpa 3.3.3 to 3.4.6 and H2 spacing alisonkerr New Versions, & Updating 1 Mar 16, 2010 03:54 PM
Upgrade from Atahualpa 3.3.2 to 3.4 coaxkid New Versions, & Updating 3 Oct 7, 2009 05:24 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.