Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

background image not showing - testing on local host


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Oct 18, 2011, 06:45 PM
tmd_2008
 
9 posts · Oct 2009
background image not showing - testing on local host

I have tried numerous things to try and get my background image to show.

I have followed the paths suggested in the Body, Text & Links section.

I was able to use the same background image for the Logo Area: Styling in the Header Area using the following:
background: url(mp-images/background.jpg) top repeat-x #120f0d;

The mp-images is a subfolder in the images folder path suggested on the Body, Text & Links section.

However, that did not work in the Body, Text & Links section.

This is what I have currently:
background: url(http://localhost/wordpress/wp-conten...background.jpg) top repeat-x #120f0d;

I have also tried:
background: url(/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/images/background.jpg) top repeat-x #120f0d;

I have tried other combinations as well with no luck. Any help is much appreciated.

The current background is white, but I would like to use an image.

Last edited by tmd_2008; Oct 18, 2011 at 06:50 PM.
  #2  
Old Oct 18, 2011, 09:02 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
9,954 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Instead of just top for the position try top left. Maybe the browser is confused with only one position element.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Oct 18, 2011, 10:49 PM
Jam's Avatar
Jam
 
1,046 posts · Mar 2011
Perth, Western Australia
Using IE8?

Convert the image to RGB if it is CMYK. If its already RGB, convert to CMYK, back to RGB and see if it shows then.

and try full path ie http://www.domain.com/images/background.jpg
__________________
Windows 7 | TF | EasyPHP |
May the learning curve never plateau... of course it would help if I could remember the stuff I've already learnt once! Thanks Larry for teaching me heaps

Last edited by Jam; Oct 18, 2011 at 10:51 PM.
  #4  
Old Oct 21, 2011, 09:10 AM
tmd_2008
 
9 posts · Oct 2009
I tried using "left top repeat-x" and it still did not work.

I am using Chrome mostly to test the website. I have tried it in IE9, Chrome, and Firefox - all do not work.

I have attached a few images that depict my situation.

The image "mp-wordpress.jpg" shows the current page with the background not working (it is white, and I want it the same color as the container and header)

The image "mp-wordpress-background.jpg" is the actual image I am trying to use as the background.

The other two images are my current setup for the body style and container style. The Layout Container Style works but the Body Style does not (and it is using the same path to get to the background image).

Thanks for your assistance in advance.

Last edited by tmd_2008; Oct 25, 2011 at 05:09 PM.
  #5  
Old Oct 21, 2011, 09:24 AM
tmd_2008
 
9 posts · Oct 2009
I believe I just solved it.

I just reset all of the Atahualpa theme options and started over basically.

It seems to have fixed the issue for now. I will let you know if something goes wrong.

Thanks.

Bookmarks

Tags
background image, background image repeat, background image showing

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Background Image Not Showing Dangerouscupcake Header configuration & styling 1 Sep 19, 2011 06:10 PM
background image not showing, so what have I done wrong tlck9 Header configuration & styling 7 Nov 24, 2010 03:15 PM
Atahualpa 3.4.9 Not Showing background image! nwo New Versions, & Updating 1 Nov 23, 2010 10:06 PM
[SOLVED] Background image not working... running on local host robpaterson23 Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Jun 19, 2010 09:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.