Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   New Versions, & Updating (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=12)
-   -   IE6 doesn't show my 4 column image gallery right (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=1498)

yumiko7 Apr 30, 2009 05:30 PM

IE6 doesn't show my 4 column image gallery right
 
IE6 shows only 3 images lined up horizontally. The 4th image goes to the next line. How can I fix it? :confused:
WP2.7, Atahualupa 3.2.
Sorry if this is not appropriate for this sub forum.

Flynn Apr 30, 2009 05:45 PM

Not sure which images and where in the layout but give the parent container more width or make the images less wide, or decrease the margin/padding between or on the images. IE6 may calculate margin/padding/border width differently

Or use a table

In CSS it is meant to be a feature, not a bug, that things that don't fit drop down into the next line

yumiko7 Apr 30, 2009 06:07 PM

The gallery is in a post. There seem to be enough space between the images,but where can I change the margin/padding? I looked through style.css but could not find it.
Also, I am resizing the images (they are relatively small) and let the gallery resize them automatically.

Shepherd Jim May 1, 2009 07:32 AM

Hey yumiko7!

Please post your URL so we can check out the problem.

You'd modify the padding/margins in the various post "containers" in the Dashboard "Atahualpa Theme Options" in the "Post/Page Styling" tab. But, I'm guessing the spacing between your gallery images would be addressed in the gallery (it's a plugin?) settings.

Modifying style.css is usually the last resort with Atahualpa.

yumiko7 May 1, 2009 10:24 PM

Hi Shepherd,

Thank you so much for offering your help. My site that's having the problem is:
http://www.kaimonotalk.com

No, I was using the built-in "upload media" gallery for images.

Upon your comment, I installed Next Gen, but when I uploaded some images, I got error message:
"You do not have the GD Library installed. This class requires the GD library to function properly. visit http://us2.php.net/manual/en/ref.image.php for more information"
But that is a separate issue, and for this site, I actually do not need a gallery like Next Gen.

Thanks again for your help.

Jennifer May 3, 2009 01:28 AM

[quote=Shepherd Jim;5929]Hey yumiko7!

Please post your URL so we can check out the problem.

Hello Jim I am having some similar issues with my blog theme and I also would like to put an opt in form on the to the blog and I belive it could go in the right hand widget ... I am so confused also <!--[endif]-->

i get that on IE and yet on mozilla my blog displays okay I do not know why???

here is the url www.yorkgentlegiants.com/blog

regards Jennifer:confused::confused:

Flynn May 5, 2009 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by yumiko7 (Post 5903)
The gallery is in a post. There seem to be enough space between the images,but where can I change the margin/padding? I looked through style.css but could not find it.
Also, I am resizing the images (they are relatively small) and let the gallery resize them automatically.

Add, at HTML/CSS Inserts -> CSS Inserts:

dl.gallery-item {
width: 24% !important;
}

Flynn May 5, 2009 05:00 PM

You pasted text from MS Word into the blog. Paste into a text editor first to get rid of the Microsoft formatting and copy / paste the text into the blog from there. Apply formatting, if any, inside the Wordpress editor.

As logo image file name you've put "header.jpg" at Theme Options -> Header -> Show Logo Image? but that's apparently wrong, the image link is broken.

Your header image, the big image spanning the whole layout width, is header.jpg

The logo image and the header image are two different images. The header images are located at atahualpa/images/header/ and the logo image should be at atahualpa/images/

[quote=Jennifer;6004]
Quote:

Originally Posted by Shepherd Jim (Post 5929)
Hey yumiko7!

Please post your URL so we can check out the problem.

Hello Jim I am having some similar issues with my blog theme and I also would like to put an opt in form on the to the blog and I belive it could go in the right hand widget ... I am so confused also <!--[endif]-->

i get that on IE and yet on mozilla my blog displays okay I do not know why???

here is the url www.yorkgentlegiants.com/blog

regards Jennifer:confused::confused:


yumiko7 May 5, 2009 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by Flynn (Post 6102)
Add, at HTML/CSS Inserts -> CSS Inserts:

dl.gallery-item {
width: 24% !important;
}

Hi Flynn,
Thank you so much for this info. Before I saw it, though, I fussed around and decided to place the photos using css rather than using the built-in gallery. It takes more time but comes with better control.
But I will keep this in mind. Thanks again! :o


All times are GMT -6. The time now is 03:11 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.