Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Plugins & Atahualpa (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Featured Content Gallery (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=958)

strangelove Mar 25, 2009 09:40 PM

Featured Content Gallery
 
Can anyone give me an example of the container code used to install the Featured Content Gallery?

Thank you,

Michael

eyup Apr 8, 2009 08:08 AM

Bump.

yeh it would be great to put it somewhere in the header area.

eyup Apr 8, 2009 08:09 AM

Actually maybe it like adding flash:

Turn the header image off at Atahualpa Theme Options -> Header -> Configure Header area and edit header.php



which might translate to:

<!-- Header -->
<td id="header" colspan="<?php echo $cols; ?>">

<?php bfa_header_config($bfa_ata['configure_header']); ?>
<div><?php include (ABSPATH . '/wp-content/plugins/featured-content-gallery/gallery.php'); ?></div>

</td>
<!-- / Header -->


gonna test it out...

eyup Apr 8, 2009 09:55 AM

ahh well can't get it to work.

the box area comes up but it's a no show for content.

Seems to be quite a few plugin conflicts too - eg with lightbox

dang.

Suzie Apr 8, 2009 11:29 AM

Featured Content Gallery and WP e-Commerce do not work together either.

eyup Apr 8, 2009 11:31 AM

Anyone know of an alternative?

Suzie Apr 8, 2009 06:38 PM

You might try D13 Slideshow. I couldn't get it to work for me, even with WP e-Commerce deactivated. This guy has it working though .

Flynn Apr 8, 2009 08:05 PM

http://wp27.bytesforall.com/

In header.php, replace

PHP Code:

 <?php wp_enqueue_script'jquery' ); ?>

with
PHP Code:

<script type='text/javascript' src='<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.2.6'></script>

and move
PHP Code:

 <?php wp_head(); ?>

below
PHP Code:

     $bfa("a.xhtmltags").click(function(){ $bfa("div.xhtml-tags").slideToggle(300); });
});
//-->
</script> 

and below any other jQuery code you may have added in header.php.

It's well known that jQuery and mootools (which Featured Gallery Script uses) don't play well with each other, but I was including jQuery in a specific way for that very reason to allow Mootools to work, too. Appears that jQuery needs to do its stuff first regardless.

I'll be adding jQuery in this rather manual way again as shown above. If Wordpress adds a new jQuery version then this wouldn't work anymore. Alternatively jQuery could be added fully manually, through the jQuery file included in Atahualpa, but that would mean that it gets loaded twice if a plugin loads it as well. That wouldn't cause an error, but unnecessarily add 50KB to the first page load of every visitor.

inastagewhisper Apr 18, 2009 06:51 PM

Hey Flynn,

I downloaded a custom widget program and put the content gallery into the widget. Do you know how I would change the code so that Featured Content Gallery works it in the sidebar? I tried the method you wrote, but I guess it's only for the header. Other than that I'm loving the theme. Thanks!

-Chris

Flynn Apr 19, 2009 08:31 AM

Post #8 is required to make it work as such

You should be able to put the actual Gallery code into a sidebar too, i.e. with the http://wordpress.org/extend/plugins/php-code-widget/ by putting this into the widget

<?php include (ABSPATH . '/wp-content/plugins/featured-content-gallery/gallery.php'); ?>

inastagewhisper Apr 22, 2009 12:16 AM

Hi Flynn,

I tried that, but I got this as an error when I loaded the page:

Fatal error: Call to undefined function php echo get_option() in /home/maximum5/public_html/wp-content/themes/atahualpa332/header.php on line 25

Flynn Apr 22, 2009 05:29 AM

What WP version do you have? Replace the word get_option in the code above with the older function get_settings

inastagewhisper Apr 23, 2009 01:30 PM

Hey Flynn,

I have 2.7.1. I changed get_option('siteurl') to get_option('home'), and I don't get the fatal error anymore, but the widget still doesn't work. It appears, but stays on the loading screen. Any ideas?

Thanks for helping me out by the way.

inastagewhisper Apr 24, 2009 03:18 PM

So the featured content gallery works if I put it in the header.php file. If there isn't a way to get it to work in the widget, is there a way to get it to only appear on my main page (and not on the individual post pages)?

Thanks!

Flynn Apr 24, 2009 08:53 PM

To put it in a widget use the PHP code widget. To display only on the homepage use

<?php if ( is_front_page() ) {
include (ABSPATH . '/wp-content/plugins/featured-content-gallery/gallery.php');
} ?>

inastagewhisper Apr 24, 2009 10:20 PM

Alright, this is driving me crazy.

I guess it's just not working for me. First I got that get_option wasn't defined. Then I finally got it to work (kind of) and it said that wp_head() wasn't defined. Then I started over with the original header folder and none of it worked.

I appreciate all your help, but I just don't know what could be wrong. It looks like you got it to work fine on yours. Are those the only changes you made to it?

Thanks

inastagewhisper May 16, 2009 01:32 PM

I just downloaded the updated theme and it works perfectly on the front page!

So is there a way now, to put the featured content gallery on the sidebar? I try it with the php code widget, but I get a gallery that's stuck in loading mode. Help!

Thanks!

Jcasteli Jun 3, 2009 08:33 PM

Can you help me understand how to place the Featured Content Gallery on my "Greetings" page (static homepage)? I am looking for detailed directions, because much of this above I don't understand. In what file specifically and where in that specifically would I place the...

<?php include (ABSPATH . '/wp-content/plugins/featured-content-gallery/gallery.php'); ?>

Thank you.

Flynn Jun 4, 2009 06:00 PM

Put the code from post #15 into index.php, right after get_header(); ?> in line 3

Jcasteli Jun 5, 2009 06:50 PM

http://www.twobackpackers.com/

It looks like I'm making some progress...It's working in Firefox but not IE6. Any suggestions?

mal1986 Jun 6, 2009 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by Jcasteli (Post 7940)
http://www.twobackpackers.com/

It looks like I'm making some progress...It's working in Firefox but not IE6. Any suggestions?

How are you getting yours to work??? I cannot for the life of me get mine to show up! It worked for a few days and then it vanished. :confused: It's part of the reason I haven't gone live with this theme yet. It's something I would really like to include, and while the proper code is in the main index.php, it's as if it isn't there at all . . .

http://jt4breakfast.com/test/

It should appear right before the first post.

Jcasteli Jun 6, 2009 10:29 PM

I viewed your website on Firefox 3.0 and it works perfectly.

mal1986 Jun 7, 2009 04:15 AM

^Hmmmm . . . . I could never see it. I just gave up and used another plugin called CBFeatured and it works amazingly.

Juslyn Jul 13, 2009 06:28 AM

Hi all,

I just moved from 3.4 to 3.4.2 and the Featured Content Gallery has gone from working well to just a white box with a black border.

Any suggestions?

Cheers guys.

Flynn Jul 15, 2009 09:18 AM

Have you changed the web host too? I just tried and couldn't get it running on a server with Nginx but it worked on Apache. Still investigating...

What are your Javascript internal/external settings?


All times are GMT -6. The time now is 12:35 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.