Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Montezuma Theme (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Carousels breaking responsiveness - told it's theme's media query (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=23847)

ShariLynn Dec 15, 2016 07:16 PM

Carousels breaking responsiveness - told it's theme's media query
 
I'm definitely an amateur developer - trying to maintain my own site. I've tried multiple carousel plugins and they all break responsiveness once I get to mobile size. I talked to the plug-in developers and they said the issue is with my theme media query. I was testing it out on our test site (the logos will eventually be MUCH smaller! And no, it won't auto-advance....) - http://test.thestrapsaver.com

Does anyone have any suggestions for me?

juggledad Dec 16, 2016 06:46 AM

what plugin are you using?

ShariLynn Dec 16, 2016 02:01 PM

I have slick slider installed (https://wordpress.org/plugins/wp-sli...mage-carousel/) but the same thing happened with:

https://wordpress.org/plugins/logo-carousel-slider/

and at least a few others.

Thoughts?

CrouchingBruin Dec 16, 2016 03:11 PM

I use Meta Slider on my Montezuma sites and it's worked fine on mobile devices. Can even swipe across to change slides.
https://wordpress.org/plugins/ml-slider/

CrouchingBruin Dec 16, 2016 03:44 PM

I just added a Slick Slider demo to my Montezuma test site and it seems to work fine at mobile widths:
http://montezuma.inrgee.com/2016/12/slick-slider-demo/

ShariLynn Dec 16, 2016 04:22 PM

hmm... I don't know if my developer modified the theme. I also have the problem that main images on my blog aren't responsive if I add a title. I wonder if somehow it relates, since everything is supposed to be fully responsive. I'll give meta slider a try.

ShariLynn Dec 16, 2016 05:56 PM

1 Attachment(s)
Meta slider is definitely responsive, but the distance it scrolls is being calculated wrong - I'm losing logos off of the side. I think it's coming from here... (a developer friend found it) One step up, two steps back :)

ShariLynn Dec 16, 2016 06:02 PM

Nope, scratch that, I wanted too much space between my logos... . that's on me. Thanks for your help!

CrouchingBruin Dec 16, 2016 06:17 PM

You're welcome. The only other thing you should add is some CSS to remove those arrows. Montezuma has a CSS rule which adds the arrow icon to the beginning of list items, so add this to remove them from the slides:
Code:

.hentry .metaslider ul li i {
  background-image: none;
}


ShariLynn Dec 16, 2016 06:52 PM

Yes, I have that fixed on my main site, not on my test site. Can I tell you how those arrows were the bane of my existence for months? I'm not a developer... so i tried everything that I could to dump them. I hired someone to do my new cart, and he fixed it. :)

I'm going to have the designer add the "space" between the logos in the images... so I'll post once it's up. It's lovely, really. And, as an amateur, I really appreciate the help!


All times are GMT -6. The time now is 01:49 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.