Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Montezuma Theme »

Carousels breaking responsiveness - told it's theme's media query


  #1  
Old Dec 15, 2016, 07:16 PM
ShariLynn
 
I'm definitely an amateur developer - trying to maintain my own site. I've tried multiple carousel plugins and they all break responsiveness once I get to mobile size. I talked to the plug-in developers and they said the issue is with my theme media query. I was testing it out on our test site (the logos will eventually be MUCH smaller! And no, it won't auto-advance....) - http://test.thestrapsaver.com

Does anyone have any suggestions for me?
  #2  
Old Dec 16, 2016, 06:46 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,492 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what plugin are you using?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Dec 16, 2016, 02:01 PM
ShariLynn
 
I have slick slider installed (https://wordpress.org/plugins/wp-sli...mage-carousel/) but the same thing happened with:

https://wordpress.org/plugins/logo-carousel-slider/

and at least a few others.

Thoughts?
  #4  
Old Dec 16, 2016, 03:11 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
298 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
I use Meta Slider on my Montezuma sites and it's worked fine on mobile devices. Can even swipe across to change slides.
https://wordpress.org/plugins/ml-slider/
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #5  
Old Dec 16, 2016, 03:44 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
298 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
I just added a Slick Slider demo to my Montezuma test site and it seems to work fine at mobile widths:
http://montezuma.inrgee.com/2016/12/slick-slider-demo/
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #6  
Old Dec 16, 2016, 04:22 PM
ShariLynn
 
hmm... I don't know if my developer modified the theme. I also have the problem that main images on my blog aren't responsive if I add a title. I wonder if somehow it relates, since everything is supposed to be fully responsive. I'll give meta slider a try.
  #7  
Old Dec 16, 2016, 05:56 PM
ShariLynn
 
Meta slider is definitely responsive, but the distance it scrolls is being calculated wrong - I'm losing logos off of the side. I think it's coming from here... (a developer friend found it) One step up, two steps back
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled 4.jpg
Views:	76
Size:	74.4 KB
ID:	2779  
  #8  
Old Dec 16, 2016, 06:02 PM
ShariLynn
 
Nope, scratch that, I wanted too much space between my logos... . that's on me. Thanks for your help!
  #9  
Old Dec 16, 2016, 06:17 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
298 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
You're welcome. The only other thing you should add is some CSS to remove those arrows. Montezuma has a CSS rule which adds the arrow icon to the beginning of list items, so add this to remove them from the slides:
Code:
.hentry .metaslider ul li i {
   background-image: none;
}
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #10  
Old Dec 16, 2016, 06:52 PM
ShariLynn
 
Yes, I have that fixed on my main site, not on my test site. Can I tell you how those arrows were the bane of my existence for months? I'm not a developer... so i tried everything that I could to dump them. I hired someone to do my new cart, and he fixed it.

I'm going to have the designer add the "space" between the logos in the images... so I'll post once it's up. It's lovely, really. And, as an amateur, I really appreciate the help!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
html errors in custom widgets as told by W3C Markup Validation swimflyfast2 Sidebars & Widgets 2 Feb 15, 2013 01:06 PM
Montezuma theme: Query about tagline and image rugved14 Montezuma Theme 4 Feb 3, 2013 11:45 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.