Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

[SOLVED] Linkable header image while using fade effects?


  #1  
Old Sep 24, 2010, 09:36 AM
bymclaugh
 
4 posts · Nov 2009
OK, I've set up a site and set the Atahualpa option for making the header image clickable to yes, I've placed images in the header image folder and I set it to display the images for 5 seconds each. If I then try to add in the option to have the images fade from one to the other, the header image is no longer clickable. Is this supposed to happen, and is there a way to fix it?

I'm using version 3.5.3 of the theme. Thanks for any help!

Brian
  #2  
Old Sep 24, 2010, 09:36 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The fading header does indeed "break" some functionality. Overlaying the blog title and tagline over the header is another feature that breaks if you turn on fading.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Nov 7, 2010, 03:37 PM
kjetil
 
45 posts · Jul 2009
Oslo - Norway
Send a message via Skype™ to kjetil
Thanks for pointing this out.
Just discovered that the header images set to fade makes the overlayed title/tagline disappear - I'd like to add this on my wish list
Keep up your good work, guys!
__________________
Kjetil
- Dolcevita.no
  #4  
Old Nov 7, 2010, 08:30 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
What I did on this site is wrap a hyperlinked image in a div in the same box with %image and %pages and positioned it with CSS. You don't HAVE to use the title and tagline that WordPress gives you.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Feb 25, 2011, 02:44 PM
tm_designer
 
4 posts · Feb 2011
Could you possibly post the code for what you have in the "%image" field and the css for what you did on your site? I've tried it but I can't seem to get it to work. I'm sure I've missed something, I'm not a skilled coder! Thanks.
  #6  
Old Feb 25, 2011, 02:57 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
On that site here is what I have in "Configure Header Area"

HTML Code:
%pages %image <div class="image-box"><a href="http://www.novatours.com/">
<img border="0" alt="Nova Tours" src="http://www.novatours.com/wp-content/themes/atahualpa351/images/novatourslogofloat.png" width="212" height="100" />
</a></div>
And here is what I have for that div in CSS Inserts

HTML Code:
.image-box {
position: relative;
top: -130px;
left: 20px;
z-index: 40;
height:10px;
}
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #7  
Old Feb 25, 2011, 03:40 PM
tm_designer
 
4 posts · Feb 2011
Thanks!
I missed the z-index part.

I tried again with my own info plugged in but the image still ends up under the header image, not on top.... I'm using version 3.6.4.
  #8  
Old Feb 25, 2011, 09:44 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
What is the code you have in the Configure Header Area box?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #9  
Old Mar 3, 2011, 02:09 PM
tm_designer
 
4 posts · Feb 2011
Sorry for the late reply. This is what I have in the Configure Header area:

%page-center %bar1 %image <div class="image-box"><a href="http://www.medpointfitness.ca/">
<img border="0" alt="contact" src="http://www.medpointfitness.ca/wp-content/themes/atahualpa364/images/blankbox.gif" width="900" height="150" />
</a></div>
%bar2

and in the Add CSS area:

.image-box {
position: relative;
top: -50px;
left: 10px;
z-index: 40;
height:150px;
}
  #10  
Old Mar 3, 2011, 02:30 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Set the height between 0px and 10px.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #11  
Old Mar 6, 2011, 02:39 PM
tm_designer
 
4 posts · Feb 2011
Sorry, it doesn't work for me. Still ends up below the header image. Darn Thanks for your help tho.
  #12  
Old Mar 6, 2011, 02:51 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Would you mind if I logged into your site to look. If not send me a PM with the logn info.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #13  
Old Mar 23, 2011, 06:50 PM
studiob12
 
1 posts · Mar 2011
lmilesw:
Thanks for your response, from which I, as well as probably many others have benefitted. I will in return give to support such helpfulness, as well as the awesome theme by BFA.
  #14  
Old Jul 6, 2011, 06:39 AM
HelgeLarsen
 
9 posts · Jul 2011
I tried using the same procedure as described in #6 in this thread (using the same codelines just changed image and site URL), but my logo ends up under the header images http://test.makoni.dk.

Can anyone tell me what the problem is?

Regards
HelgeLarsen
  #15  
Old Jul 6, 2011, 06:50 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I don't see the CSS for the image. Did you put the CSS in ATO>Add HTML/CSS Inserts>CSS Inserts?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #16  
Old Jul 6, 2011, 07:30 AM
HelgeLarsen
 
9 posts · Jul 2011
Quote:
Originally Posted by lmilesw
I don't see the CSS for the image. Did you put the CSS in ATO>Add HTML/CSS Inserts>CSS Inserts?
I had the style in ATO>Style & edit HEADER Area>Logo Area: Styling, but after moving the style commands to the correct place it seems to work.
Now I just need some ajustment to the placement.

Thanks.

Regards
HelgeLarsen

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fade in/out header Overlayed Blog Title/Tagline Style jj001 Header configuration & styling 1 Sep 5, 2010 06:50 PM
[SOLVED] Best way to add linkable rotating images to header? joegore Header configuration & styling 6 Aug 31, 2010 10:30 PM
Image Mosaic, full page, linkable manuhoz Center area post/pages 3 Jul 30, 2010 09:50 AM
3.5.1 Fade in/out header images with Javascript issues Kadin Header configuration & styling 7 Jul 17, 2010 04:23 PM
[3.5.1] Fade in/out header . Wrong alignment v-ice Header configuration & styling 1 Jun 11, 2010 04:03 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.