Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

Wordpress network feature > header problem!


  #1  
Old Aug 12, 2010, 04:06 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
Hi,

I'm using the 'network feature' of Wordpress 3 in order to be able to create several blogs in a same domain (example: www.mycompany.com/blog1, www.mycompany.com/blog2, etc). So far, so good!

But I would like to use different header images for each blog! But that doesn't work using Atahualpa since it will simply look up the shared 'header' folder and use the image(s) from there.

Wouldn't it be possible to explicitly designate a certain image file to be used as the header image?

Atahualpa really rocks with its flexibility though.

Thanks a lot!

Jerome
  #2  
Old Aug 13, 2010, 12:42 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
Really no suggestions?
  #3  
Old Aug 13, 2010, 09:26 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
This has been noted as something that needs to be changed because of the integration of WPMU into WP 3 now called multisite. Atahualpa is looking for a WPMU file which is no longer there.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old Aug 16, 2010, 02:14 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
Ah, ok! Do you happen to know when such a change will be made?

Thank you.
  #5  
Old Aug 16, 2010, 06:27 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I do not know when a change will be made.

Quote:
Originally Posted by JeromeH
Ah, ok! Do you happen to know when such a change will be made?

Thank you.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Aug 16, 2010, 06:31 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
Hm, too bad. Seems like I can't use this theme right now then for my multi-blog site :/
  #7  
Old Aug 18, 2010, 12:06 PM
Dona
 
43 posts · Jul 2010
Hi Jerome,
I found a solution to this by using the "logo image" as the header - it can be changed per site in the network (and adjusted in length).

Dona
  #8  
Old Aug 19, 2010, 06:06 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
Dona:

Good idea, I'll try it like that!
  #9  
Old Sep 8, 2010, 02:06 PM
BitcaBaby
 
7 posts · Jan 2010
Problem is that the logo is going into /atahualpa/images/. For multisite use, we shouldn't be touching the theme directory at all so all images should be either in the media library or somewhere in blogs.dir. If the latter, there needs to be a way to upload images ala the media library, since one shouldn't assume an ftp client.

So, still figuring out what to do here...
__________________
-m-
  #10  
Old Sep 9, 2010, 12:16 AM
JeromeH
 
21 posts · Aug 2010
bitca:

Well, I'm using logos instead. Works fine with me!
  #11  
Old Oct 4, 2010, 11:05 PM
AussiAnni
 
24 posts · Sep 2010
Adelaide, Australia
The other thing you can do and it also addresses the problems of not touching the theme files is as follows.

Use one of the horizontal bars to place your header image. You can then style it on the "Style and edit header area" page.

To add an image you simply add the call

background: url(/your chosen directory/your chosen image.jpg);

See the example at http://australianaz.com

The home site has the rotating headers, but I have customised the directory site by using the bar1 as the header and the bar2 as the green divider line


You will need to adjust the bar height to fit the image height, but otherwise it should work just fine.

Last edited by AussiAnni; Oct 5, 2010 at 12:48 AM. Reason: to show an example that I was working on when I originally wrote the post

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with image alignment & caption text after upgrading to Wordpress 3.0.1 poffertjes Center area post/pages 3 Aug 5, 2010 06:52 AM
New Feature Request for Header Images kal New Versions, & Updating 0 Jun 9, 2010 06:01 AM
New to wordpress. problem with my API Key castrosebo Installing & running WordPress 1 Apr 27, 2010 06:35 AM
WordPress Problem with Add New Post - Missing Buttons digitalRobbie Post-Kicker, -Byline & -Footer 2 Apr 11, 2009 12:27 PM
Might be more a wordpress problem ;-( hospitalera Sidebars & Widgets 4 Mar 25, 2009 03:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:41 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.