Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » Running WordPress » Web Hosting for WordPress »

My dowloaded Themes does not appear after configuring them


  #1  
Old Mar 4, 2009, 12:23 PM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
Hi there,

I downloaded a couple of themes from WordPress link not long ago. And I follow its configuration instructions ie install, configure, etc. And once I activated and tried to view it, I got a blank page. No page errors, nothing. I don't know what's happening and I would like someone who can help me out with this one. Thank you and your help would be greatly appreciated.

Cheers!
  #2  
Old Mar 4, 2009, 12:43 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Only with Atahualpa or with other themes, too? Try disabling a few plugins first, perhaps the available PHP memory is very limited on your web hosting account
  #3  
Old Mar 5, 2009, 03:16 AM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
I disabled the plugins, and retry applying the new themes. Still no luck...

Yes. Apparently, it's Atahualpa theme and Gears theme that's affected. I haven't try others. But I picked these two because I like them. Regardless, the result remain the same

How do I determine how much the PHP memory is available under my account? (Obviously I'll have to log this call with my web hosting company's helpdesk for a start.)
  #4  
Old Mar 5, 2009, 06:42 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Create a file with this content
PHP Code:
<?php phpinfo(); ?>
save it as phpinfo.php, upload it and call it in your browser http://www.yourdomain.com/phpinfo.php

I am not sure if phpinfo lists the memory but I think it does
  #5  
Old Mar 6, 2009, 01:39 AM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
I've done it.

It says the memory limit is about 32 Megabytes.

How much memory does Atahualpa need?
  #6  
Old Mar 6, 2009, 02:34 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Not much. 32MB is enough
  #7  
Old Mar 6, 2009, 05:21 AM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
Oh dear. If that's the case, my problem is more complicated to solve. It's going to be headache...

Is there anything else I can do to troubleshoot this further?
  #8  
Old Mar 6, 2009, 01:40 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Try the default theme. If that works try another uploaded theme, one without options. If no theme works you should talk to your host.
  #9  
Old Mar 6, 2009, 04:45 PM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
I think I may know why it doesn't appear. My host came back to me explaining that i could be running an older version of Wordpress. This is a common cause of problem for themes not working. How do I determine the current version of my Wordpress?
  #10  
Old Mar 6, 2009, 06:42 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I don't know where in ancient versions, but somewhere on the main page of the administration area there should be something like "You're running Wordpress X.xx".

Atahualpa should work with WP 2.3 though, probably with 2.2, too. Your version has to be quite old then
  #11  
Old Mar 7, 2009, 04:26 PM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
Hi Flynn,

Just checked my WP admin pages. At the bottom of the page, it say Wordpress 2.2.1.

Guess that's my current version.

Should I try upgrade to WP 2.7 and see that helps to resolve the issue?
  #12  
Old Mar 7, 2009, 04:35 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I would recommend that. Atahualpa used to work with 2.2 too but seems not anymore. I have not checked 2.2 for a while and I planned to drop that version anyway now that 2.7 is here and 2.8 is coming in a few months.

2.3 also has an error right now but I fixed it in Atahualpa 3.2.1
  #13  
Old Mar 12, 2009, 03:04 AM
WPuser1001
 
12 posts · Mar 2009
Hi Flynn,

Thanks so much for the help. I went to Wordpress site, downloaded 2.7 version, installed on my hosted site, and change to Atahualpa them. And it worked!!! Like a charm.

You're right. 2.2 is old. And 2.7 has so many features I always wanted to have when doing blogging. Should have done this ages ago.

Anyway, thanks again for your great help.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removing links in footer: WordPress Wordpress Themes Premium Wordpress Themes? Alien99 Post-Kicker, -Byline & -Footer 13 Aug 4, 2009 08:22 AM
Help configuring RSS Ydris RSS, Feeds & Subscribing 2 Jun 24, 2009 05:04 PM
configuring photos within pages and posts What Heals Atahualpa 3 Wordpress theme 12 Jun 7, 2009 05:36 AM
remove the WordPress Wordpress Themes Premium Wordpress Themes links? marc.cizravi Post-Kicker, -Byline & -Footer 0 Apr 25, 2009 10:06 PM
Configuring a Page Navigation Tab Link OneSister Page & Category Menu Bars 2 Apr 16, 2009 02:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:46 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.