Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

Can't add widgets to either sidebar


  #1  
Old Nov 9, 2009, 07:37 PM
catchthewind
 
7 posts · Nov 2009
I just downloaded this theme today, and also upgraded to Wordpress 2.8.5. I really like the theme so far, and I think it's the one we're going to end up using, but I can't seem to make custom sidebars. It's been a while since I last started a Wordpress site, but I seem to remember all I had to do was move the widgets to the sidebar I wanted to use and save it and it would automatically use my custom configuration. With the new WP now, I don't see anywhere to save the configuration, but it's just going back to Atahualpa's default sidebars when I leave the page. Am I missing something somewhere or is it that Atahualpa and WP 2.8.5 aren't quite compatible yet or is it something totally different? I hope that makes sense! Thank you!
  #2  
Old Nov 9, 2009, 08:10 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
you just drag the widget to the sidebar and add something to it. some times there will be a save button you need to press.

The only problems I've seen with widgets have happened to people who are running php 4.x instead of php 5.x
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Nov 9, 2009, 08:35 PM
catchthewind
 
7 posts · Nov 2009
That's what I'm doing, but once I leave the page it doesn't seem to save and when I go back to the widget page, none of the widgets are in the sidebars anymore. I'm pretty sure we're running php 5 but I'll double check that.

ETA: Just checked and I've got PHP 5.2.3.

Last edited by catchthewind; Nov 9, 2009 at 08:40 PM.
  #4  
Old Nov 9, 2009, 08:48 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Very odd I've been using WP 2.8.5 and Atahualpa 3.4.4 for some time with no problems. Since it is a new install would you be willing to let me sign into the backend to look arround? If so send me a PM with the URL, an id and password
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Nov 9, 2009, 09:44 PM
catchthewind
 
7 posts · Nov 2009
Thanks Juggledad, there's nothing private up on the site yet so I'll send you a pm. I've tried with both Chrome and IE 7 and 8. Haven't tried with Firefox yet as I don't have it installed on this computer, but I can't imagine it's a browser problem if it doesn't work on either of the above. The only other thing I thought might be the problem is I read a mention somewhere that Atahualpa has it's own widget area. I'm using the Wordpress one under Appearance->Widgets. I've looked through the Atahualpa Theme Options and don't see a specific widget area there. I'm assuming I'm missing something very elementary here, but I can't for the life of me figure out what it is. I'm usually good with this stuff.

ETA: Just tried with Firefox and Safari on a different computer and they don't work either, so definitely not a browser problem.

Last edited by catchthewind; Nov 9, 2009 at 10:43 PM.
  #6  
Old Nov 10, 2009, 03:48 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
OK, I know the answer, disable the wp-events plugin - it's causing a conflict
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Nov 10, 2009, 10:05 AM
catchthewind
 
7 posts · Nov 2009
Darn, guess I need to find a new events plug in then. Thanks so much for looking at that Juggledad. I briefly suspected it might be that, but since the widgets weren't working even if I didn't try and add that specific one I never thought to disable it and try; and I hadn't tried adding the widgets before downloading the plug in.

Last edited by catchthewind; Nov 10, 2009 at 10:13 AM.
  #8  
Old Nov 11, 2009, 08:42 PM
flitj_rider
 
1 posts · Nov 2009
I was running into the same problem, so thanks for the help. And I also want an events calendar for my Wordpress site. Any advice on one that doesn't cause a conflict with Atahualpa?

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Added Widgets to Header area and now Widgets won't go away from Widgets page kippiper Header configuration & styling 5 Nov 12, 2009 04:33 PM
Add Widgets to Center Column Front Page Only MountainStream Sidebars & Widgets 10 Aug 13, 2009 12:51 PM
[SOLVED] How to add 1 px solid line separators between sidebar widgets eftim Sidebars & Widgets 14 Jun 5, 2009 03:38 PM
right widgets cut off in IE, Firefox-right sidebar text smaller than on left sidebar daisy24 Sidebars & Widgets 2 Feb 23, 2009 10:59 AM
Set left sidebar widgets same distance from center area as right sidebar widgets daisy24 Sidebars & Widgets 2 Feb 19, 2009 05:11 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.