Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Image caption: a bug in 3.4.2?


  #1  
Old Sep 15, 2009, 03:26 PM
deltahouse
 
10 posts · Sep 2009
Hi all
here is a little problem I see in my 3.4.2 version. It's about the caption (or legend, explanatory heading, descriptive title.. i'm not sure of the traslation, sorry) you put under an image in a post.
Well, if you set in the options "Posts or excerpts on HOME page?" to Only excerpts and you set also in "Show the first X posts on HOME page as full posts?" a number as 2 (or 3 or 4...), it happens that when a post goes to position 3 in which it becomes from a full post to an excerpt, you don't see nomore the image, but his caption still appears as a single line between the byline and the body. Well, it's a problem.
This problem happens also when you have a page with all excerpts...
I had the 3.2 version it did not happen...

Is there a solution?
I do hope it's only a setting error i made...
Thanx in advance...

Last edited by deltahouse; Sep 15, 2009 at 03:48 PM.
  #2  
Old Sep 15, 2009, 05:51 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
The caption you assign to an image is not part of the image, it is part of the post, just formated under the image.

When you want an excerpt to be displayed, Atahualpa takes the first XX characters (see ATO->Configure EXCERPTS->Excerpt length - default is 55) to display as the excerpt

If you have a photo first and then a bunch of text, the caption is part of the first XX charecters and it is displayed. If you have a paragraph over the XX length, then the photo, the caption will not be displayed.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Oct 11, 2009 at 12:13 PM.
  #3  
Old Sep 16, 2009, 02:12 AM
deltahouse
 
10 posts · Sep 2009
First of all, thank you very much for your answer. You have been very kind, as usual.
But, in this case, I suppose there is really a bug. For two obvious reasons. Too much obvious:

1 - I run the same site on two different servers with two different www address. On the site with 3.2 running, there is no problem: in the "excerpt mode" there is not that single line with the only caption between the byline an the body. On the 3.4.2 one there is.

2 - The second reasion is more obvious. If it was as you suppose ("If you have a photo first and then a bunch of text, the caption is part of the first XX charecters and it is displayed"), this would mean you can't definitely use captions in the most common position of a photo in a post (up on the left or up on the right), because you always would have this error. In other words, you can't use captions. It's impossible that who wrote Atahualpa code wanted this.

It would be vey interesting to read what Atahualpa author thinks about....
Where can I show him this problem?

Are you agree, juggledad?
  #4  
Old Sep 16, 2009, 06:53 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Well this has been an incrimental change.
In 3.2 it does work the way you say, the caption does not show up
in 3.3.x the photo shows up with the caption
in 3.4.x just the caption shows up (due to another problem, Flynn stopped using the WP excerpt code and wrote his own)

so here is an interesting question. If a image is part of the begining of a post and is within the range of the excerpt, should it be displayed? - I'll bet some people will say yes and some will say no.

What is your opinion?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Sep 16, 2009, 08:06 AM
deltahouse
 
10 posts · Sep 2009
Well, if in the excerpt we have the image with the caption and so this avoids the error we are talking about...this can be the right solution...
This is definitey better than the error we have now.

However, i should prefer the image in the excerpt...(just as it often happens in the news websites).

I do hope this bug will be fixed very soon - this is the real point...
  #6  
Old Sep 17, 2009, 07:44 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Here is what you do

Go to 'ATO->Configure EXCERPTS->Don't strip these tags' and add '<img><p><div><a>' and you should see the image.

In 3.4 there were some changes because of the way WP strips the HTML tags when it process the excerpt, so Flynn wrote a version. You can control what HTML tags don't get strip. Give it a try
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Nov 3, 2009 at 03:43 AM.
  #7  
Old Sep 17, 2009, 03:23 PM
deltahouse
 
10 posts · Sep 2009
Done
It works.
Thank you so much...(hoping in the next Atahualpa upgrade)

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Caption text to right of image Babs Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Jul 9, 2010 03:09 AM
bug - jquery.js not found sdw New Versions, & Updating 2 Aug 16, 2009 05:23 AM
Different formatting of caption text depdening on how image inserted Pommie Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Jun 14, 2009 03:22 PM
Bug with widgets and content perdox808 Sidebars & Widgets 2 May 5, 2009 06:51 PM
footer loginout bug? drsmooth New Versions, & Updating 3 Feb 24, 2009 03:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.