Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

Very Confused About How Widgets Work (or don't)!


  #1  
Old Jul 16, 2009, 05:34 AM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
I have just installed the latest version Atahualpa, using WP 2.7.1. Both sidebars are visible and when I go to the widgets screen it says that neither have any widgets being used. My left sidebar is displaying Categories and Archives; the right is showing Links and Meta. None of these have an "Add" button by them in the widget screen. If I add a widget to a sidebar, the content that was there disappears and the widget shows correctly however I then have no way to display Links etc. Have I missed something blindingly obvious?
  #2  
Old Jul 16, 2009, 06:10 AM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
I upgraded to the latest version of WP which seems to have solved the problem.
  #3  
Old Jul 16, 2009, 01:57 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,597 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
WordPress by default displays several widgets UNTIL you add a widget to the sidebars. I think the logic is 'On a new install, you probally need these functions, but once you add a widget, you are taking control so we'll remove the default ones'
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jul 27, 2009 at 06:34 PM.
  #4  
Old Jul 16, 2009, 01:59 PM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
Hi

I'd managed to work that out from other threads, what threw me was once I activated a new widget the old ones vanished and there was no way to get them back on the side bar; they didn't have an Add button at the side of them like the others.

S
  #5  
Old Jul 26, 2009, 08:04 PM
scott1137
 
16 posts · Jul 2009
I'm new to WP and to coding. I understand the logic described but not clear how to fix. I have tried several themes; have used various widgets before activating Atahualpa.

With no widgets selected I have categories and archives on left sidebar; posts, search, recent posts, blogroll, and meta on the right sidebar. When I add widgets everything changes and some are duplicated.

I have tried earlier today this fix you described in related thread:delete FROM wp1_options WHERE option_name = 'bfa_widget_areas', following the directions there to no avail.

Is there a way to go back to a clean slate with respect to the widgets without reinstalling up?

Oh, the php on the server is v.5.2.9

Thanks,

Scott
  #6  
Old Jul 27, 2009, 06:35 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,597 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Scott, what version of Atahualpa and WP?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jul 27, 2009, 08:16 PM
scott1137
 
16 posts · Jul 2009
Atahualpa 3.4.1; WP 2.8.2
  #8  
Old Jul 27, 2009, 10:28 PM
scott1137
 
16 posts · Jul 2009
Updated Atahualpa to 3.4.2 and that seems to have fixed it. Thought I had most recent version but when I wrote that I and checked realized I didn't.

Now, not getting duplicates and the widgets that were up are disappearing as replaced by my choices.

Thanks,
Scott
  #9  
Old Aug 4, 2009, 07:01 PM
tkeller
 
14 posts · Jun 2009
I have this same problem and I have the latest versions of WP and Atahualpa.

Adding to the right sidebar doesn't not make the so-called default items of Recent Posts, etc, go away.
  #10  
Old Aug 5, 2009, 06:00 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
The order in which sidebars are registered has changed in 3.4.1. That can lead to confusion when you had widgets in one of the new sidebars in version 3.4/3.4.01 and then started using 3.4.1. The names of the sidebars don't match anymore. Look through the sidebars and remove widgets that appear to be in the wrong sidebar, then add them again
  #11  
Old Aug 5, 2009, 10:14 AM
tkeller
 
14 posts · Jun 2009
O.k this takes some getting used to but I got it all to work out!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Excerpts on home page don't work kennfusion Excerpts, Read more, Pagination 1 Jun 7, 2009 11:22 AM
[SOLVED] Excerpts on home page don't work juggledad Excerpts, Read more, Pagination 1 May 31, 2009 07:14 PM
IE 7 with XP: Atahualpa don't work sometimes francos Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Apr 17, 2009 02:59 AM
Posts and comments don't work in IE Valeria Moore New Versions, & Updating 2 Feb 26, 2009 02:00 AM
[SOLVED] Plugins don't work with Atahualpa 3 Wordpress theme irvin Plugins & Atahualpa 3 Feb 23, 2009 03:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.