Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

Lightbox and Share Buttons No Longer Functional


  #1  
Old Jul 4, 2018, 09:25 AM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
Did a pretty thorough search of Google and this forum, and the solutions presented to my exact problem haven't helped, so here I am compelled to register!

Issue 1: Lightbox effects no longer load when photos are clicked, rather the photo loads directly in the browser window. Example from my site: http://www.guntonfilm.com/stills/on-set/

Images are hosted on NextGen Gallery Version 3.0.1. The plug-ins' built-in Lightbox effects are ineffective. Using Easy FancyBox Version 1.8.5 instead is ineffective. This is a recent issue, and I know plugin updates are usually to blame. To troubleshoot, I disabled all plug-ins except those two. Nope. Tried the "Save Header Area, Save Center Column, Save Footer" technique. Nada.

Then, after backing up all my custom Atahualpa options, I uninstalled and reinstalled the theme. The page linked above is what my site looks like with down-to-the-bone default settings. Lightbox still not working.

Switch theme to Twenty Fifteen... BOOM! Works perfectly.

Issue 2: Jetpack's Sharing Buttons. Now, this is currently not on my site because I disabled Jetpack like every other plug-in to troubleshoot the Lightbox thing. But when it was activated, I had social sharing buttons at the bottom of every page and post, hidden until you hovered over the "Share" button, at which point the Facebook, Twitter, etc buttons would emerge underneath. Except that, at the same time Lightbox effects stopped working, hovering on "Share" also stopped cold.

I'd appreciate any assistance, there's not a single theme I like more than this one. I need my endless customization!

Atahualpa Version 3.7.24
Wordpress Version 4.9.6
NextGen Gallery Version 3.0.1
Browsers tried: Chrome, Safari (cleared cache of both)
  #2  
Old Jul 4, 2018, 05:43 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Sorry for the delay responding it was a holiday here and family was around all day. Iíll take a look tomorrow AM
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jul 5, 2018, 03:17 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
So I have
Atahualpa Version 3.7.24
Wordpress Version 4.9.6
NextGen Gallery Version 3.0.1

With the NextGen default settings and it seems to be working fine for me - what are all the NextGen Gallery Setting and Other Options? (and there are a lot of them!)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #4  
Old Jul 5, 2018, 09:29 AM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
Looking over the NextGen settings, it didn't look like I changed much from the defaults. Just to make sure, I reset all options. Nope, still opening images in the main window. I had another plug-in called Alpine Phototile for Tumblr that used FancyBox, and that also went the same way as my NextGen galleries (it's deactivated right now).
  #5  
Old Jul 5, 2018, 09:38 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
If you send me a PM with an admin ID/PW I'll take a look at the difference between our two sites.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Jul 5, 2018, 11:07 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
What version of PHP are you running?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jul 5, 2018, 11:58 AM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
Php 5.5.22
  #8  
Old Jul 5, 2018, 03:11 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I send you an email with a version of Atahualpa to try.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jul 5, 2018, 06:07 PM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
That did it! Slowly re-activating my plug-ins to make sure nothing breaks anything. Thank you!
  #10  
Old Jul 5, 2018, 06:24 PM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
Now if I can just figure out why the word "yes" is appearing at the top of every post and page...
  #11  
Old Jul 6, 2018, 03:55 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Oops, that was a test I had in the theme. I was about to tell you what you had to do when I tried the login you gave me and that got me in and I edited the theme and removed the offending code so the 'yes' is now gone.

remember to remove that user.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old Jul 6, 2018, 08:24 AM
LogicHat
 
6 posts · Jul 2018
I thought that might have been the case. Thanks so much for your help! Deleting user now.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jetpack Share/Like buttons overlaying post footers Grum Plugins & Atahualpa 2 Jun 14, 2014 05:55 AM
Showing Social Share buttons on Blog page prooffairy Center area post/pages 2 Jun 13, 2013 11:02 AM
share buttons on top of every post and page loibner Plugins & Atahualpa 7 Apr 15, 2011 04:46 AM
Background Image for Page buttons no longer working willsy Page & Category Menu Bars 0 Sep 10, 2009 07:49 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.