Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Lost 3rd column?


  #1  
Old Apr 12, 2018, 01:58 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
I am using Atahualpa version: 3.7.24 for my WordPress blog.

For the most part, I really like the way itís designed, and the interface to access it.

My biggest problem right now is that itís no longer a 3 column blog layout.

Somehow or another, the 3 column (with the log-in option) disappeared and I donít know how to get it back.

Perhaps this theme isn't fully compatible with WP version 4.9.5?
  #2  
Old Apr 12, 2018, 06:28 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,685 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1) when did you switch to Version 3.7.24
2) Did you have three columns at one point?
- if so what have you updated?
- try disabling all plugins to see if there is a conflict
3) what is the URL?

can you go to ATO->Export/Import export your settings and attach them to a reply
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Apr 22, 2018, 03:20 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
Thank Jugglehead for responding!

I didn't realize there was a response.... I didn't see an email notification.

I'm not sure when I switched to switch to Version 3.7.24

Yes, I absolutely had 3 columns on my blog.

I'm not sure when I updated... I blame my webhosting company for pushing automatic updates on WP software.

I have 5 plug-ins:

Akismet Anti-Spam - Version 4.0.2
Hello Dolly - Version 1.6 (NOT ACTIVE)
Jetpack by WordPress.com - Version 4.2.2
WP Super Cache - Version 1.4.8
WPForms Lite - Version 1.4.3

3 of the 4 plug-ins are older versions that could be updated, but I haven't done so yet.
Do you recommend disabling or deleting?

The website is http://www.louielouie.net/blog/

Here's a cached version from Wayback Machine that had 3 columns
https://web.archive.org/web/20171127...ouie.net/blog/
  #4  
Old Apr 22, 2018, 04:49 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,685 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
degugging 101 - disable ALL plugins and see if that fixes it. If it does, turn them on one (or two) at a time to find the culprit.

If that has no effect:
go to ATO->
- Style & edit HEADER AREA
- Style & edit CENTER COLUMN
- Style & edit FOOTER AREA
and hit the green SAVE button for each one, then

go to dashboard->appearances->widgets and look at the 'right' widget area and see if your widgets are there. If they are not, they are in the 'inactive widgets section.

If the widgets are in the right widget area, go to ATO->Export/Import - export your settings and attach them to a reply
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Apr 24, 2018, 01:44 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
I disabled all the plugins, and it didn't make a difference.

I took at look at ATO-> HEADER AREA +CENTER COLUMN + FOOTER AREA but didn't see anything that seemed like any obvious problems.

I'm enclosing the ATO settings export as an attachment.

I also created PDF summaries of the "ATO-> HEADER AREA +CENTER COLUMN + FOOTER AREA" menu, which I could also send as a ZIP file.
Attached Files
File Type: txt ata-wwwlouielouienet-20180424.txt (16.5 KB, 315 views)
  #6  
Old Apr 24, 2018, 03:02 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
Unfortunately I wasn't able to send the PDF summaries as they were too large to be sent as attachments on this forum
  #7  
Old Apr 25, 2018, 05:10 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,685 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1) there is an issue with your settings (this is an old issue) which I fixed in your settings.
- Download the attached file
- open it in a TEXT editor
- copy the contents
- go to ATO->Export/Import->Import Atahualpa settings file
- paste the settings and press the 'Import Settings' button
- go look to see if it is fixed.

I do not think this is your issue, but it needs to be fixed

2) did you check to see if the widgets were in the widget area and not the 'inactive' widget area?
Quote:
WordPress created a new requirement for themes - dealing with widgets - that had to be included in themes or your theme would fail the review and not be approved. And it effects your widgets.

If you go to your widgets page, you should see all your widgets in the 'inactive widgets' area - you can just drag them back to the sidebars.
-- this was taken from a sticky post from back in May of 2015 in the "Installation/Upgrade Issues" forum with the title "Sidebar reset after upgrading to version 3.7.24 "
Attached Files
File Type: txt ata-wwwlouielouienet-withfix.txt (16.6 KB, 194 views)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old May 23, 2018, 02:04 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
OK, I'm bacK....

I followed the suggestions and imported the recommended data.

When I tried to fix/ re-add the widgets to the right sidebar, I saw this message..

"Your theme has 3 other widget areas, but this particular page doesnít display them.

You can navigate to other pages on your site while using the Customizer to view and edit the widgets displayed on those pages."


LEFT SIDEBAR was the only active area for widgets.
  #9  
Old May 23, 2018, 02:10 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
Actually, it looks like the widgits the right sidebar should be active, but they are not.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WP-Widgets-2018-05-23.png
Views:	108
Size:	133.9 KB
ID:	2806  
  #10  
Old May 23, 2018, 02:26 AM
eplouie
 
19 posts · Jan 2009
between San Francisco and San Jose, CA
Here's the menu option that mentioned only one location for widgets.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WP-Widgets-2018-05-22.png
Views:	106
Size:	37.0 KB
ID:	2807  
  #11  
Old May 23, 2018, 04:55 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,685 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
if you send me an admin ID/PW I'll take a look.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old Jun 10, 2018, 07:06 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,685 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
The issue here was that the footer.php file was missing (timed out upgrade??) Once the file was replaced in the theme folder the sidebar has returned.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Space between center column and footer - lost after update to 3.7.6 freelancekonsulenten Center area post/pages 6 Jun 8, 2012 11:57 AM
[SOLVED] Space between center column and footer - lost after update to 3.7.6 Hommels Center area post/pages 7 May 20, 2012 03:18 PM
[SOLVED] Configuring a wide Right Column with Alternating full column and two-column New WordPress Fan Forum How-To 2 Aug 16, 2010 12:47 AM
How to define column widths on multi column pages kaspar.wimberley Center area post/pages 2 May 15, 2010 07:34 AM
Parse error: syntax error, lost all center column content on all pages/posts Ladyartist Atahualpa 3 Wordpress theme 7 Oct 26, 2009 05:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:55 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.