Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Will my Atahulpa settings be intact if I upgrade Wordpress to 4.2 ?


  #1  
Old May 14, 2015, 03:39 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
With prior upgrades I had to redo my settings in Atahulpa.

Regards

Kemal
  #2  
Old May 14, 2015, 05:38 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
see HOWTO: upgrade Atahualpa to a new version (which was published in 2010)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; May 14, 2015 at 05:41 AM.
  #3  
Old May 15, 2015, 11:05 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,173 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Quote:
Originally Posted by Kemal
With prior upgrades I had to redo my settings in Atahualpa.

Regards

Kemal
That is with prior upgrades to Atahualpa not WordPress.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old May 19, 2015, 04:10 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Thank you

Regards
  #5  
Old Mar 12, 2016, 05:06 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Hi, me again ,

Read your article 2010 article HOWTO: upgrade Atahualpa to a new version

Does that mean we do not need to create child themes if we properly backup and put our images logo and favicon in an external file?

And where is WordPress database file (files)?

TIA

Best regards

Kemal
  #6  
Old Mar 12, 2016, 05:26 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
HTML Code:
Read your article 2010 article HOWTO: upgrade Atahualpa to a new version 

Does that mean we do not need to create child themes if we properly backup and put our images logo and favicon in an external file?
yes

HTML Code:
And where is WordPress database file (files)?
where ever your host has put them. Using pgpMyAdmin to do a MySQL export of the database is 'backing it up'.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Mar 12, 2016, 08:36 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Thank you

Regards
  #8  
Old Mar 16, 2016, 02:36 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Me again,

in your 2010 article you write:

Doing an automatic upgrade is simpler but no matter which way you do it BACKUP YOUR DATABASE AND WP*CONFIG FOLDER FIRST

However under /wordpress directory I don't have a wpconfig folder but only single wp-config.php file size of 3.154.

My question: will I be safe by downloading by FTP to my computer the wp-admin, wp-includes, wp-content directories and sub directories and also the database using wp-dbmanager plugin?

TIA

Best regards

Kemal
  #9  
Old Mar 16, 2016, 06:40 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
That should have read (and I've changed it
BACKUP YOUR DATABASE, WP-CONFIG.PHP FILE AND THE WP-CONTENT FOLDER FIRST
You do not need to backup the wp-admin or wp-includes folders since they are only changed by wordpress and every install includes them.

1) backup your database (use phpMyAdmin to do a database export)
2) backup the wp-config.php file
3) backup the wp-content folder

you will have to look at wp-dbmanager plugin and see what it does yourself.

Personally I use the paid plugin backupbuddy for backing up my sites on a scheduled basis
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Mar 16, 2016, 04:32 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Thank you,

This put great relief on my mind, now I can proceed with much confidence

Best regards
  #11  
Old Mar 25, 2016, 11:07 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Hi again,

I want my visitors to see every site item in Turkish, when I choose Turkish in Settings->General->Site Language only administration site becomes Turkish, not my site: www.kemalgencay.com. How can I do it?

TIA

Best regards
  #12  
Old Mar 25, 2016, 01:35 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Take a look in the Languages & Translations to see if there is a translation. If not, you are going to have to create one.

The .pot file is in the atahualpa folder for you to use.

If you need an explaition of how to use the .pot file, do a google search and you will find them
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Mar 28, 2016 at 07:37 AM.
  #13  
Old Mar 25, 2016, 04:58 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Thank you

Regards
  #14  
Old Mar 28, 2016, 07:01 AM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
1- I inspected and found div.post-footer, the div I am interested to change to Turkish, however my (half) educated guess is that some php function must have created the css file, if so which one?

2-I could not meet any mo and fo file so that I can translate into Turkish, are there any?

TIA

Regards
  #15  
Old Mar 28, 2016, 07:42 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1 - post footer have you looked at ATO->Edit POST/PAGE INFO ITEMS->FOOTER: xxxxxxxxxxxx

2 - ther is no .po or .mo - you need to use poedit to create them
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #16  
Old Mar 28, 2016, 01:42 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Thank you,

Regards
  #17  
Old Mar 29, 2016, 01:43 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
I made fresh install of WordPress in Turkish+Atahualpa on my site
From Settings->General for Date Format I choose 29/03/2016
Then I go to ATO->Edit POST/PAGE INFO ITEMS, I scroll down to FOOTER:Multi Post Pages, then I change %date from (F jS, Y) to (d m Y) and I expect it to display 29/03/2016 but it displays: Mart 26th, 2016 ! (Mart is March in Turkish)

I do the same for FOOTER:Single Post Pages, same problem!

Any suggestions on how I can get it to display 29/03/2016 please?

TIA

Best regards
  #18  
Old Mar 29, 2016, 03:01 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
works for me. go and double check what you entered. If it seems reasonable, go to ATO->Export/Import and export your settings and attach them to a reply (use the paper clip icon)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #19  
Old Mar 29, 2016, 03:36 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Please find the settings file attached,

Thank you
Attached Files
File Type: txt ata-localhost-20160329.txt (13.9 KB, 154 views)
  #20  
Old Mar 29, 2016, 03:40 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Sorry by mistake I sent the local site settings, I'm trying to get into the site on internet....
  #21  
Old Mar 29, 2016, 03:44 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
This is the correct file
Attached Files
File Type: txt ata-kemalgencaycom-20160329.txt (13.9 KB, 176 views)
  #22  
Old Mar 29, 2016, 04:22 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,553 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Actually everything is working just like you have told it to. Go back and look at the settings
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #23  
Old Mar 29, 2016, 09:20 PM
Kemal
 
35 posts · Mar 2015
Istanbul/Turkey
Bingo, finally working, thanks.

BTW I intend to contribute a detailed step-by-step procedure both in Turkish and in English on how to proceed on installing local site, doing every detail here, and export it to internet.

So will this thread be a right place to communicate with you?

Regards

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
builtin settings in wordpress kletskater Montezuma Theme 3 Apr 28, 2015 03:18 PM
Can't update any settings after upgrade drumlane New Versions, & Updating 2 Apr 2, 2014 07:39 PM
Considering using Wordpress SEO by Yoast, any issues with Atahulpa latest ? jkfly4 Plugins & Atahualpa 10 May 2, 2012 07:29 AM
[SOLVED] SIMPLE QUESTION: How do I upgrade Atahualpa, keeping my old settings? Ilkuul New Versions, & Updating 14 Apr 7, 2010 09:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:35 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.