Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

Error is causing white page


  #1  
Old Mar 1, 2015, 05:00 AM
GrahamW
 
101 posts · Jul 2010
I have just started getting a white page when trying to access the login.

checking the error log, I see this:

[01-Feb-2015 04:23:59 America/Denver] PHP Fatal error: Call to undefined function bfa_get_options() in /home1/gbwtwofo/public_html/executivepost2/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 2

Any idea what has happened and how to fix it?

Thanks, Graham
  #2  
Old Mar 1, 2015, 05:20 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Is that date right?

Download a fresh copy of the theme to your over and unzip it.

Next use ftp or your cPanel's file manager and take a look at functions.php and its first few lines. Now compare it to the code you downloaded.

If they are different and there is what looks like garbage on the first few lines, your site has been hacked.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Mar 1, 2015, 05:35 AM
GrahamW
 
101 posts · Jul 2010
Thanks Juggledad.

Yes, that date is right. I spotted the problem the other week, but today is the first chance I've had to get to address it.

I've looked at functions.php and it all looks fine - there's nothing obviously wrong, at least.

I've only ever uploaded a theme from within WP. Where do I put the zip file (ie which subdir?) prior to unzipping it? Is there an unzip facility within cpanel?

Thanks
Graham
  #4  
Old Mar 1, 2015, 09:15 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Does the site load the front end?
Did you make any changes, like add a new plugin?
What is the URL?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Mar 1, 2015, 01:10 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
look in the folder atahualpa/functions and see if there is a file 'bfa_get_options.php'
if not re install the theme
if yes, look at line 1 and 2 and they should be
HTML Code:
<?php if (!function_exists('bfa_get_options')) {
	function bfa_get_options() {
if not, what do you have there.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Mar 1, 2015, 04:34 PM
GrahamW
 
101 posts · Jul 2010
Hello Juggledad

Thanks for your help.

I installed the theme manually overlaying the existing files.

The site works fine - www.executive-post.info - but when I try to access the wp-admin page the window still clears to a blank page.

Any other ideas?

Thanks again, Graham
  #7  
Old Mar 1, 2015, 04:49 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Is that error still showing up?
did you make any changes recently like add a new plugin or update any?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Mar 1, 2015, 09:16 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Try going to wp-login.php instead of www.executive-post.info/wp-admin or www.executive-post.info/admin instead. There is something blocking the use of wp-admin.

Quote:
Originally Posted by GrahamW
Hello Juggledad

Thanks for your help.

I installed the theme manually overlaying the existing files.

The site works fine - www.executive-post.info - but when I try to access the wp-admin page the window still clears to a blank page.

Any other ideas?

Thanks again, Graham
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #9  
Old Mar 18, 2015, 08:21 AM
jlanda
 
1 posts · Mar 2015
I just received this problem also on all 3 sites of mine running this theme. With some digging, I realized it was the theme bringing the site down. I went into my server, deleted the atahualpa folder from the Themes folder of the wp-content folder. Then I was able to log in and get into the dashboard where I installed atahualpa fresh. Site worked fine after that. I did not have to restore anything, but I was also running the latest version. I don't know what effect this might have on those who were running older versions.

The first site went down on sunday the 15th, the other two since then as I ran all updates on the other two after the first went down. Regardless, the sites went down anyway. Just letting you guys know so you can look into this further as it may be happening to others, and if it is happening to others, it's a relatively easy fix if you can get into the server file manager as my host allows. Could probably also do the same thing on in FTP.
  #10  
Old Mar 18, 2015, 01:31 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,628 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
My suspicion is that you were hacked and should harden your site. With out access to a site with a problem like this to do forensic evaluation, there is no way to tell what got broken. it could be anything from you personal PC having been hacked so they got you passwords to your host's server being hacked to you having a plugin with a flaw..

I know of no vulnerabilities via the theme.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by lmilesw; Mar 18, 2015 at 01:48 PM.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
This theme is causing a "Server Error" for me... jjguitar Atahualpa 3 Wordpress theme 11 Jan 19, 2012 04:11 AM
What is causing 100% page height? lildot Center area post/pages 1 Nov 10, 2011 09:18 PM
Permalinks causing Catchable fatal error on image load courtnee Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Sep 2, 2010 02:34 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.