Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Montezuma Theme »

[SOLVED] beginner question - menu icons don't appear


  #1  
Old Sep 22, 2014, 12:48 PM
roboturtle
 
5 posts · Sep 2014
I'm moving my web site, and I'm trying to get the star menu icons to appear above my menu (categories) on the new URL, but it's blank.

I have my Categories menu set as menu 1, and I'm choosing to display menu 1 at the top of the page, where the menu does appear. However, when I go to CSS Settings > Using Menu Icons, the sample code has my Pages menu as menu 1 and my Categories menu as menu 2. I am not sure what to do about this.

Anyway, I went to the sample code, changed the icon numbers, and changed all instances of #menu2 to #menu1, and copied it over to menus_menu1.css. When that didn't work, I went ahead and copied it over to menus_menu2.css with just the icon numbers updated (which didn't work either).

This is the code I'm using:
/* Part 1- for default state: */
#menu1 .game-dev > a > i { background-position: 0px -24px; }
#menu1 .games > a > i { background-position: 0px -24px; }
#menu1 .roboturtle > a > i { background-position: 0px -24px; }
#menu1 .site-news > a > i { background-position: 0px -24px; }
/* Part 2 - for hover state: */
#menu1 .game-dev:hover > a > i, #menu2 .game-dev.active > a > i { background-position: -24px -24px; }
#menu1 .games:hover > a > i, #menu2 .games.active > a > i { background-position: -24px -24px; }
#menu1 .roboturtle:hover > a > i, #menu2 .roboturtle.active > a > i { background-position: -24px -24px; }
#menu1 .site-news:hover > a > i, #menu2 .site-news.active > a > i { background-position: -24px -24px; }
I'm using postname permalinks.

Thank you for any help.
  #2  
Old Sep 22, 2014, 01:13 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what is the url?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Sep 22, 2014, 01:22 PM
roboturtle
 
5 posts · Sep 2014
The url is http://www.drroboturtle.com

I did spot that there were some instances of #menu2 still left in my code, and fixed that just now.
  #4  
Old Sep 22, 2014, 04:12 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,655 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
for some reason, the request for the menu graphic is using https instead of http
have you tried disabling all your plugins?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Sep 22, 2014 at 04:48 PM.
  #5  
Old Sep 23, 2014, 01:31 PM
roboturtle
 
5 posts · Sep 2014
Thank you! It looks like it was an error from mixed content. I've moved the rest of the site to ssl, and it looks like all the other images are fixed, except for the menu icons, which still don't appear for some reason.

I've cleared my browser cache, and I can also view the icons at https://drroboturtle.com/wp-content/...ons-0090d3.png now. This is the code I'm using (which sort of worked just before moving the site to ssl -- appearing only if I was logged in):
/* Part 1- for default state: */
#menu1 .cat-game-dev > a > i { background-position: 0px -1728px; }
#menu1 .cat-games > a > i { background-position: 0px -1680px; }
#menu1 .cat-roboturtle > a > i { background-position: 0px -792px; }
#menu1 .cat-site-news > a > i { background-position: 0px -2376px; }
/* Part 2 - for hover state: */
#menu1 .cat-game-dev:hover > a > i, #menu1 .cat-game-dev.active > a > i { background-position: -24px -1728px; }
#menu1 .cat-games:hover > a > i, #menu1 .cat-games.active > a > i { background-position: -24px -1680px; }
#menu1 .cat-roboturtle:hover > a > i, #menu1 .cat-roboturtle.active > a > i { background-position: -24px -792px; }
#menu1 .cat-site-news:hover > a > i, #menu1 .cat-site-news.active > a > i { background-position: -24px -2376px; }
Thanks for any help!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pls help a beginner! Julie43214321 Page & Category Menu Bars 3 Jan 4, 2012 07:31 AM
Please help a complete beginner MattyL Atahualpa 3 Wordpress theme 5 Nov 24, 2010 01:41 AM
Beginner question mgofootball Header configuration & styling 1 Jun 26, 2009 02:55 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.