Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

[SOLVED] Dropdown Menu not working after updating to 3.7.18


  #1  
Old Sep 11, 2014, 08:59 AM
Alice
 
5 posts · Mar 2012
I just updated Atahualpa to its newest version - and my dropdown menu above the header image (created with wordpress > design > menu) is not working anymore. The menu bar is there, but the drop down is not showing anymore. After testing I found out that the changed lines in bfa_header_config.php (// Header Image) are causing the issue. If I replace this file with the old one ( 3.7.15) it works again.

Is there anyway I can fix this without having to replace the file everytime I update?
Thanks in advance!
  #2  
Old Sep 11, 2014, 09:12 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Not without knowing a bit more about what you are doing. Are you using a plugin to do the drop downs? What is your url? what version did you upgrade from? what version of WP are you on? are you using rotating images? fade in/out?

I just tested it and I'm seeing the dropdown menu on my site.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Sep 11, 2014 at 09:19 AM.
  #3  
Old Sep 11, 2014, 09:20 AM
Alice
 
5 posts · Mar 2012
Hi!

I am not using a plugin for the menu, the site url is: www.lehrkunst.ch
  #4  
Old Sep 11, 2014, 09:33 AM
Alice
 
5 posts · Mar 2012
Sorry, I sent my previous response to early:
- I do not have a rotating header image, and no fade in/out
- I upgraded from 3.7.15 to 3.7.18
- I work with the newest WP version (4.0) - I just upgraded WP before upgrading Atahualpa, and it did work before
  #5  
Old Sep 11, 2014, 11:19 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
could you export your settings (ATO->export/import) and attach it to a reply
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Sep 11, 2014, 12:16 PM
Alice
 
5 posts · Mar 2012
here you have the exported settings - although I control most of my settings with the style.css of my child theme...

I found a solution myself in the meantime:
If I set the z-index of ul.rMenu li to 4 (instead of 1) in my style.css it seams to work...
But as Im not a programmer, Im not sure if this ist the best solution...

ul.rMenu li {
position: relative;
z-index: 4;
}
Attached Files
File Type: txt ata-wwwlehrkunstch-20140911.txt (13.7 KB, 274 views)
  #7  
Old Sep 11, 2014, 01:17 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,647 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
well if you are using a child theme and making changes to the CSS in it's style.css there is not much I can help you with. If you are just using the child theme to make CSS changes might I suggest you use teh ATO->Add HTML/CSS Inserts->CSS Inserts and then your chnages become a theme option and you don't need to worry about using a child theme.

I would advise swapping to the main Athualpa theme and then seeing if the drop downs work. If they do, it will verify that the issue is with your CSS. Since you have found a solution you should be good to go.

Just to let you know, in the 5 years I've been using the theme I've only had one or two cases that I could see the need for a child theme with Atahualpa and they were because of a plugin being used.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Sep 11, 2014, 02:57 PM
Alice
 
5 posts · Mar 2012
Hi, ok - I think, I will have to go with my solution...
After working for a long time only with the CSS Inserts, I had to switch to using a child theme because working with a proper .css file is just much easier.
Thanks for your time anyway!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Widget Page dropdown arrows not working smonhemius Sidebars & Widgets 1 Feb 3, 2013 07:16 AM
[SOLVED] Menu Dropdown higher than the other links in the menu Beautyfuzz Page & Category Menu Bars 2 May 14, 2012 04:13 PM
[SOLVED] align dropdown menu and menu positioning lambdaka Page & Category Menu Bars 4 Jun 14, 2011 02:16 PM
[SOLVED] menu two menu items links to same page / external link inside dropdown menu thekjub9 Page & Category Menu Bars 1 May 24, 2011 06:59 PM
Dropdown menu not working jopersona Page & Category Menu Bars 4 Oct 21, 2010 03:05 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.