Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Montezuma Theme »

[SOLVED] Right aligned header widget and no new pages?


  #1  
Old Nov 18, 2013, 02:59 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Hi folks,

It would be greatly appreciated if anyone can give me a hand with this.

I'm new to CSS and have been trying to learn as I tinker with my site (with html dog), so apologies if this is a very simple question, however i've tried to find the answer and not had much joy.

I'm trying to insert a widget in the header (I presume this is the simplest way) which would appear at the right side of the screen as my contact details, phone, email etc and balance out the white space. However I can't seem to get this to happen. I have a widget image under the title but can't seem to get one to work on the right side.

Secondly, when I add a new page of content it does not appear on the site when I refresh the page, yet it appears in the preview window and I can go to the page manually. I don't have this problem on another test domain I have so im not sure whats happened.

Any help would be very much appreciated.

My site is www.counsellinginleeds.com

Cheers!
  #2  
Old Nov 18, 2013, 03:51 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
The page is divided in to rows each with exactly 12 columns. Now in which virtual template did you put your code, what row did you put it in and how many columns do you now have in the row?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Nov 19, 2013, 02:14 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Hi Juggledad,

Thanks for your reply and sorry about the delay.

I haven't edited columns or rows on any of the templates i've only inserted widgets, I've tried playing around with changing the dimensions on the header template as im learning but always put it back how it was after. In order to incorporate a right aligned widget/text/image into the header would I need to change the columns and add a a column width for a widget? Or am i barking up the wrong tree? I understand there needs to be 12 in total i'm just not sure what I need to edit.

I'm happy with the format otherwise, just baffled why new pages won't show.


Cheers for any help
  #4  
Old Nov 19, 2013, 02:43 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
if you send me a PM with an admin ID/pw I'll poke about.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Nov 19, 2013, 04:23 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
the reason your new pages didn't show is you are using a cstom menu which means if you add a page to the site and want it in the menu, you need to add it to the custom menu.

I moved the menu to a seperate row and now you can see the widget area and it just needs to be positioned with CSS.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Nov 21, 2013, 04:17 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Thanks for your help Juggledad had no idea I had a custom menu to be honest, must have edited that some time ago!

I will have a tinker with it tomorrow and see what I can do. Not entirely sure how to get the widget alongside the title with css as its bumped down below.
  #7  
Old Nov 22, 2013, 01:42 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
I've tried fiddling around with the widgets and trying to get them where I want but i'm having no joy. I'm not sure what I need to do in order to get it where I want it. I can get it on the right but its below the title, i want the widget image or text to be opposite the title so it balances out.

Theres currently a load of space between the title and the menu which is moving the rest of the page out of the viewable area too. Can you help at all ? I'll gladly drop in a donation in if so.

Not sure what I need to do to get the widget on the right hand side opposite the title like so...

  #8  
Old Nov 22, 2013, 02:32 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
export your settings and attach them to a reply (mto->export/import)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Nov 22, 2013, 03:02 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Duplicate post
Attached Files
File Type: txt settings.txt (74.3 KB, 491 views)

Last edited by Chopper; Nov 22, 2013 at 05:22 PM.
  #10  
Old Nov 22, 2013, 11:34 PM
CrouchingBruin's Avatar
CrouchingBruin
 
299 posts · Aug 2010
Santa Monica, CA
Your biggest problem is that you are missing a closing </DIV> tag for the logo-area section, which is throwing everything else off. Once you put that in, it will be easier to style everything.
__________________
My Montezuma-themed sites: ESHS Girls Basketball Team, Venice Hongwanji Buddhist Temple
Please consider making a donation to BytesForAll for their great themes!
  #11  
Old Nov 23, 2013, 06:23 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Take a look now I make some changes for you. There were a few issues:
1) there were lots of missing </div> in the code - it can get complicated
2) there was a <div without the closing '>'
3) the ID 'logo-area' has a default 'margin-left: 20px;' set to it (mto->CSS Files->layout.css)
this 20px was enough to push the left side off the area causing it to drop to the next line.

Might I ask why you are using jetpack in the widget to display the images? For the tagline you could uze a text widget and put in a <img…> and for the contact info I would think you would want the email address to be a mail link. just wondering.

p.s. the reason you didn't see the posts when you put them up is there has been a 'issue' with the forum where a lot of posts are ending up being moderated. The developer is looking into it.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Nov 24, 2013 at 03:23 PM.
  #12  
Old Nov 24, 2013, 02:40 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Thanks fellas much appreciated, looks much better. I'm still learning so will try not to be so heavy handed.

Juggledad i have replaced the Jetpack images with text widgets, to be honest i just did that because it was easy. I put the image in for the email as i'm wary of getting a load of spam from spam bots scraping my email address. Do you know of a better way in which I can link my email without falling prey to spammers?
  #13  
Old Nov 24, 2013, 03:25 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
I've been using the plugin 'Obfuscate E-mail'
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #14  
Old Nov 27, 2013, 03:02 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
Cheers Juggledad, it's looking much better now.

One last question you may be able to help with. I added a block quote at the bottom of the site and it looks great but i've noticed when i look at it on my mobile/cellphone the spacing is out and the blue block surrounding the text goes way off the screen as if the rest of it is responsive but the block quote isn't.

Do you know what code i need to add to make it fall in line with the rest?
  #15  
Old Nov 27, 2013, 03:13 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Go to MTO->CSS Files->clearfix.css and scroll to the end. You will find four 'Blockquote' selectors/rules. In the first one change the 'width 800px;' to 'width:100%;'
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #16  
Old Nov 27, 2013, 03:33 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
I've tried that and refreshed my phone a few times and whilst its made the format smaller on my laptop, it hasn't altered anything on my phone when it changes to fit my screen size, it still shoots off the screen to the right?
  #17  
Old Nov 27, 2013, 06:09 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
please follow the directions in this thread

what type of phone?
also shutoff wp-super-cache while you are testing
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #18  
Old Dec 1, 2013, 12:40 PM
Chopper
 
12 posts · Nov 2013
I didn't get chance to to look at this for a few days but it's now looking great so it must have just taken some time to refresh. Thanks for all your help Juggledad, i will probably be back at some point but for now thanks a lot you're a legend, i'm off to make a donation.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Image not aligned with header/footer BywayWriter Center area post/pages 4 Aug 16, 2013 02:51 PM
[SOLVED] Header images not aligned correctly MiaM Header configuration & styling 8 Jan 16, 2013 06:23 PM
[SOLVED] logo image-not aligned with header kepardi Header configuration & styling 2 Aug 9, 2010 03:02 PM
New Widget Area-- need it right aligned not left heatispower Sidebars & Widgets 3 Jul 26, 2010 02:31 PM
IE ruins aligned images in header & center column, & doesn't size nav menu buttons viewdesigninc Header configuration & styling 0 Dec 11, 2009 01:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:30 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.