Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

[SOLVED] Facebook and "Print Friendly and PDF" plugins arenot working properly anymor


  #1  
Old Aug 26, 2013, 03:13 PM
mariusma
 
5 posts · Aug 2013
Thank you very much for this theme - I have chosen it as it supports multilanguage and width can be customised, too. Everything was working more or less smothly but recently I have faced troubles which I can't solve and it seems they are not being fixed by any updates...

So I have been using Shareaholic to inform about posts in Facebook and other social media - one day I have noticed that all I get when I click on "share" is a link - no photo, no title, no text excerpt. I have installed and tried "Share Buttons by AddToAny" and have got the same result.

The same thing is happening with another plugin - "Print Friendly and PDF" - now I have deactivated it as it is not generating working links anymore.

Can anyone explain please, what has happened and how this can be fixed?

Thank you very much in advance! And sorry for my bad English...

P.S. website address just in case: http://www.troleibusas.lt
  #2  
Old Aug 26, 2013, 03:54 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,672 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Swap to twenty twelve and see if those same problem occurs. If it does then its not a theme issue.
  #3  
Old Aug 26, 2013, 11:01 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The title and image show fine for me when I click on share.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old Aug 27, 2013, 01:01 AM
mariusma
 
5 posts · Aug 2013
juggledad, lmilesw - thank you very much for responses!

I have forgotten to mention that I am facing these problems when I choose "LT" language only - while English and Russian are working properly.

"Print Friendly and PDF" is inactive with all languages.
  #5  
Old Aug 27, 2013, 04:49 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,672 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Now go back and answer my question
  #6  
Old Aug 27, 2013, 05:58 AM
mariusma
 
5 posts · Aug 2013
Quote:
Originally Posted by juggledad
Now go back and answer my question
I am very sorry that I have not mentioned that - I have switched to "twenty twelve", as it supports only one language of course I see all posts in Lithuanian - result is the same - "print friendly" button is inactive, and facebook is not giving title, photo, or text excerpt.

I have noticed one more thing. I still can use that facebook feature normally on old posts (for example, the one which is made "sticky" - only recent 3 posts have this problem.

I have also tried to create a new test post now (some text with a photo) and I get the same problem - it is not working properly with Lithuanian language (and Print friendly is not working at all).
  #7  
Old Aug 27, 2013, 07:51 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,672 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Have you recently upgraded Wordpress?
  #8  
Old Aug 27, 2013, 08:54 AM
mariusma
 
5 posts · Aug 2013
Quote:
Originally Posted by juggledad
Have you recently upgraded Wordpress?
No, I have not - I am still using WordPress 3.5.1 but I am updating plugins if there's written that new version of that plugin is fully compatible with 3.5.1.

My hoster have updated domain to version PHP 5.5 - maybe this can be related?
  #9  
Old Aug 27, 2013, 04:12 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
PHP 5.5 can definitely be an issue. I would stay at 5.3
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #10  
Old Sep 1, 2013, 12:22 PM
mariusma
 
5 posts · Aug 2013
Quote:
Originally Posted by lmilesw
PHP 5.5 can definitely be an issue. I would stay at 5.3
I have tried this - but issues were not fixed.

Anyway I have found an interesting solution to the facebook glitch (printfriendly is not working with Lithuanian language anyway):
After making a new post, I go to "facebook debugger" (https://developers.facebook.com/tools/debug) and paste address of new page there - and voila, it works OK then.
It is a strange way of fixing this problem but at least I know now what to do every time I make a new post in the website.

I hope this information will be useful if someone else will face a similar problem.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Integration of "WP Post to PDF" similar to "WP Print" or "WP Mail" neckit Plugins & Atahualpa 4 May 30, 2011 07:44 AM
"Facebook Comments for WP" not working ahrosales Plugins & Atahualpa 1 Mar 22, 2011 10:06 PM
"Create a Link Button" doesn't work anymore since update to Wordpress 3.1 manuhoz New Versions, & Updating 3 Mar 2, 2011 05:20 AM
[SOLVED] Show Blog Tagline "Yes"/"No" not working? Shepherd Jim Header configuration & styling 8 Jun 21, 2010 09:09 AM
"Popular Posts" Plugins Not Working NealSchaffer Plugins & Atahualpa 3 Mar 8, 2010 11:10 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:57 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.