Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

[SOLVED] Home Button Going to /blog


  #1  
Old Sep 12, 2012, 02:29 PM
MrsBodien
 
1 posts · Sep 2012
Disclaimer: I am just a librarian who wanted her library to have a nicer website so I decided to do it myself. I am aware that there are CSS errors in my site (just discovered the CSS validation service and am slowly learning about all that) ... but this problem just began yesterday.

Yesterday I updated both Wordpress and Atahualpa to WP 3.4.2 and Atahualpa 3.7.8.

My site used to work so that when you typed in http://www.franklinlibrary.org you would arrive at our site and the home page was our most recent posts. When you clicked on Home in the page menu, you would go to http://www.franklinlibrary.org

Now, clicking on Home sends you to http://www.FranklinLibrary.org/blog, and you see an error that the page doesn't exist. However, when you remove the /blog from the end, all is right.

How do I make it so that clicking on the Home page in the menu bar takes you to http://www.franklinlibrary.org, and not http://www.franklinlibrary.org/blog ?

Things I've explored:

- deactivated all plugins
- when I switch to Twenty Eleven theme, the home button works (that is, it takes you to http://franklinlibrary.org and you see the posts)
- in general settings, the correct URL (http://www.franklinlibrary.org) shows in both WP URL & Site URL
- in Settings >> Reading the front page is set to Your Latest Posts
- in wp_config.php, define wp_home and define wp_siteurl are both set to http://www.franklinlibrary.org

Thank you in advance for any assistance (and for such a lovely theme).
  #2  
Old Sep 12, 2012, 03:31 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,571 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
if you send me a PM (private message) with an admin ID/PW, I'll take a look.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Sep 13, 2012, 11:34 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,571 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
You have not done anything wrong, someone has modified some of the wordpress code. Who set up this site? ie installed wordpress

There is a variable called $homeURL which should contain the contents of the of what is in dashboard->settings->general->WordPress Address (URL) - BUT the code is automatically adding '/blog/ to the end of the address. To make matters worse, you should be able to change that value but someone has protected it.

So as it stands you are going to have to create a page called 'blog' and that will be your home page, however I would find out who installed it and get a valid install put up. At least that is what I would do.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #4  
Old Sep 14, 2012, 11:09 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,571 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Aha! I think I know what is going on. You need to use FTP and take a look at the wp-config.php file in the root folder of wordpress. I think you are going to find two lines definint the 'WP_SITEURL' and 'WP_HOME' and they are overriding everything. Try this, put a '#' at the begining of both lines and see if the home page link is fixed in Atahualpa

Note: the user sent a PM
Quote:
Oh my goodness! That worked - It's all fixed! Thank you so, so, so much. And I also found the post causing the problem with Internet Explorer, so we're all fixed up now! Today we are rolling out a new e-book lending service, so I was really feeling the crunch to get it fixed. You saved the day.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] How do I put an image to Home button? tixcoca Page & Category Menu Bars 6 Oct 25, 2010 05:08 AM
Sharethis button automatically placed on top of entire blog Sidneyvollmer Plugins & Atahualpa 10 Sep 2, 2010 03:31 PM
[SOLVED] Hiding the home button? JeromeH Header configuration & styling 4 Aug 25, 2010 03:56 AM
[SOLVED] Blog Home Page and Blog Archive Not Accepting Specified Menu c12281 Sidebars & Widgets 5 Aug 3, 2010 06:32 PM
Need help with left side bar Home button JeffreyJ Page & Category Menu Bars 1 Sep 21, 2009 08:15 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.