Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Printing problems


  #1  
Old Jul 30, 2012, 02:30 PM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Hi,
My website is printing in a very narrow column. I have looked through the forums for help and tried a few things but nothing is working. Could someone please help me? This is the library website so I need to fix it asap. The web address is:

http://www.saginawlibrary.org/

Thanks a ton!
  #2  
Old Jul 30, 2012, 06:21 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
does this theread help? http://forum.bytesforall.com/showthr...light=printing
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jul 31, 2012, 06:19 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
No I tried it and it still is broken.
  #4  
Old Jul 31, 2012, 06:32 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Should I try to upgrade it? I am a little terrified of doing this because of all the comments. What is a stable update number? I am currently using 3.5.1. Thank you.
  #5  
Old Jul 31, 2012, 11:00 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
3.7.7 has been very stable and you can make the jump directly
do a database backup first and I'd suggest doing a manual install - read this thread HOWTO: upgrade Atahualpa to a new version
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Jul 31, 2012, 02:24 PM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Hi Again,
I did try to upgrade to 3.7.7 and followed the upgrade manual instructions to the letter. The problem follows me. Grrrr....I wish I could figure this out. Any other ideas? Thank you!

I put the theme back to its previous state since upgrading didn't help. Here is a link again

http://www.saginawlibrary.org
  #7  
Old Jul 31, 2012, 02:28 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
if you upgraded and it didn't fix the problem, but created no other problems, whywould you revert backt to the old version? If there turns out to be an issue, I'll only create a patch for the latest version...

what happens if you disable the plugin that is creating the header image?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Jul 31, 2012, 02:36 PM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
It did create a few more problems which I didn't want to deal with at the same time. For instance, I had separate templates for a few post pages and it blew away the titles of the posts. I still want to go back to 3.7.7 because it has extra features but I can't leave the site unworkable. I will get back on it tomorrow morning.
  #9  
Old Jul 31, 2012, 02:37 PM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Sorry, I don't understand how to disable the plugin for the header image. Can you tell me how and I will try?
  #10  
Old Jul 31, 2012, 03:03 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Ahh I see if is actually part of the page - the image rotater. Try removing that and see what happens

but for me to help you much more, I would have to see the site in 3.7.7 - 3.5.1 is just too far back to help you with.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Aug 1, 2012, 11:27 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Hi Juggledad,
I have it in 3.7.7 now. I also have the newest Wordpress version. It appears to be working okay in IE but not Firefox or Chrome. Let me know what you find. Thanks so much. Brenda
  #12  
Old Aug 2, 2012, 07:33 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Hi, I was looking through the forums and found one that sounds exactly what is happening. The only problem is the fixes are in there already and it didn't help. It is printing in IE but not Chrome or Firefox. I am attaching a file of a screenshot from Chrome. Here is the post I was talking about:

Old Sep 13, 2011, 03:39 PM
HelgeLarsen
Gold Member

9 posts Jul 2011
Gold Member
Running Atahualpa 3.6.7 with all 5 patches installed and WordPress 3.2.1
URL: http://clippingin.dk/ and http://makoni.dk

The problem is with both Chrome and Firefox browsers:
When printing any page from my sites only the left-sidebar is printed + a lot of blank pages with Firefox (109 blank pages with homepage of http://makoni.dk).

Disabling all plugins makes no difference.

Using Internet Explorer seems to work.

Regards
HelgeLarsen


I did disable wp-print and enabled it as well. Thank you. Brenda
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	printProblem.JPG
Views:	287
Size:	19.4 KB
ID:	1965  
  #13  
Old Aug 6, 2012, 07:44 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Is anyone else having this problem?
  #14  
Old Aug 6, 2012, 08:12 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
it seems to be working fine in safari, firefox and chrome on the MAC
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #15  
Old Aug 6, 2012, 09:16 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Shoot that means it is a Microsoft Windows problem right? Any advice?
  #16  
Old Aug 6, 2012, 11:12 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Sorry, I was looking at those links in the previous post and didn't realize they were not your site (I look at too many htreads to keep track)

Go to ato->export/import settings and export your settings and attach them to a reply
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #17  
Old Aug 6, 2012, 11:19 AM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
Here you go. Thank you so much!
Attached Files
File Type: txt ata-wwwsaginawlibraryorg-20120806.txt (23.3 KB, 400 views)
  #18  
Old Aug 6, 2012, 12:14 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
ok, the cause is the left inner sidebar - for a temporary fix, remove it from all pages.

I will see what I can do to get it to work with the sidebar.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #19  
Old Aug 6, 2012, 12:20 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,648 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try this, edit css.php and change line 2040-2041 from
HTML Code:
	.colone, 
	.colthree,
to
HTML Code:
	.colone, 
	.colone-inner, 
	.colthree-inner,
	.colthree,
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #20  
Old Aug 9, 2012, 12:58 PM
brodammer
 
18 posts · Aug 2010
That helped! Thank you!!!!!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Page printing problems in 3.7.3 vs. 3.6.7 Douglas Atahualpa 3 Wordpress theme 11 May 16, 2012 09:03 PM
Logo and Header image not printing gabbybuzz Atahualpa 3 Wordpress theme 9 Apr 13, 2012 07:41 PM
Problems printing with Chrome and Firefox HelgeLarsen Atahualpa 3 Wordpress theme 12 Oct 15, 2011 01:12 AM
Background and Banner Image missing when printing roostar Atahualpa 3 Wordpress theme 0 Jun 21, 2011 05:33 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.