Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

[SOLVED] header image links


  #1  
Old Jul 30, 2012, 12:41 PM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
Hi there,

Looking for a way to link each image in the rotating header to an url other than the homepage. Any more current solutions? I'm running Wp 3.4.1 and ATA 3.7.7. Thanks!
  #2  
Old Jul 30, 2012, 01:44 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Did you try this from the Gold Forum tutorials? http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=6538
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by lmilesw; Aug 7, 2012 at 10:00 AM.
  #3  
Old Jul 30, 2012, 02:00 PM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
I saw it, but didn't try it. Thought there might be something more recent. I'll give it a whirl.
  #4  
Old Aug 1, 2012, 07:37 AM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
OK, that worked for the header links. Thanks! The header isn't rotating though. Any solutions for that?
  #5  
Old Aug 1, 2012, 11:39 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
You might want to try a plugin like 'dynamic headers'', just put it into a new widget area in the 'Configure header area' option
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Aug 2, 2012 at 03:28 PM.
  #6  
Old Aug 2, 2012, 02:47 PM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
I don't see how to get images to rotate with this plugin. It has also not been tested with the version of WP that I am running. Do you have another solution? The rotation seemed to be working when the images were not linked...
  #7  
Old Aug 2, 2012, 03:32 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try this one 'Cimy Header Image Rotator'
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Aug 3, 2012, 06:45 AM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
That plugin is asking me to put code where I want the image to go that looks like this:
<div id="cimy_div_id_2">Loading images...</div>
<div class="cimy_div_id_2_caption"></div>
<style type="text/css">
#cimy_div_id_2 {
float: left;
margin: 1em auto;
border: 1px solid #000000;
width: 400px;
height: 200px;
}
div.cimy_div_id_2_caption {
position: absolute;
margin-top: 175px;
margin-left: -75px;
width: 150px;
text-align: center;
left: 50%;
padding: 5px 10px;
background: black;
color: white;
font-family: sans-serif;
border-radius: 10px;
display: none;
z-index: 2;
}
</style>
<noscript>
<div id="cimy_div_id_2_nojs">
<img id="cimy_img_id" src="" alt="" />
</div>
</noscript>

So basically, I'll be adding that code 5 times (once for each image)? Where do I put it? And I obviously remove the bfa_header_config.php changes I made in the first place and put that back to normal, right?
  #9  
Old Aug 3, 2012, 12:53 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,631 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
add a new widget area to the 'Configure Header Area' option
add a text widget to the new widget area
add that code to the text widget.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Aug 7, 2012, 09:45 AM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
I have this in the header area:

%logo <div id="address"><p>New Vineyard, Maine<br>207-652-2501</p></div>%pages <?php bfa_widget_area('name=My new widget area'); ?>

I have this in a text widget in this new widget area:

<div id="Mountain Guide Service">Loading images...</div>
<div class="Mountain Guide Service_caption"></div>
<style type="text/css">
#Mountain Guide Service {
float: left;
margin: 1em auto;
border: 0px solid #000000;
width: 940px;
height: 345px;
}
div.Mountain Guide Service_caption {
position: absolute;
margin-top: 175px;
margin-left: -75px;
width: 150px;
text-align: center;
left: 50%;
padding: 5px 10px;
background: black;
color: white;
font-family: sans-serif;
border-radius: 10px;
display: none;
z-index: 2;
}
</style>
<noscript>
<div id="Mountain Guide Service_nojs">
<img id="cimy_img_id" src="http://mountainguideservice.com/wp-content/Cimy_Header_Images/0/family-hike.jpg" alt="" />
</div>
</noscript>

It's not working so I must be missing something. http://mountainguideservice.com.

For the sake of looks on the live site, I'm going to add the %image back into the header area but you can see where the rotating images should be. I've got all the images loaded, cleared my cache, and refreshed a bunch of times. What am I doing wrong?
  #11  
Old Aug 7, 2012, 10:05 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I always just build the Cimy rotator, grab the resulting code and paste directly in the Configure Header Area box in place of %image
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Aug 7, 2012, 11:07 AM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
OK, tried that with almost the same result. Just the loading images... text. Does your resulting code look similar to what I've posted? I don't see anything in the code that's grabbing the images--which makes sense with what I'm seeing on the live site. I must be doing something wrong when I build the cimy rotator.
  #13  
Old Aug 7, 2012, 11:49 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Your slider is showing fine for me. Perhaps a refresh of your browser cache? Do you have a caching plugin installed?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #14  
Old Aug 7, 2012, 11:58 AM
pmac
 
91 posts · Nov 2010
Yeah, meant to post earlier. I just created a new one and pasted the code into the header area and all's well. Not sure why it wasn't working before. Thanks for the help and suggestions!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Links in Overlay Header Image not working? Fux Header configuration & styling 2 Jun 6, 2012 12:57 PM
how to put navigarion links on a column next to the header image? kanbun Header configuration & styling 0 Dec 15, 2010 07:08 AM
Help needed to sort out header links (beneath banner/header image) jakc Header configuration & styling 0 Nov 18, 2009 03:29 AM
Custom links IN header image mkny13 Header configuration & styling 7 Jul 21, 2009 11:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.