Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

trouble with install


  #1  
Old Jul 15, 2012, 04:45 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I created a site on my localhost and moved it to a server via ftp. Although it appears that everything transferred correctly the theme is not working. I am getting this error:


Warning: include_once(/home/a4437977/public_html/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_theme_options.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a4437977/public_html/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 14

(same error for lines 16 and 17)

Also, when this happens I am not able to use any themes. I have to go back to my file manager and delete the atahualpa folder completely in order for any theme to work.

I have contacted the host who is trying to help me but the problem still persists.

Even though I know I will lose all my existing work I wanted to just install the theme again on my site and start from scratch. When I try, however, the theme will not install. I have tried to install it by uploading it from my computer and also by searching themes and uploading it from there. Neither way has been successful for me.

Can you help?
Thanks!

Last edited by lmilesw; Jul 15, 2012 at 04:52 PM.
  #2  
Old Jul 15, 2012, 04:57 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The theme settings are all in the database. The only thing you will lose is the header, favicon, and logo images you have uploaded. Reuploading the theme files would be my first step in troubleshooting.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Jul 15, 2012, 05:05 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I have tried re-uploading the files several times and I have double checked to be sure they were in the correct file on my server (content/theme) but I have not been successful.
I want to be sure I am understanding correctly....when you say re-uploading the files do you mean the theme files that I have been working with on my localhost, where all my style changes are? Or, do you mean re-upload the original theme zip file from my computer to my server?
  #4  
Old Jul 15, 2012, 05:07 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
when you moved the site what did you do with the database?
did you create a new one?
did you point the wp-config.php at it?
did you change the home and url rows in the wp-options table to point at the new url?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jul 15, 2012, 05:14 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The style changes with Atahualpa "should" be in the database. The theme shouldn't have any style changes. If you modified theme files this could be causing the issue you are having.

Quote:
Originally Posted by kdd
I have tried re-uploading the files several times and I have double checked to be sure they were in the correct file on my server (content/theme) but I have not been successful.
I want to be sure I am understanding correctly....when you say re-uploading the files do you mean the theme files that I have been working with on my localhost, where all my style changes are? Or, do you mean re-upload the original theme zip file from my computer to my server?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Jul 15, 2012, 05:30 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I'm sorry, by style changes I meant css. I did't modify the templates. Is this what you mean?
  #7  
Old Jul 15, 2012, 05:33 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I moved the database to the server.
I did point the configure.php to it.
I'm not sure what you mean by change the options table. If by this you mean settings>general>and changing it there, yes I did.
  #8  
Old Jul 15, 2012, 05:48 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
So to summarize
You moved your Wordpress folder and the database to the server
You changed the wp-config.php to point at the new db
Before the move, you changed the settings general to point at the new URL
Atahualpa won't work but twenty eleven will

Try changing the permalinks to the defaults - save them, then change them back
Can you install another theme, does it work?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jul 15, 2012, 06:27 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
Yes, I moved my wordpress folder and the database to the server
Yes, I changed the config.php to point at the new db
Yes, I changed the settings>general to point at the URL
Atahualpa won't work, but 2011 will.
Yes, I can install another theme. I installed pachyderm and it does work.
  #10  
Old Jul 15, 2012, 06:32 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
Also, atahualpa theme is under 'manage themes' but when I click on live preview I get this error message:

Fatal error: Call to undefined function bfa_get_options() in /home/a4437977/public_html/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 2
  #11  
Old Jul 15, 2012, 06:36 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
This may not be a related atahualpa question but I was not sure if it was or not or if this is affecting anything. There is another index.php file in wp-content/themes

it is this:

<?php
// Silence is golden.
?>
  #12  
Old Jul 15, 2012, 06:46 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
The silence is golden is valid

Does the atahualpa folder have a 'functions' folder if so what's I it?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #13  
Old Jul 15, 2012, 06:52 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
Yes, the functions folder is there and this is what is in it. (it is located in wp-content/themes/atahualpa/functions)



JSON.php PHP script 34818 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_ata_add_admin.php PHP script 2094 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_ata_admin.php PHP script 38375 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_calendar_widget.php PHP script 804 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_css_admin_head.php PHP script 1260 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_custom_comments.php PHP script 1440 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_footer.php PHP script 3192 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_get_options.php PHP script 33065 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_header_config.php PHP script 13031 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_hor_cats.php PHP script 3348 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_hor_pages.php PHP script 2466 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_m_find_in_dir.php PHP script 1989 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_meta_tags.php PHP script 7616 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_new_wp3_menus.php PHP script 1590 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_next_previous_links.php PHP script 5554 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_popular_in_cat.php PHP script 7263 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_popular_posts.php PHP script 10386 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_post_parts.php PHP script 9532 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_postinfo.php PHP script 18166 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_recent_comments.php PHP script 27126 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit
bfa_rotating_header_images.php PHP script 1447 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_sociable2.php PHP script 2312 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_subscribe.php PHP script 9213 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
bfa_theme_options.php PHP script 184278 a4437977 a4437977 rw-r--r-- Jul 15 19:28 View Edit Open
  #14  
Old Jul 15, 2012, 07:04 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
What version of atahualpa?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #15  
Old Jul 15, 2012, 07:10 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
What I would suggest is doing a fresh install of wordpress and atahualpa into a new database and see if that will work.

the function bfa_get_options() should be in bfa_get_options.php (you could check) so something is not allowing the theme to see in its own folders. This could be a permission issue, I'm not sure so I'd like to see if a clean install of WP and Atahualpa in a new database will work.

who is the host and is this an apache server?
is it a VPS by any chance?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #16  
Old Jul 15, 2012, 07:59 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I did check to be sure the function bfa_get_options () was in bfa_gt_options.php and it is there.

I am going to attempt a fresh install of wordpress and atahualpa in a new database tomorrow.

The host is 000webhost.
yes, apache.
I don't believe it is a VPS.

Can I continue to use this thread after my new install tomorrow?

Thank you!
  #17  
Old Jul 15, 2012, 11:54 PM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
I began again with a new domain and fresh install of wordpress on 000webhost. After logging in to the new site I attempted to install Atahualpa from there. The install would not complete and I received this error:

Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 172

When I go to manage themes I do see the Atahualpa option there however, when I click on live preview I see this:

Warning: include_once(/home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_theme_options.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 14

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_theme_options.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 14

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: include_once(/home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_get_options.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 16

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions/bfa_get_options.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 16

Free Web Hosting

PHP Error Message

Fatal error: Call to undefined function bfa_get_options() in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-content/themes/atahualpa/functions.php on line 17

Free Web Hosting
  #18  
Old Jul 16, 2012, 05:49 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,598 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Quote:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/a1295644/public_html/wordpress/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 172
what this is saying is that your host is not giving you enough time to get things completed and teh installs are not finishing.

Each server can be set to allow one of it's processes to run for nn se3conds before the server ends it. As long as there aren't too many other sites running on the same server, you won't run into a problem, but some hosts (manly the ones that are free or cost next to nothing) cram a ton of sites on a single server leading to problems, proving the old maxmium 'you get what you pay for'

FWIW a quick google search using 'review 000webhost' doesn't paint them in flattering terms.

My suggestion would be to get a reputable host to run on.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #19  
Old Jul 16, 2012, 09:43 AM
kdd
 
23 posts · Jul 2012
Great!
Thanks for your help!
It is much appreciated!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sitemap trouble glennvogelsang Plugins & Atahualpa 12 Aug 5, 2010 08:28 AM
More widget trouble for me pampreslar Sidebars & Widgets 2 Apr 30, 2010 06:08 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.